Výprodej v českém a slovneském fotbale! Čtěte

Praha - Česko-Slovenské trávníky se zaplnily mladými neokoukanými fotbalisty, kteří podávají stabilně na domácí i evropské scéně vyrovnané výkony. Jako obvykle přichází lednové přestupní okénko, kdy v Gambrinus lize a Cogroň lize proběhne exodus hráčů směrem na západ nebo do Ruska. Domácí kluby budou muset hledat relevantní náhrady, což bývá většinou problémem jako v případě Liberce o letním přestupovém termínu. Letošní přestupové okénko nabídne zajisté mnoho zajímavých přestupů a vábení hráčů, mezi nejžhavější vývozní artikly patří hráči Sparty, Plzně, Olomouce nebo slovenského Trenčína a Myjavy.

Vladimír DaridaOdhadovaná cena: 250 mil

Asi nejžádanější mladík českého fotbalu a nástupce Tomáše Rosického v reprezentaci zaujal přední světové kluby již na letním Euru. Plzeň ho ovšem v létě neprodala ani za 180 milionů do Krasnodaru a nyní nasadila vysokou přestupní klauzuli. O technického Daridu se zajímají ruské a německé kluby. Darida by spíš volil pozvolný růst své kariery. Nevylučuje ani setrvání v Plzni a pomoc v Evropské lize.

Václav KadlecOdhadovaná cena: 100 mil

Kadlec už pátým rokem kope nejvyšší soutěž a má přímý vliv na výsledky Sparty. Mezi jeho přednosti patří rychlost a exekuce standardních situací. V poslední době ho v rozletu zbrzdilo ošklivé poranění čelní kosti, ale i přesto patří s 5 zásahy v Gambrinus lize a se 2 v Evropské lize mezi nejlepší sparťanské střelce. O jeho služby se zajímá Leverkusen, Dortmund a Arsenal.

Ladislav KrejčíOdhadovaná cena. 100 mil

Nástup do podzimní části sezony měl Krejčí kvůli zranění pozvolný. Díky skvělým výkonům na pravé straně sparťanské zálohy dostal poprvé šanci v reprezentačním áčku. Fotbalové skauty po celé Evropě zaujal svým říjnovým vystoupením proti francouzskému týmu Olymique Lyon. Zájem o něj v létě projevil bundesligový Mőnchengladbach, nyní se o něj zajímá Petrohrad a PSV Eindhoven.

Lukáš VáchaOdhadovaná cena: 30 mil

Středový záložník s nevyčerpatelným fyzickým fondem patří už několik sezon k oporám Slovanu Liberec. S tápajícím Libercem letos tápe i Vácha, se třemi červenými kartami v podzimní části Gambrinus ligy je nejtrestanějším hráčem. O jeho dalším angažmá se rozhodne v nejbližších dnech, ve hře jsou Plzeň a Sparta.

Tomáš HořavaOdhadovaná cena: 20 mil

Technický, konstruktivní a gólový. Tak se v superlativech vyjadřují trenéři o olomouckém špílmachrovi, který sice tuto sezonu nehraje v top formě, ale do českých a německých klubů by mohl přinést myšlenku ve hře. V létě byl na spadnutí transfer do Viktorie Plzeň, ta stále patří mezi přední zájemce-

Stanislav TeclOdhadovaná cena: 20 mil

Třetí nejlepší kanonýr podzimní části Gambrinus ligy. Donedávna hrál až Druhou českou ligu s Jihlavou. V létě ji dovedl jako kapitán k postupu do nejvyšší soutěže. O body svými góly připravil Spartu, Plzeň i Liberec, proto se na něj zaměřili kluby z Německa, Ruska a Francie. Nejpravděpodobnější je však setrvání v Gambrinus lize, ať už v Jihlavě nebo ve Spartě či Plzni, které se o něj zajímají.

Martin LatkaOdhadovaná cena: 20 mil

Z Řecka se do Slávie vrátil jako nepotřebný hráč. V Praze se chopil příležitosti a stal se základním stavebním kamenem obrany sešívaných. Výkony Slávie šly ruku v ruce s jeho herním vytížením, a proto neunikl nominaci do reprezentačního A-mužstva, kde si zahrál proti Slovensku. Smlouva ve Slávii mu končí o Vánocích, pravděpodobně neprodlouží a jako volný hráč odejde do Německa. (Bochum, Augsburg)

David DepetrisOdhadovaná cena: 18 mil

Argentinský kanonýr par excellence, který letos nasázel v Cogroň lize 16 branek a je suverénně nejlepším střelcem. Depetris nastupující za AS Trenčín nedávno zažádal o slovenské občanství, protože by chtěl nastupovat za reprezentaci. O jeho služby se zajímá rumunská Kluž, německé nebo podle nepotvrzených zdrojů i české týmy.

Dávid ŠkutkaOdhadovaná cena: 7 mil

Druhý nejlepší střelec slovenské Cogroň ligy, s 13 zásahy dýchá na záda Davidu Depetrisovi. Škutka nastupuje za MFK Košice již od dorostu, vedení vidí jeho přestup jako reálný a preferuje soutěž, kde by jejich odchovanec nastupoval v základu. Nabízí se německá 2. Bundesliga nebo Gambrinus liga.

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal Vladimír Darida

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 3 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 3 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 11 hodinami

Policie zasahuje na gymnáziu v Litvínově. Škola byla evakuována

Policie v pátek ráno zasahuje na gymnáziu v Litvínově v Ústeckém kraji. Evakuovány byly desítky studentů kvůli násilnému vstupu osoby do budovy. Strážci zákona podezřelého člověka zadrželi.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy