Pohárové jaro se přiblížilo. Liberec remizoval v Seville

Sevilla – Liberečtí fotbalisté zvládli i svůj druhý zápas se Sevillou. Opět s andaluským týmem remizovali 1:1 a s šesti body jsou druzí v tabulce skupiny H. V závěrečných dvou utkáních Severočechům stačí remizovat a v Evropské lize si zahrají i na jaře. Bod zajistil pěknou samostatnou akcí Pavelka.

Trojnásobnému českému mistrovi velmi nahrál druhý duel skupiny. Německý Freiburg, s Daridou, Krmašem a Pilařem v sestavě, remizoval v Portugalsku s Estorilem 0:0. Právě před německým týmem mají nyní svěřenci trenéra Šilhavého tři body k dobru.

Liberec navázal na své kvalitní pohárové výkony a sehrál ve Španělsku dobrý zápas. Od 29. minuty sice prohrával, když se trefil z trestného kopu Perotti, ale v dalších šancích podržel české mužstvo slovenský gólman Hroššo.

Také po poločasové přestávce se domácí tlačili do útoku, ale nakonec udeřil Liberec. Své životní sólo zakončené brankou předvedl v 71. minutě David Pavelka. Bývalý středopolař pražské Sparty se prosadil přibližně z dvaceti metrů nádhernou střelou.

Liberec tak nenašel přemožitele ani ve čtvrtém utkání skupinové fáze Evropské ligy a celkově je neporažen již v devíti pohárových zápasech. Ve skupině H ho ještě čeká domácí zápas s Freiburgem a výlet do Portugalska.

Související

AC Sparta Praha

Hrála se odložená utkání Fortuna ligy. Liberec využil přesilovku, Sparta remizovala

Ve středu byly na programu dva ligové zápasy, které se v původním termínu nemohly konat. V případě duelu Liberce s Pardubicemi se tak tento zápas 21. kola hrát kvůli nemoci v pardubickém mužstvu, duel 22. kola mezi Jabloncem a Spartou byl zase odložen kvůli sněhu. Co se týče prvně zmiňovaného duelu, tak v něm se Liberec dočkal vítězství poté, co se před tím v šesti duelech za sebou vítězství nedočkal. Tentokrát mu k němu pomohly výrazně Pardubice, které většinu zápasu hrály o deseti a nakonec tak prohrály 1:4. Na jablonecké Střelnici se pak hrál vyrovnaný a tvrdý zápas, který jinak ani remízou nakonec skončit nemohl. Góly padaly až v poslední desetiminutovce, nejprve se prosadil domácí Silný, o bod pro Spartu se postaral exjablonecký Čvančara.
Stadion FC Slovan Liberec.

Trefa do černého? Fotbalový Liberec má pozvednout bývalý fotbalista Chelsea

Poměrně překvapivou posilu uzmul trápící se fotbalov ý Liberec, jemuž se v úvodu tohoto ročníku Fortuna ligy vůbec nedaří a až v osmém ligovém kole získal poprvé tři body za výhru a to konkrétně za výhru 2:1 nad Mladou Boleslaví. Výrazně pomoci má totitž Severočechům vedené koučem Lubošem Kozlem bývalý fotbalista Slavie i londýnské Chelsea Miroslav Stoch. Tento zkušený slovenský ofenzivní záložník, jenž naposledy působil v polském Zaglebie Lubin, se s podještědským klubem dohodl na spolupráci do konce sezóny.

Více souvisejících

FC Slovan Liberec Fotbal David Pavelka (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 2 hodinami

MS v hokeji

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

MS v hokeji

Kanada si připsala druhou tříbodovou výhru. Lotyši vyhráli v prodloužení opět díky Daugavinšovi

Hokejisté Dánska možná pomýšleli na to, že by mohli v Praze zopakovat dva roky starou senzaci a vyhrát nad Kanadou třeba stejným výsledkem 3:2, jenže na to mohli pomýšlet maximálně tak první dvě třetiny. Po nich totiž Seveřané ztráceli na favorita pouze gól, když prohrávali 1:2, přičemž především ve druhé třetině dokázali Dánové Kanadě zatápět. Jenže zámořští mají ve svých řadách vycházející hvězdu Bedarda, který opět ukázal svou genialitu, k níž přidal hned dvě branky. Nejen díky nim, ale pak i suverénně odehrané třetí třetině nakonec Kanada dokráčela k jasné výhře 5:1. Daleko vyrovnanější duel se v neděli odpoledne hrál v Ostravě, kde Lotyši s Francouzi dospěli až do prodloužení, v němž za stavu 2:2, podobně jako v prvním zápase s Polskem, rozhodl o vítězství pobaltského účastníka turnaje jen vteřinu před koncem kapitán Daugavinš. 

včera

Šojgu a Putin v důvěrném hovoru

Šojgu skončil na postu ministra obrany. Putin ho odvolal

Ruský prezident Vladimir Putin dekretem odvolal Nikolaje Patruševa z funkce tajemníka Rady bezpečnosti Ruské federace a na jeho místo jmenoval Sergeje Šojgua, který dosud působil jako ministr obrany. Za nového ministra obrany Putin navrhl jmenovat dosavadního vicepremiéra Andreje Belousova. Vyplývá to z návrhů, které šéf Kremlu zaslal horní komoře parlamentu - Radě federace, informuje Reuters.

včera

včera

včera

včera

Navalná převzala ocenění, které poměrně udělili jejímu manželovi

Julija Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním politikovi Alexeji Navalném, převzala v neděli v Drážďanech ocenění, které poměrně udělili jejímu manželovi. Drážďanskou cenu míru dotovanou částkou 10.000 eur jí předali na ceremonii v místním divadle, agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy