Feninův návrat do ligy? Chtěl by do Znojma

Znojmo - Šestadvacetiletý bývalý fotbalový reprezentant Martin Fenin by se po čase mohl opět objevit v naší nejvyšší ligové soutěži. Tentokrát to ale nemá být pražská Slavia za kterou teď hraje, ovšem v její třetiligové rezervě, ale jihomoravský nováček letošního ročníku Znojmo. Informuje o tom internetový server efotbal.cz.

Útočník Martin Fenin své přání hrát za tento klub sdělil po telefonu Leoši Kalvodovi, trenérovi znojemských fotbalistů. Ten fotbalistu oslovil a zároveň mu nabídl angažmá během minulého týdne. Hráči Znojma zítra odletí do Turecka na soustředění.  Mezi nimi však Martin Fenin nefigurujje. Celkem jich zítra odlétá 21.

Trenér Kalvoda řekl k možnému přestupu Fenina na jih Moravy toto: "Domluvili jsme se, že si musí nejdříve vyřešit všechny svoje záležitosti spojené s jeho současnou smlouvou ve Slavii. A potom mi dá vědět. Zatím se ještě neozval. Očekávám, co bude dál."

Řekl také, že hráči, jenž hrál v minulosti pět let v Německu, nabídl podmínky možné spolupráce. "S tím, že my pomůžeme jemu k rozehrání se. A on by pomohl nám. Máme jen jednoho útočníka Vašíčka a hledáme k němu dalšího," uvedl trenér znojemských.

Závěrem dodal, že v žádném případě není vyloučena hráčova účast na onom soustředění. "Zatím nemám další informace, proto jsem se nezabýval tím, zda by za námi dodatečně přiletěl. Podle situace lze ale všechno okamžitě řešit."

Jak už bylo výše zmíněno, Martin Fenin hrál pět let v Německu i když o nějakém velkém hraní se v tomto případě mluvit nedá. Po tomto nepovedeném působení u našich západních sousedů přišel před rokem k sešívaným. Za pražský klub ovšem nevstřelil za dvanáct odehraných duelů ani jednu branku. Nejen kvůli tomu,ale hlavně kvůli zranění byl odejit do slávistické rezervy. Během podzimu odehrál za první tým Slavie celkem pět zápasů, hlavně ale spíše působil v "béčkovém" týmu.

Šestadvacetiletý forvard se nedohodl v zimě s pražským klubem na předčasném ukončení jeho smlouvy a na jaře má nastoupit za slávistickou juniorku.  

Související

Martin Fenin (vpravo)

Fotbalového exreprezentanta Fenina v Barceloně po duelu s Frankfurtem napadli

Bývalý český fotbalový reprezentant Martin Fenin si vyrazil o tomto týdnu ve čtvrtek do Barcelony, aby tam podpořil svého bývalého zaměstnavatele, tedy německý Frankfurt v rámci odvety čtvrtfinále Evropské ligy. Samotný zápas si musel užít, nejenže tam atmosféru vytvořilo překvapivě téměř 30 000 fanoušků Frankfurtu, ale hlavně tam jeho Frankfurt vyhrál 3:2 a postoupil tak do semifinále soutěže. Moc už si ale neužil odchod ze stadionu Camp Nou, neboť se tam stal společně se svou manželkou obětí tvrdého útoku ze strany barcelonských příznivců.
Martin Fenin (vpravo)

Útočník Martin Fenin se připravuje s druholigovým Ústím nad Labem

Ústí nad Labem - Někdejší fotbalový reprezentant Martin Fenin, jenž je jednak odchovancem Teplic a jednak je také v současnosti kmenovým německého Chemnitzu, trénuje tyto dny v Ústí nad Labem, klubem hrající druhou nejvyšší českou fotbalovou soutěž. Vzhledem k již zmíněnému faktu, tedy, že tengto fotbalista je kmenovým hráčem Chemnitzu, však není jisté, zda bude za severočeský celek nastupovat v jarní části ssezóny druholigové soutěže.

Více souvisejících

Martin Fenin Fotbalová 1. liga ČR

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy