František Rajtoral odchází z Plzně na půlroční hostování do německého Hannoveru

Plzeň - Plzeňská Viktorka přichází minimálně na půl roku o svého záložníka Františka Rajtorala. Klub uvádí na svých webových stránkách, že právě tento sedmadvacetiletý reprezentant odchází do německého Hannoveru na půlroční hostování s opcí.

Výměna dresů, která překvapila nemalou část fotbalové veřejnosti. Tak se hodnotí odchod fotbalisty do Německa. Fotbalisty, jenž patřil k výrazným hráčům Viktorie Plzeň. Ta veřejnost ujišťovala, že nebude své mužstvo nijak oslabovat. Nečekaně velký zájem o Rajtorala však to tvrzení vzal za své.

Generální manažer západočeského klubu Adolf Šádek uvedl na klubových  webových stránkách k jednáním o Rajtorala toto: „Jednalo se opravdu o bleskovou akci. O eminentním zájmu Hannoveru jsme se dozvěděli v úterý dopoledne, během několika hodin se celý transfer ve spolupráci s hráčovou agenturou Sport Invest Group dotáhnul." Samotné vedení klubu nijak zvlášť odchodu tohoto fotbalisty nebránilo. Ví totiž, jaké výsledky v klubu Rajtoral odváděl.

"Již druhou sezonu měl od nás František příslib, že v realitě zajímavé nabídky pro něj i pro klub mu nebudeme v odchodu bránit. Nabídka Hannoveru splňovala veškerá požadovaná kritéria, samotný hráč projevil velký zájem o novou výzvu," řekl konkrétně Šádek.

František Rajtoral, který patřil k největším oporám úspěšného českého klubu, vůbec nad nabídkou, která přišla v úterý kolem poledne, nezaváhal ani na chvíli. "Odchod do bundesligy je dalším krokem v kariéře, věřím, že v náročné soutěži se dokážu prosadit. Na druhou stranu je pravdou, že při současném postavení Plzně, profesionálních podmínkách v klubu a vynikajících fanoušcích se mi nebude odcházet lehce," řekl ke změně působiště sám fotbalista.

Už během středy se vydal Rajtoral do Německa, kde ve čtvrtek zřejmě dojde ke konečnému podepsání smlouvy s budesligovým klubem. "To, co právě zažívá plzeňský fotbal, je opravdu fantastické. Nechci vypadat, jako že někam utíkám, protože v Plzni jsem byl spokojený. Klukům a plzeňskému fotbalu budu fandit, aby právě probíhající éra pokračovala co nejdál," poslal záložník vzkaz svým, za pár dní již bývalým, spoluhráčům i fanouškům Viktorky.

Náhradu za pravého záložníka vedení klubu nikde jinde hledat a kupovat nebude. Podle slov klubového vedení prý bude Rajtoral nahrazen hráčem z plzeňských řad. Západočechy kormě Rajtorala ještě opustí Patrik Hrošovský, jenž bude hostovat tentokrát na jihu Moravy ve Znojmě.

„Na 99% je tímto kádr Viktorie uzavřen. V týmu zůstávají Marek Hanousek, David Štípek, Matěj Končal, Ondřej Chocholoušek i Mladen Veselinovič, současný celek bude v daném složení odlétat také na soustředění na Kypr," dodal na konec generální manažer posledních ligových mistrů Adolf Šádek.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

FC Viktoria Plzeň Fotbal František Rajtoral (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 8 minutami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 44 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

před 8 hodinami

Rusko tajně dodává rafinovanou ropu do Severní Koreje, zákazu navzdory

Rusko tajně dodává rafinovanou ropu do Severní Koreje v množství, které pravděpodobně přesahuje limit stanovený Radou bezpečnosti OSN. Uvedl to mluvčí Rady Bílého domu pro národní bezpečnost John Kirby. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy