EVROPSKÁ LIGA: Liberec prohrál v poslední minutě, Plzeň remizovala

Liberec/Plzeň - Ve stínu olympijských her a událostí na Ukrajině vplula na české trávníky Evropská liga. Liberec dlouho držel s nizozemským Alkmaarem nerozhodný stav, ale nakonec padl. Plichtu naopak uhrála Plzeň, na hřišti silného Šachtaru Doněck to ale bude mít velmi složité.

Fotbalové jaro začalo pro české týmy rozporuplně. Liberec s Plzní se představili na domácí půdě proti Alkmaaru, respektive Šachtaru Doněck, a je z toho jeden bod. Odvety budou více než těžké.

Chyba Kováře vzala Liberci remízu

Až do poslední minuty držel Slovan Liberec přijatelnou remízu s nizozemským AZ Alkmaar. Dobrý výsledek do odvety mu ale sebrala chyba gólmana Kováře a následná trefa Viergevera.

Hráči Alkmaaru byli lepší na balonu a liberecké zatlačili. Ti se pokoušeli o brejkové akce, které se ale příliš nedařily. Zajímavý byl pokus z trestného kopu od nové severočeské posily Budnika, který v týmu hostuje z Poltavy. Ukrajinský útočník pak zahrozil ještě jednou, nebezpečně střílel také Fleišman.

Osudná 89. minuta ale veškeré snažení zmařila. Slovan, který se musel obejít bez několika hráčů, kteří v zimě jeho kádr opustili, tak má do odvety velmi špatnou pozici.

Plzeň vedení dlouho neudržela

O trochu lépe si vedl úřadující český mistr z Plzně. Na vlastním hřišti uhrál s favorizovaným Šachtarem Doněck remízu 1:1. Výsledek není pro svěřence trenéra Uhrina příliš výhodný, ale určité naděje do odvety dává.

V pěkném zápase se dostal do vedení domácí celek. Po Horváthově trestném kopu přiklepl Čišovský míč Teclovi a téměř vyprodané Štruncovy sady mohly slavit. Radost ale na západě Čech dlouho nevydržela. Za dvě minuty totiž vyrovnal po sólové akci Luiz Adriano.

Další branky utkání už nepřineslo. Plzeň tak pojede na rozbouřenou Ukrajinu s vědomím, že musí vyhrát, nebo remizovat 2:2 a více.

Slovan Liberec - AZ Alkmaar 0:1 (0:0)Branky: 89. Viergever

Viktoria Plzeň - Šachtar Doněck 1:1 (0:0) Branky: 62. Tecl - 64. L. Adriano

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) FC Viktoria Plzeň FC Slovan Liberec

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 5 hodinami

MS v hokeji

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Zemřel filmař Roger Corman, mentor mnoha největších hollywoodských hvězd

Roger Corman, přezdívaný „Král B-filmů“, zemřel ve věku 98 let. Corman byl klíčovou postavou v tvorbě nízkorozpočtových klasik jako „Malý obchod hrůz“ a „Napadení krabími monstry“ a také pomohl mnoha slavným hercům a režisérům začít svou kariéru v Hollywoodu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy