Premier League dohrávky: Manchester City pouze remizoval doma se Sunderlandem, Crystal Palace dokázal zvítězit na hřišti Evertonu

Londýn – Ve středu byly na programu dvě dohrávky 26. kola. V prvním utkání se střetli hráči Manchesteru City se Sunderlandem. Citizens, bojující o nejvyšší příčky, ovšem s posledním Sunderlandem doma pouze remizoval 2:2. A klub z Liverpoolu Everton také nezažil zrovna nejlepší domácí zápas, když prohrál s Crystal Palace 2:3. Tým z Goodinson Parku tak prohrál poprvé po sedmi vítězných duelech v řadě, naopak svoji vítěznou šňůru protáhli hosté, když vyhráli čtvrtý duel za sebou. Nyní ovšem to bylo i s inkasovanými brankami. Týmu Crystal Palace se totiž podařilo v předchozích třech zápasech vyhrát s čistým kontem.

A proč tomu tak bylo, ukázal Evertonu Crystal Palace již v úvodních minutách tohoto duelu. Hosté se dokázali ubránit protiútokům i v devíti lidech a favorita dohrávky pustili během první půle pouze ke dvěma slušným šancím. U obou těchto akcích byl McGeady jako zakončující hráč, jenž nejdříve střílel nad a pak pohotovou střelou z úhlu a z voleje těsně minul branku hostů, kterou v tomto duelu hájil Speroni. Hostům však stačila jen jediná akce na to, aby dostala míč za záda gólmanské jedničky domácích Howarda. Ve 23. minutě Bolasie až nečekaně hladce prošel do pokutového území domácích, jeho centrovaný balón vyrazil Howard, ovšem kulatý nesmysl dopadl k úplně volnému Chamakhovi, ten předal míč taktéž volnému spoluhráči Puncheonovi a hostující fotbalista levačkou otevřel skóre zápasu. V následujících minutách trefil aktivní Bolasie tyč svatyně, ve které stál Tim Howard. Everton v první půli vyhrál ve statistice držení míče, ale až v úplném závěru této části Lukaku pořádně prověřil gólmana Speroniho. Ani druhý poločas se nezačal vyvíjet nijak příznivě pro domácí barvy. Už čtyři minuty po zahájení druhé části. Nejprve ještě Howard stačil na Ledleyho zakončení, nicméně po následující hlavičce Danna po rohovém kopu už balón vytahoval ze sítě. Fanoušci Evertonu se mohli poprvé v zápase radovat až po hodině hry. V 61. minutě se napodruhé podařilo nacentrovat do šestnáctky hostů Mirallasovi, následně dokázal sklepnout balón Baines svému spoluhráči Naismithovi a ten už míč doklepl do branky. Od tohoto momentu jakoby se domácí probrali ze spánku a tak se dostali zanedlouho do další šance, když po centru zleva se u zadní tyče ocitl s míčem Mirallas, ovšem ten nakonec přestřelil. Dvacet minut před konečným hvizdem měl šanci dát gól Osman, ale jeho rána olízla pouze břevno. Nakonec padl gól na druhé straně. To Jerome využil naprosto volného prostoru okolo sebe a tak mohl zakončit a zvýšit skóre na 1:3 pro Crystal Palace. Jenže to Everton nikterak nezarazilo, neboť se ještě potom snažilo všemi možnými způsoby vstřelit branku a utkání alespoň zremizovat. Gól nakonec přišel čtyři minuty před koncem, když Barkleyho tečovaná příhra prošla na Mirallase, jenž pak přehodil brankáře Speroniho a snížil tak na 2:3. V závěrečných minutách se ještě Karamelky snažili vyrovnat. Puncheon se ocitl hned ve dvou slibných příležitostech, ale v obou těchto případech promáchl. Duel skončil 2:3 pro hostující Crystal Palace.

Ve druhé středeční dohrávce mezi Manchesterem City a Sunderlandem padl gól už po 112 odehraných sekundách. Tím úspěšným byl Fernandinho, jenž se po hrubici protihráče Cattermolea a poté, co se k němu balón dostal přes Negreda a Agüera, zapsal jako první do střelecké listiny tohoto utkání. A pro Fernandinha to nemusela jediná úspěšná trefa v tomto duelu. Neuběhlo totiž ani prvních deset minut zápasu a po ne úplně skvěle zakročujícímu gólmanovi hostů Mannonemu, jenž nevyrazil zrovna nejlépe předcházející Agüerovu střelu, mohl přidat se Zabaletovou pomocí druhý gól. Ovšem nestalo se tak. A tak mohli vstřelit gól na druhé straně a to ne jeden. Během krátké doby si totiž museli domácí fandové hned několikrát nervozitou kousat nehty, neboť zachraňující se Sunderland zahrozil po standardních situacích a také po dvojím zaváhání od Kompanyho. A nebyl to jen kapitán bleděmodrých Kompany, který chyboval. V manchesterkém kádru dělali chyby Fernandihno, Kolarov, Milner i Zabaleta. Za svou laxní obranu pak tým, který pomýšlí v Premier League na příčky nejvyšší pykal až ve druhé polovině druhého dějství a u obou hostujících gólech byl Wickham. Ten nejdříve v 73. minutě poté, co se k němu snesl Boriniho centrovaný balón k zadní tyči, vstřelil tu první branku. O deset minut později pak na svět přišla ta druhá. Po skoro indentickém centru dokázal Wickham skórovat i když se pohyboval u přední tyče. Favoritům tohoto zápasu se pak podařilo akorát vyrovnat na konečných 2:2, když do sítě poslal míč Nasri.

Konečné výsledky dohrávaných zápasů anglické Premier League:

Everton - Crystal Palace 2:3Branky: 61. Naismith, 86. Mirallas - 23. Puncheon, 49. Dann, 73. Jerome

Manchester City - Sunderland 2:2 Branky: 2. Fernandinho, 89. Nasri - 73. a 83. Wickham

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Manchester City Everton FC

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 8 hodinami

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

před 8 hodinami

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

před 8 hodinami

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

před 8 hodinami

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

před 9 hodinami

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy