Bude Nedvěd osm měsíců mimo fotbal? Takový trest pro něj žádá prokuratura

V rámci kauzy falšování klubového účetnictví čelí jeden z podezřelých, tedy viceprezident Juventusu Turín, bývalý český reprezentant a držitel Zlatého míče z roku 2003 Pavel Nedvěd čelí nejnověji možnéhoosmiměěsíčními zákazu činnosti ve fotbale. Právě takový trest pro něj žádá podle italského deníku Gazzetta dello Sport žádá italská prokuratura. Daleko vyšším trestům pak čelí bývalý sportovní ředitel klubu Fabio Paratici, stejně tak i pro šéfa Andreu Agnelliho.

Mimochodem, mezi podezřelými je i šéf dalšího namočeného italského klubu v této kauze a to Neapole Aurelio De Laurentiis. Kromě toho všeho pak hrozí klubům i nemalé finanční pokuty.

Co se týče Fabia Paraticiho, jenž mimochodem v současnosti působí v anglickém Tottenhamu, tak tomu hrozí až šestnáctiměsíční zákaz činnosti ve fotbale, pro šéfa Juventusu Agnelliho pak prokurátoři požadují roční zákaz činnosti a pro šéfa Neapole De Laurentiise pro změnu stopku ve výši 11 měsíců. Vedle těchto dvou klubů pak měly falšovat i další kluby a to Sampdorie Janov, FC Janov a Empoli.

Juventus Turín je podezřelý z vydávání faktur za neexistující služby a z poskytování nepravdivých informací investorům. Neapolský klub se pak měl dopustit podvodu spočívajícím ve snížení účetní hodnoty u předloňské posily z francouzského Lille, u nigérijského fotbalisty Victora Osimhena.

Dodejme, že soud v této kauze bude pokračovat tento týden ve čtvrtek a v pátek, záhy po Velikonocích by se pak měla veřejnost dozvědět konečné verdikty.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

AC i Inter budou hrát v Katedrále. Milánské kluby se budou stěhovat ze San Sira

Ten čas na to musel přijít. Čas na konec legendárního, skoro stoletého stadionu Giuseppeho Meazzy, zvaného San Siro. Právě kvůli jeho už nevyhovujícímu zázemí se kluby rozholy pro výstavbu moderního stadionu. Ta se bude nazývat "Katedrálou" a není divu. Bude si totiž brát inspiraci ze slavných milánských staveb, tedy z Dómu a Galerie Viktora Emanuela II.

Více souvisejících

italská série A Fotbal Pavel Nedvěd Juventus FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 37 minutami

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 1 hodinou

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 2 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Rusové zasáhli Oděsu raketami. Čtyři mrtví, 20 zraněných

Podle náčelníka Oděské regionální vojenské správy Olega Kipera, došlo večer 29. dubna k ruskému raketovému útoku na Oděsu. Vyžádal si oběti a zraněné.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy