Burnley využilo opci na Matěje Vydru. Český útočník tak bude v klubu další rok

V anglické Premier League spatří čeští fotbaloví fanoušci českého útočníka Matěje Vydru i v dalším roce. Právě o další rok tento forvard prodloužil smlouvu s klubem, tedy až do roku 2022. Aktuálně sedmnáctý celek ligové tabulky využil opci v dosavadním kontraktu, který by vypršel v létě příštího roku. To však nemile překvapilo Vydrova agenta Ondreje Chovance, neboť pode svých slov jednal se svým klientem o novém možném angažmá.

Připomeňme pro začátek, že Vydra přišel do Burnley z druholigového Derby County, přičemž se tak stalo před dvěma lety. Odd té doby za Burnley nastoupil do 47 zápasů, během kterých se mu podařilo vsvtřelit 6 branek a přidat k tomu ještě 4 asistence. 

"Pro moji rodinu je velmi důležité, že jsme se v Burnley usadili a strávíme tu další rok. Během mého angažmá se týmu dařilo, zahráli jme si evropské poháry a podávali dobré výkony v Premier League. Se všemi spoluhráči dobře vycházím, v Burnley je výborná parta. Chci nadále pomáhat mužstvu a za tím si půjdu," uvedl ke svému kroku zůstat i nadále v Burnley sám Vydra.

Tento český legionář v Anglii, jenž před tím nastupoval za Jihlavu, Ostravu, Udine, Bruggy, Watford, West Bromwich nebo Reading, je taktéž českým reprezentantem. V dresu národního týmu nastoupil ke 32 utkáním a v nich dokázal šestkrát skórovat.

Pro hráčova agenta Chovance je tento krok překvapením

To, že Vydra nakonec zůstal i nadále v Burnley, je překvapením pro jeho agenta Ondreje Chovance. Podle něj chtěl Vydra z klubu odejít, neboť do zápasů anglické ligy za něj nastupuje v poslední době spíše výjimečně.

"Pro nás je to velké a nemilé překvapení. Věděli jsme, že Burnley má ve smlouvě opci, a to s lepšími podmínkami pro Matěje. Tento krok chápeme, že se tím Burnley svým způsobem chrání, ale vedení ví, že dlouhodobě usilujeme o možnost odchodu. Matěj potřebuje novou šanci, potřebuje pravidelně hrát, a toho se mu v Burnley nedostane. Rozhodnutí uplatnit opci je tak velmi frustrující," nechal se slyšet Chovanec konkrétně.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Matěj Vydra Fotbal

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

Slováci zadrželi 14letého mladíka. Škole vyhrožoval bombou

Během policejní operace pod krycím názvem Škola zasáhla Národní kriminální agentura (NAKA) a zadržela čtrnáctiletou osobu kvůli podezření ze šíření poplašné zprávy. Uvedla tisková agentura TASR.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy