Darida se definitivně rozloučí s reprezentací. Učiní tak v Edenu před Walesem

Ještě před začátkem letošního evropského šampionátu oznámil tehdejší kapitán fotbalového národního týmu Vladimír Darida svůj konec v reprezentaci. Málokdo od něj takovéto rozhodnutí tehdy čekal. Nyní se připravuje oficiální rozloučení s tímto jednatřicetiletým fotbalistou, které by se tak mělo uskutečnit před začátkem zápasu s Walesem v pražském Edenu v pátek 8. října.

Darida, jenž na klubové úrovni stále hraje za Herthu Berlín, se pochopitelně tohoto aktu příští týden v pátek zúčastní. "Do Prahy se moc těším. Doufám, že přijde co nejvíce fanoušků a že pak všichni společně budeme fandit klukům proti Walesu," nechal se slyšet Darida.

"Fotbalu jsem dosud obětoval vše a fotbal mi to na oplátku plně vrátil a vrací. Všechno však něco stojí. V minulé bundesligové a reprezentační sezoně jsem strávil na zápasech a soustředěních 140 dnů mimo domov. Teď už však chci mnohem víc času trávit s rodinou a s malým synem," pokračoval dále Darida.

"Vláďa byl pevnou součástí reprezentace v posledních 10 letech. Byl u úspěšných mistrovství Evropy a v poslední době dělal i kapitána. Myslím, že si rozloučení s fanoušky zaslouží. I proto doufám, že jich na stadion přijde co nejvíc," řekl k působení Vladimíra Daridy v reprezentaci Libor Sionko, manažer národního týmu.

Jen pro připomenutí. Darida nastoupil během své reprezentační kariéry k 76 zápasům za národní A-tým, díky čemuž se tak v tomto ohledu dostal v historické tabulce na 14. příčku. Během těchto utkání pak zaznamenal Darida osm branek. V reprezentačním dresu se představil hned na třech mistrovství Evropy, přičemž na dvou z nich dotáhl český tým do čtvrtfinále včetně toho letošního.

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal Vladimír Darida

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy