Duel Slovácka s Kolínem nad Rýnem se odehraje až v pátek. Byl odložen kvůli mlze

Fotbalisté Slovácka podruhé v tomto kalendářním roce zažili, že se musel jejich domácí duel odložit z původního termínu na náhradní. Zatímco letos v květnu se jednalo o finále MOL Cupu s pražskou Spartou, tentokrát se jednalo o duel Evropské koneferenční ligy s Kolínem nad Rýnem. Pro Slovácko se jedná důležitý zápas, jelikož svěřenci kouče Martina Svědíka mají stále šanci na postup ze skupiny. Nakonec se odehraje v pátek od 13:00 kvůli tomu, že večtvrtek večer vládla v Uherském Hradišti mlha.

V původní termín, tedy ve čtvrtek v 18:45, se tedy hrát nemohlo, protože tehdy byl na hřišti mlha hustá, že by se dala krájet. Zprvu tak byl začátek duelu odložen o půlhodiny na 19:15, ovšem ani tehdy se situace nikterak nezlepšila a další termín startu zápasu se odložil na 20. hodinu. To už oba týmy nastoupily na hřiště, jelikož se zdálo, že mlha pomalu ustupuje, jenže odehrálo se jen prvních sedm minut a mlha opět zhoustla. Po několikaminutovém jednání mezi hráči, členy realizačních týmů, rozhodčími a delegáty UEFA se rozhodlo, že se duel dohraje v pátek brzy odpoledne.

"Je to správné rozhodnutí ve prospěch fotbalu, nemělo cenu dnes hrát. Páteční termín navrhl Kolín a my jsme s tím souhlasili," nechal se slyšet k tomuto rozhodnutí kouč Slovácka Martin Svědík v zhovoru pro ČT sport. Kapitán týmu Michal Kadlec pak dodal: "Nemělo smysl čekat dál, jestli se počasí umoudří, nikdo nic pořádně neviděl a zápas by to byl neregulérní."

Protože se tedy tento duel odehraje až v pátek, znamená to, že nedělní ligový zápas Slovácka se Spartou se odkládá. Michal Kadlec pak narážkou na to, že finále MOL Cupu na jaře letošního roku v náhradním termínu nakonec Slovácko zvládlo, uvedl, že by se lidně historie v tomto ohledu mohla opakovat. "Kdyby nám to pomohlo i nyní, vůbec bychom se nezlobili," dodal konkrétně.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) Fotbal EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

před 9 hodinami

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

před 9 hodinami

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

před 9 hodinami

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

před 10 hodinami

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy