Fotbalová Ostrava už má nového kouče. Stal se jím dosavadní kouč devatenáctky Kozel

Pouhý den před koncem kalendářního roku 2019 rozhodlo vedení fotbalového Baníku Ostrava o konci kouče Bohumila Páníka, nyní klubové vedení představilo veřejnosti jeho nástupce. Stal se jím dosavadní kouč fotbalové devatenáctky Luboš Kozel, o kterém se v této souvislosti spekulovalo od samého počátku. Trenér, který právě kvůli svému angažmá u reprezentace v minulosti odmítl nabídky z Dukly, Plzně či dokonce Slavie, uzavřel s moravskoslezským klubem víceletou spolupráci.

Moravskoslezský klub musel vedle toho, že jednal se samotným Lubošem Kozlem, musel jednat i s Fotbalovou asociací ČR a to proto, že právě Kozel dosud vedl, jak bylo již výše zmíněno, reprezentační devatenáctku. S tou se Kozlovi na podzim podařilo postoupit na mistrovství Evropy, které bude na programu letos na jaře. Na šampionátu se fotbalisté této věkové kategorie utkají s Nizozemskem, Švýcarskem a Finskem. Dříve odmítal právě kvli práci u reprezentace jakékoli klubové nabídky, nyní přišla ta pravá chvíle poté, co dokončil kvalifikační cyklus. „Jsem rád, že nám vedení FAČR vyšlo vstříc a dalo s působením Luboše Kozla v Baníku souhlas s tím, že by měl s reprezentačním týmem U19 kvalifikační cyklus dokončit," nechal se slyšet klubový výkonný ředitel Michal Bělák.

Radost z uzavření spolupráce neskrýval po podpisu ani sám Luboš Kozel. „Baník je historicky významná značka a dneska už zase velmi vážený klub. Za poslední dobu udělal veliký progres a je opět zajímavý pro každého trenéra. Mě navíc oslovilo i přímé a seriózní jednání majitele Václava Brabce i ostatních zástupců klubu. Takže jsem rád, že to takto dopadlo," řekl a pokračoval: „Podmínky, které dnes v Baníku jsou, jsou ideální k tomu, abychom dokázali pracovat dobře a z mužstva dostat jeho maximum. Mým přáním je dostat Baník do boje o evropské poháry, pokusit se pozměnit herní styl a samozřejmě postupně do týmu začleňovat mladé baníkovské talenty. Vím, že zde dorůstá generace velmi talentovaných fotbalistů, kteří se jednou mohou stát velmi platnými hráči. K tomu bych jim chtěl pomoci."

Součástí jeho realizačního týmu bude i bývalý kouč Opavy Ivan Kopecký, stejně tak jako Radek Slončík, který zastává po odchodu Petra Mašleje do Karviné funkci Sportovního ředitele Akademie Baníku Ostrava. „Jeho úkolem bude především pomoc při začleňování mladých odchovanců do A-týmu Baníku," přiblížil jeho práci Bělák.

V přípravě na jarní část sezóny, jež startuje již příští týden v pondělí, si Baník Ostrava zahraje hned jedenáct přípravných zápasů, přičemž se zúčastní i zimní Tipsport ligy, během které se pětkrát ostravští představí na umělé trávě tréninkového centra Vista v Ostravě. Od 24. ledna až do 5. února pak bude absolvovat soustředění na Maltě, kde si zahrají taktéž zápasy a to celkem čtyři. Týden před začátkem jarní sezóny o víkendu 15.-16. února pak bude na programu generálka v Trnavě.

V prvním jarním kole se Ostrava utká se Slováckem, proti kterému ale bude chybět Luboši Kozlovi kvůli karetním či disciplinárním trestům následující hráči Adam Jánoš, Milan Jirásek, Jiří Fleišman a Patrizio Stronati.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Banik Ostrava Luboš Kozel (trenér) Fotbal

Aktuálně se děje

před 6 minutami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 42 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

před 8 hodinami

Rusko tajně dodává rafinovanou ropu do Severní Koreje, zákazu navzdory

Rusko tajně dodává rafinovanou ropu do Severní Koreje v množství, které pravděpodobně přesahuje limit stanovený Radou bezpečnosti OSN. Uvedl to mluvčí Rady Bílého domu pro národní bezpečnost John Kirby. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy