Konec spekulacím. Lionel Messi zůstává v Barceloně, bude brát poloviční plat

Podle argentinských médií přistoupil jeden z nejlepších fotbalistů na světě Lionel Messi na poloviční plat a bude tak i nadále pokračovat v Barceloně. V posledních měsících a týdnech sílily spekulace o tom, kam jinam by mohl zamířit a to ještě zvlášť poté, co se po koci června stal volným hráčem. Nyní už je ale všechno jasné. Argentinský útočník i nadále bude oblékat dres slavného katalánského velkoklubu, s nímž se dohodl na novém pětiletém kontraktu.

Jak už bylo výše zmíněno, koncem června skončila v Barceloně Lionela Messimu předešlá smlouva trvající čtyři roky, díky níž měl tak inkasoval každou sezónu 138 milionů eur. K tomu, aby uzavřel novou smlouvu s katalánským velkoklubem, dlouho bránila finanční situace tohoto velkoklubu, stejně tak také pravidla finanční fair play, která platí ve španělské lize. Připomeňme v této souvislosti, že Barcelona má aktuálně dluh přesahující miliardu eur.

Dlouhou dobu měl Messi také problémy s bývalým klubovým vedením, což se ale změnilo letos v březnu, kdy se stal staronovým klubovým prezidentem Joan Laporta. Právě on se totiž od svého příchodu snažil snižovat výdaje na platy hráčů s cílem udržet největší hvězdu v Barceloně. Zároveň také tak, aby klub splnil ona pravidla finančního fair play. Šéf španělské nejvyšší fotbalové soutěže Javier Tebas už stihl Barceloně vzkázat, ať s žádnými úlevami rozhodně nepočítají.

Připomeňme, že Lionel Messi oblbéká dres Barcelony už třináct let, přičemž již v roce 2004 poprvé nastoupil za barcelonský A-tým. Za něj paik Argentinec za tu dobu nastoupil k rekordním 778 zápasům, během nichž vstřelil dohromady 672 branek. I proto se tak může pyšnit tím, že nejlepším klubovým střelcem. A i díky těmto jeho brankám se tak mohl s Barcelonou radovat ze zisku nejen hned deseti ligových titulů, ale i čtyř trofejí pro vítěze Ligy mistrů.

Vedle toho jeb držitelem rekordních šesti Zlatých míčů a minulý týden došel s Argentinou ke své první velké trofeji vreprezentačním dresu, když tato jihoamerická země ovládla mistrovství Jižní Ameriky. Během tohoto turnaje zaznamenal Messi čtyři branky a pět asistencí k tomu.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Lionel Messi Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

včera

včera

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

včera

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Rakušané se v Praze postarali o další senzaci, připsali si historické vítězství nad Finskem. Švédové překvapení nepřipustili

Dívat se na zápas hokejového MS v Česku, ve kterém hrají rakouští hokejisté, se hokejovým fanouškům vyplatí. Poté, co dokázali dostáhnout duel s Kanadou do prodloužení poté, co ve třetí třetině nastříleli pět branek, nyní zaskočili dalšího favorita turnaje a o Finy. Ti sice vedli 2:0, jenže vedení postupem času ztratili a co víc, v poslední vteřině dokázali zápas otočit zásluhou své životní trefy Benjamina Baumgartnera, který se postaral o rakouskou historickou výhru nad tímto severským soupeřem. To Švédové nadále jedou na vítězné vlně a po zdolání Kazachstánu 3:1 už se o nich může pomalu mluvit jako o čtvrtfinalistech.

včera

Proč došlo k atentátu na Fica? Policie zjistí, jestli byl útočník zradikalizovaný

Pokud někdo úmyslně radikalizoval pachatele atentátu na předsedu vlády Roberta Fica (Směr-SD), policie to zjistí stejně, jako to udělala v případě dvojité vraždy na Zámecké ulici v Bratislavě. Řekl to publicista Juraj Hrabko v rozhovoru pro TASR TV.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy