Nečekané rozuzlení Schickovy ságy. Reprezentant zůstane v Německu, ale ne v Lipsku

Budoucnost českého reprezentanta Patrika Schicka byla dlouho nejistá, nyní to ale vypadá, že se AS Řím, kterému český reprezentant stále patří dohodl na jeho prodeji. Nadále by měl podle zákulisních informací sice zůstat v Německu, nikoli však v Lipsku, kde doposud hostoval a ještě před několika měsíci se mluvilo o tom, že právě sem by mohl pak přestoupit natrvalo. Koronavirová krize ale nakonec vše ještě víc zamotala. Teď útočníkovi, jemuž o půlnoci v noci z pondělí na úterý vyprší v Lipsku hostování, svítá na lepší časy. Podle všeho se odstěhuje do Bayeru Leverkusen, který by měl římskému celku za Schicka zaplatit 27 milionů eur (708 milionů korun).

Jako první o tomto možném přestupu Patrika Schicka začala spekulovat německá média, v pondělí nakonec tyto spekulace potvrdil známý italský sportovní novinář Gianluca di Marzio. Ten se nedávno nemýlil ani v tom, že se pražská Sparta dohodla s Fiorentinou na pokračování hostování Dávida Hancka. Teď tedy mluví o Schickově přestupu do Levetrkusenu, jako o jasné věci.

Připomeňme, že Schick se poprvé v Lipsku objevil loni v září. Do tohoto bundesligového klubu přišel na hostování z římského AS s tím, že pokud se mu sklubem podaří dostat se do další ročníku Ligy mistrů, bude na něj Lipsem uplatněna opce na trvalý přestup. Italský klub nabízel Lipsku Schicka za cca. 25 milionů eur (657 milionů korun) a právě tato nabízená cena se však zvláště po koronavirové pandemii zdála Lipsku až příliš vysoká.

Leverkusen však službami Patrika Schicka nepohrdne a to především díky tomu, že se mu vysoké peníze vrátí odchody jeho největších hvězd jakými jsou talentovaný Kai Havertz (odejde za 80 milionů eur - v přepočtu 2 miliardy korun) či další forvard Kevin Volland, jenž má namířeno do  Monaka. A právě případný příchod Patrika Schicka by měl dostatečně odchody dvou útočníků v klubu nahradit.

Navíc se sám kouč Leverkusenu Peter Bosz už nechal slyšet, že Schick je rozhodně jedním z těch, kterého by rád ve svém kádru viděl. „Dal jsem jasně najevo, koho chci. Ale jsem jen trenér. Zeptali se mě odpovědní lidé, tak jsem vysvětlil svůj úhel pohledu. Pokud chceme mít velké ambice, budeme potřebovat dvě, možná i více posil. Hlavně do útoku," řekl v minulých dnech Bosz.

Dodejme, že Bayer v minulé sezóně 2019/20 skončil v Bundeslize na paté příčce, tedy dvě místa za Lipskem. Díky tomuto umístění si tak v následující sezóně 2020/21 zahrajou skupinu Evropské ligy.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga Bayer Leverkusen Fotbal Patrik Schick

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 18 minutami

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 40 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Tragická nehoda na D1. Havaroval tahač s tankem, zemřela jedna osoba

Tragická dopravní nehoda se v sobotu dopoledne stala na dálnici D1 v Moravskoslezském kraji. Ve směru do Polska se srazilo několik vozidel včetně tahače, který převážel tank. Jeden člověk nepřežil, na místě zasahují složky integrovaného záchranného systému. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy