Zemřel bezprstý hráč NFL Tom Dempsey, nakazil se koronavirem

Po nákaze koronavirem zemřel bývalý hráč amerického fotbalu Tom Dempsey. Bylo mu 73 let. V zámořské lize NFL strávil jedenáct sezon, přestože se narodil bez prstů na pravé noze, kterou kopal.

Hrál kvůli tomu se speciálně upravenou botou, která je vystavena v Síni slávy amerického fotbalu.

Former Saints’ kicker Tom Dempsey died late Saturday from coronavirus. He was 73. Dempsey, who played in the NFL despite being born without toes on his kicking foot and made a record 63-yard field goal, tested positive for the coronavirus a little more than a week ago. pic.twitter.com/H5A1lNmBAi

— Adam Schefter (@AdamSchefter) April 5, 2020

O Dempseyho úmrtí informoval klub New Orleans Saints, za který hrál v úvodu kariéry v NFL v letech 1969 a 1970. Pak nastupoval také za Philadelphia Eagles, Los Angeles Rams, Houston Oilers a Buffalo Bills.

V dresu Saints prožil nejslavnější okamžik své kariéry, když v listopadu 1970 svým kopem dlouhým 63 yardů (přes 57 m) s vypršením hrací doby zařídil výhru nad Detroitem 19:17. Šlo o ligový rekord až do roku 2013, kdy Dempseyho gól ze hry o jeden yard překonal Matt Prater z Denveru Broncos.

Od roku 2013 trpěl Dempsey demencí a poslední roky života strávil v domě s pečovatelskou službou.

Tom Dempsey (NFL) Americký fotbal NFL sport úmrtí

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy