Plzeňský Ryan Hollweg potrestán. Nezahraje si deset zápasů

Praha - Disciplinární komise hokejové Tipsport Extraligy opět řešila amerického útočníka v plzeňských službách Ryana Hollwega. Ten totiž v pátečním kole v duelu s pražskou Slávií, během kterého jednatřicetiletý hokejista fauloval kolenem Tomáše Vlasáka. Právě za tento zákrok si tento hráč nezahraje příštích deset zápasů.

Za zmiňovaný zákrok na Vlasáka, se kterým ještě minulou sezónu hrál společně v plzeňském mužstvu, dostal v zápase od sudích trest 5 minut plus do konce utkání. K tomuto zákroku se vyjádřil šéf disciplinární komise Karel Holý takto: "Ve chvíli, kdy se protihráč pokusil blížícímu se střetu vyhnout, změnil hráč svůj pohyb s cílem jakýmkoli způsobem ho atakovat a došlo k zásahu. Od vážnějšího zranění uchránila protihráče pouze duchapřítomná reakce, neboť zákrok byl veden bez jakéhokoli respektu k jeho zdraví."

Za faul kolenem se podle pravidel mohl Ryan Hollweg od komise dostat dva až pět zápasů stop, ovšem nejvyšším možným trestem je právě desetizápasový distanc. Proč nakonec komise dospěla až k trestu nejvyššímu v Hollwegově případu, to vysvětlil médiím mluvčí hokejového svazu. "Při stanovení výše trestu přihlédl předseda disciplinární komise ELH k intenzitě, způsobu vedení a závažnosti zákroku, stejně jako ke skutečnosti, že hráč Ryan Hollweg byl v uplynulých dvou letech opakovaně disciplinárně trestán," řekl.

Američan Ryan Hollweg hraje na západu Čech od sezóny 2012/2013 a od té doby ve všech sezónách v plzeňském dresu vždy vyfasoval disciplinární trest. Například v předchozím ročníku české extraligy dostal Hollweg od komise stopku na tři zápasy. Letos to pro něj není první trest, který dostal. Již po prvním kole si vysloužil distanc na jedno utkání. A nebylo to také jediné, co komise v sobotu s Ryanem Hollwegem řešila, neboť střet s Tomášem Vlasákem pokračoval potyčkou mezi Američanem a Michalem Poletínem. Tady ale komise rozhodla ve prospěch tvrdě hrajícího hokejisty pocházejícího ze zámoří, neboť podle Poletín pouze předstíral to, že dostal od Hollwega pěstí.

Na závěr dodejme, že desetizápasový distanc pro Ryana Hollwega platí do 21. října včetně.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Plzeň Ryan Hollweg (hokejista)

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy