Extraliga 6. kolo: Brněnský Ton zažil smutnou premiéru proti Spartě, Zlín znovu prohrál

Brno - Petr Ton, někdejší hvězda pražské Sparty, určitě doufal, že se proti bývalému zaměstnavateli vytáhne a donutí vedení klubu litovat, že mu neprodloužilo smlouvu. Jenže sparťanská mašinérie je v současné době těžko k zastavení a v aktuálním kole se o tom na vlastní kůži přesvědčila Kometa.

Ta sice měla výhodu domácího prostředí, ale zužitkovat ji rozhodně nedokázala. Naopak Sparťané skvěle využívali každého zaváhání Brna v útočném pásmu a bleskově vyráželi do nebezpečných protiútoků, přičemž hned první dokázal ve čtvrté minutě proměnit v gól Hlinka.

Vůbec prvním gólem v sezóně na něj o čtyři minuty později navázal Cingel a s Kometou to začalo vypadat špatně. Když pak za další dvě minuty inkasoval Falter potřetí, tentokrát zásluhou Klimka, došlo na střídání stráží a do brněnské svatyně se postavil Čiliak. A chvíli to vypadalo na ideální krok.

Ještě do konce první dvacetiminutovky snížil Čermák, jenže v druhé periodě Brňané znovu zaspali a puk ze sítě museli lovit hned třikrát. A o moc lépe se jim nevedlo ani v samotném závěru. Propadli v podstatě v každém ohledu a vysoká porážka 1:8 byla vlastně ještě milosrdná.

O poznání lépe ukočírovala svoje dnešní vystoupení Plzeň, která sice v Třinci na body nedosáhla, ale po první bezgólové třetině se alespoň nemusela bát výprasku. Ačkoliv v prostřední dvacetiminutovce to chvíli vypadalo nebezpečně. Oceláři se totiž dokázali trefit dvakrát bez odezvy, přičemž až do konce zápasu už náskok nepustili.

Indiáni sice korigovali skóre čtyři vteřiny před koncem, ale Sýkorova trefa přišla příliš pozdě. Tou dobou už totiž na kontě třineckých svítily tři branky a o tom, kdo získá tři body bylo rozhodnuto. Stejně jako v utkání Zlína s Pardubicemi, v němž Moravané usilovali o ukončení černé série.

Od začátku nové sezóny ještě nezískali ani bod, přičemž před domácími fanoušky se loňští mistři opět nevytáhli. Pardubičtí se dostali do vedení hned v první periodě a byť to bylo jen o gól, zkušeně si ho pohlídali až do závěrečného hvizdu. Zlín se tak dál trápí a jeho pozice začíná vypadat čím dál tím hůř.

Mnohem lépe je na tom dokonce i ligový nováček z Olomouce, který sice neoslňuje atraktivní hrou, ale sbírá cenné body a pomalu si začíná budovat slibnou pozici. Naposledy jeho sílu poznali hokejisté Liberce, kteří jistě nepočítali s tím, že na jeho ledě budou muset skousnout hořkou porážku a čtyřgólový příděl.

V samotném závěru se sice postarali o zajímavé zpestření, když zodpovědnou hrou snížili na rozdíl jediné branky, ovšem stav 4:3 ve prospěch Olomouce už zvrátit nedokázali.

Konečné výsledky 6. kola extraligy:

Mladá Boleslav - Karlovy Vary 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Branky: 11. Mikulík (Trška), 31. Pabiška (Výborný, Kučný), 38. Lenc (Vidmar) - 52. Kverka (Vachovec, Tomeček)

Třinec - Plzeň 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky: 29. Irgl (Rufer), 35. Orsava (Dravecký, Klesla), 58. Rákos (Dravecký) - 60. Sýkora (Jeřábek)

Hradec Králové - Litvínov 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky: 17. Valcourt (Pospíšil) - 20. Chaloupka (Ručinský), 32. Majdan (Sklenička)

Olomouc - Liberec 4:3 (3:1, 1:1, 0:1)

Branky: 1. Marosz (Rác), 10. Cibák (Marosz, Rác), 17. Škůrek (Rašner, Dlouhý), 26. Majeský (Rác, Marosz) - 20. Valský (Filippi, Škoula), 32. Bartek (Vampola, Škoula)

Kometa - Sparta 1:8 (1:3, 0:3, 0:2)

Branky: 16. Čermák (Kuboš) - 5. Hlinka (Klimek), 9. Cingel (Přibyl, Polášek), 11. Klimek (Polášek, Hlinka), 21. Klimek (Kumstát, Polášek), 25. Přibyl (Forman), 37. Rolinek, 55. Klimek (Hlinka, Réway), 60. Klimek (Réway)

Zlín - Pardubice 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky: 21. Köhler (Marušák) - 17. Kaut, 22. Nahodil (Tybor), 45. Radil (Benák)

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Kometa Brno Petr Ton

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 4 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy