Extraliga 23. kolo: Kometa porazila Třinec, v čele ligy je Litvínov

Třinec - Pokračování hokejové extraligy nabídlo menu v podobě střídání na čele tabulky, kam se místo Třince dostal Litvínov. Oceláři totiž podlehli výborně hrající Kometě, zatímco Verva přehrála předposlední Vítkovice. Hradec si zastřílel proti Slavii, deklasoval ji 6:0.

Ve vynikající formě hraje v poslední době brněnská Kometa, která triumfovala už v pěti zápasech v řadě. Naposledy si Brno vyšláplo na lídra tabulky z Třince a odvezlo si z Werk Areny tři body za vítězství 3:2.

Už po jedenácti vteřinách skóroval kanonýr Komety Petr Ton a může se tak pyšnit, že vstřelil nejrychlejší gól svého zaměstnavatele v extraligové historii. Duel se povedl i jeho spoluhráči v brance. Marek Čiliak opět potvrdil svoji kvalitu a táhne Brno vzhůru tabulkou.

Klopítající Třinec vystřídal na prvním místě ligy Litvínov. Chemici v domácí aréně jasně ovládli druhou třetinu a dokráčeli si k výhře 3:2, přestože hosté v závěru nastřelili tyč. Hrdinou utkání byl v litvínovském dresu obránce Jiří Zeman, který dal rozhodující gól a navíc jednou asistoval.

Hradec smetl sešívaný cedník, Sparta zvládla Pardubice

Čtyři branky v posledním dějství pečetily nepříjemný výsledek pro Slavii, která v Hradci Králové podlehla vysoko 0:6. Pro sešívané to byl v součtu s domácím propadákem s Mladou Boleslaví (2:6) druhý krutý zápas a po nadějnějším období zase klesají tabulkou.

Dva body zaznamenal v utkání nový lídr kanadského bodování Tomáš Mertl (26 bodů, 13+13), který vystřídal díky většímu počtu vstřelených branek pardubického Radoslava Tybora (26 bodů, 9+17).

Slovenský forvard totiž své statistiky nevylepšil v Holešovicích, kde Pardubice prohrály se Spartou 2:4. Sparťané utnuli sérii tří domácích porážek a jejich útočník Tomáš Rolinek tak mohl v pohodě oslavit svůj pětistý extraligový zápas.

Zlín zvládl nájezdy, Indiáni ulovili tygry

Aktuální mistři extraligy ze Zlína sice stále nic nezměnili na faktu, že jsou poslední, ale výsledky se jim lepší. Výhrou 3:2 po nájezdech v Karlových Varech bodovali Berani už ve čtvrtém duelu po sobě a na třinácté Vítkovice ztrácejí dva body. Dovednostní disciplínu rozhodl Bedřich Köhler.

Smečka Bílích Tygrů vyjela na led plzeňského stadionu, ale příliš škody nenadělala. Indiáni se dostali do vedení po trefách Johnsona a Indráka. Pak souboj zdramatizoval Urban, ale v závěru pečetil do prázdné klece Balej.

Souboj nováčků mezi domácí Boleslaví a Olomoucí (4:2) rozhodl parádní výkon kapitána Bruslařů Davida Výborného (1+2) a také přesilové hry, ze kterých padly všechny branky.

Konečné výsledky 23. kola extraligy:

Sparta Praha - Pardubice 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)Branky: 9. Rolinek (Polášek, Réway), 17. Cingel (Pilař, Švrček), 26. Sabolič (Pech, Buchtele), 54. Buchtele (Ďaloga) – 11. Ščotka (Zohorna, Čáslava), 34. Špaček (Starý, Píša)

Energie Karlovy Vary - Zlín 2:3 po samostatných nájezdech (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1)Branky: 38. Duda (Bičánek, D. Hruška), 45. Balán (D. Hruška, Duda) – 30. Svoboda (Valenta, Leška), 48. Holík (Říčka, Vlach), rozhodující nájezd Köhler

Litvínov - Vítkovice 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)Branky: 35. Šrámek (Trávníček, Zeman), 37. Ručinský (Hübl), 54. Zeman (Hübl, Gerhát) – 9. Kucsera (Štencel), 56. Svačina (Roman)

Mladá Boleslav - Olomouc 4:2 (3:0, 0:0, 1:2)Branky: 1. Výborný (Stříteský, Broš), 4. Hruška (Klimenta, Broš), 16. Lenc (Mikulík, Výborný), 47. Stříteský (Výborný, Mikulík) – 59. Patera (Marosz, Houdek), 60. Herman (Zuzin, Skrbek)

Hradec Králové - Slavia Praha 6:0 (0:0, 2:0, 4:0)Branky: 21. Mertl (Beránek, Šimánek), 39. Dej (Kukumberg, Tvrdík), 45. Beránek (Vašíček, Mertl), 51. Troliga (Vydarený, Šimánek), 53. Červený (Dej, Kukumberg), 58. Červený (Vašíček, Troliga)

Plzeň - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)Branky: 18. Johnson (Moravčík), 21. Indrák (Mozík), 60. Balej (Mensator) – 26. Urban (Bartek)

Oceláři Třinec - Kometa Brno 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)Branky: 26. Rufer (Žejdl, M. Doudera), 54. Klepiš (Roth, Trončinský) – 1. Ton (Němec, Kempný), 39. Burian (Dujsík, Hanzlík), 47. Hruška (Vondráček, Ptáček)

Kanadské bodování:26 bodů (13+13): Mertl (Hradec)26 bodů (9+17): Tybor (Pardubice)25 bodů (10+15): Hübl (Litvínov)

Tabulka

POŘADÍ KLUB
ZÁPASY SKÓRE
BODY 1.
Litvínov 23
73:50 49
2. Třinec 23 76:43
48
3.
Sparta 23
76:52 44
4. Kometa
23 69:67
41
5. Hradec 23
63:57 40
6. Pardubice
23 67:69 36
7.
Boleslav 23
71:72 32
8. Olomouc
23 66:68
31
9.
Plzeň 23 55:54 30
10. Liberec
23 59:63
29 11.
Slavia 22
46:66 29
12. K. Vary 24 52:70
28
13.
Vítkovice 23
55:57 24
14. Zlín
23 58:78
22

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Kometa Brno HC Oceláři Třinec

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 8 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy