Slavia jde od desíti k pěti, prohrála i s Kometou

Praha - Dohrávka pětadvacátého kola hokejové extraligy byla reklamou na hokej, ve které padlo deset branek. Svou krizi proti Kometě prohloubila domácí Slavia, která padla popáté v řadě a je předposlední.

Slavia Praha se nachází v krizi. Z posledních pěti zápasů nezískala ani bod a odnesla si nelichotivé skóre 12:31. Výsledkem toho všeho je patnácté místo v tabulce a těžká práce do druhé poloviny základní části.

Posledním dílem nelichotivého seriálu sešívaných byla dohrávka 25. kola extraligy, která přivedla do pražské O2 Areny rozjetou Kometu. Brňané triumfovali v šesti z posledních sedmi zápasů a také v Praze se jim dařilo.

Konečnou výhru 6:4 zařídil hostům mimo jiné dvougólový střelec Tomáš Dujsík a autor tří asistencí Jakub Koreis. Tým z moravské metropole si tak potvrdil čtvrté místo v extraligové tabulce s dvoubodovým odstupem na třetí Spartu.

Konečný výsledek dohrávky 25. extraligy:

Slavia Praha - Kometa Brno (4:2, 0:3, 0:1)Branky: 9. Divíšek (Štich, Stránský), 12. Valach (Vlasák, Divíšek), 16. J. Doležal (Štich), 20. Vas (Sklenář, Stránský) – 2. Vondráček, 15. Káňa (Honejsek, Kuboš), 36. Burian (Dlapa, Koreis), 38. Dujsík (Koreis, Ostřížek), 40. Kempný (Ton, Koreis), 45. Dujsík (Vondráček, Burian)

Kanadské bodování:32 bodů (13+19): Hübl (Litvínov)27 bodů (13+14): Mertl (Hradec)28 bodů (9+19): Tybor (Pardubice)

Tabulka

POŘADÍ KLUB
ZÁPASY SKÓRE
BODY
1.
Třinec 26 89:51 54
2. Litvínov
26 86:63
53 3.
Sparta 26
86:61 49
4. Kometa 26 79:75
47
5.
Hradec 26
67:67 40
6. Pardubice
25 74:78
39
7. Olomouc 26
76:75 38
8. Boleslav
26 78:81 36
9.
Plzeň 26
66:61 35
10. Liberec
26 68:72
33
11.
K. Vary 26 59:76 31
12. Vítkovice
26 65:85
31 13.
Slavia 25
56:85 29
14. Zlín 26 71:90
28

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Slavia Praha HC Kometa Brno

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 57 minutami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 6 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 11 hodinami

Biden pracuje na trvalém míru, který by zahrnoval vytvoření palestinského státu

Americký prezident Joe Biden v neděli vyzval k okamžitému příměří v Gaze a uvedl, že pracuje na trvalém míru, který by zahrnoval vytvoření palestinského státu. Informaci přinesla agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy