Extraliga 27. kolo: Tahanice o první místo pokračuje, Třinec má ale stále navrch a vede s jednobodovým náskokem

Pardubice - Pardubice dnes uvítali třineckého lídra tabulky. Oceláři si dokázali odvést všechny tři body a vítězství 4:0. Stejně tak dokázal ale naplno bodovat i druhý Litvínov a je tak Třinci stále v patách.

V Pardubicích se dnes odehrál jeden ze zápasů dvacátého sedmého kola české extraligy. Pardubický zápas byl opravdu pozoruhodný, mělo se totiž ukázat, jestli si Třinec vybojuje tři body a opět tak uskočí stíhajícímu Litvínovu, nebo si body ponechají domácí, které bodový zisk posune na páté místo.První třetinu jasně opanovali hosté. Již v páté minutě si pro vedení dojel Daniel Rákos a pozměnil nulové skóre zápasu na 1:0 pro Třinec. Domácí se sice ještě snažili skóre srovnat, ale hosté svou bránu střežili opravdu pečlivě.Druhá třetina byla velice vyrovnaná a nebýt gólu v samém závěru, diváci by snad ani žádné velké vzrušení nezažili. Jiří Polanský dostal skvělou přihrávku od Adamského a pohodlně zavěsil puk do brány domácích. Brankář Vejmelka se nestačil divit, jakou mu za záda Polanský poslal pecku. Tento gól znamenal uzavření gólových změn ve druhé třetině a na scénu tak přišla třetina třetí.Do poslední třetiny měli domácí jediný úkol- otočit průběh zápasu. Hosté se ale nedali a vedení nejen uhlídali, ale i navýšili.Hned z kraje zaskočil pardubické obránce Radim Matuš a zvýšil už na 3:0 pro hosty. Vladimír Roth pak skóre uzavřel, když se o jedenáct minut později prosadil při přesilovce čtyři na tři.Třinec si tak ohlídal vedení tabulky a jakýkoliv výsledek zápasu Litvínova a Karlových Varů ho nemohl rozházet.Litvínov se stále drží na dosah první poziceLitvínov se snaží předehnat první Třinec, k tomu ale potřebují, aby Třinec zachyboval. To se v minulém kole sice povedlo, ale Litvínov této šance nevyužil a také prohrál. Tentokrát Třinec nezaváhal a zvítězil, na Litvínovu tak bylo udržet se alespoň na dosah jednoho bodu.Litvínovští pohostili Karlovy Vary a rozhodně jim nehodlali nic nechat bez boje. Domácí do zápasu vlétli opravdu poctivě a už ve dvanácté minutě vedli 1:0. Než skončila první třetina, Šlégr vsítil ještě jeden gól a po první třetině tak vedl Litvínov 2:0.Ve druhé části zápasu se sice hostům podařilo dát dvě branky, ale Litvínov také jednu vstřelil a tak po druhé třetině stále vedl.V poslední fázi zápasu dokázali domácí ještě gól přidat a se skórem 4:2 si tak doma nechali krásné tři body.Výsledky 27. Kola extraligy:Pardubice - Třinec 0:4 (1:0, 1:0, 2:0)Branky a nahrávky: 5. Rákos (Trončinský, M. Doudera), 38. Polanský (Adamský, Hrňa), 41. Matuš (Hrňa, Orsava), 52. Roth (Klepiš, Polanský)

Sparta - Plzeň 3:4 (2:0, 0:1, 1:3)Branky a nahrávky: 3. Klimek (Polášek, J. Hlinka), 11. Klimek (Réway, K. Pilař), 40. Cingel (Kumstát) - 37. Indrák, 40. Lev (Johnson), 45. Pulpán (Lev, Machovský), 47. J. Sýkora z trest. střílení

Zlín - Mladá Boleslav 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)Branky a nahrávky: 24. J. Svoboda (Čajánek, Žižka), 52. Okál (Leška, Urbanec), 59. Roman Vlach (Ondráček, Urbanec) - 5. Trška (D. Výborný, Mikulík), 6. Klimenta

Litvínov - Karlovy Vary 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)Branky a nahrávky: 12. Písařík (Majdan, Jurčík), 20. Šlégr (Hanzl, Pavlík), 32. Kubát (Ručinský, Hübl), 59. Trávníček - 21. Duda (Harant, Sičák), 40. Vachovec (Flek, Sičák)Olomouc - Slavia 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)Branky a nahrávky: 11. Vyrůbalík (Marosz, Cibák), 19. Laš (Skrbek, Herman), 22. Skrbek, 54. T. Rachůnek (Diviš) - 9. Bednář (Vlasák), 60. Bednář (Krejčí, Divíšek)

Vítkovice - Hradec Králové 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)Branky a nahrávky: 14. Olesz (Čerešňák, Burger), 15. Huna (Svačina, Malec), 60. Stehlík - 20. Kukumberg (P. Mikuš, Slovák)

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)Branky a nahrávky: 21. Valský (Filippi), 30. Valský (Filippi), 45. Filippi (Valský), 60. Radivojevič (Filippi) - 3. Burian (Hájek, Vondráček), 9. Burian (Vondráček)

Kanadské bodování:33 (13+20): Viktor Hübl (Litvínov)29 (10+19): Jaroslav Bednář (Slavia)29 (9+20): Martin Ručinský (Litvínov)

Tabulka

POŘADÍ
KLUB ZÁPASY
SKÓRE BODY
1. HC Oceláři Třinec 27 93:51
57
2.
HC Verva Litvínov 27
90:65 56
3. HC Sparta Praha
27 89:65
49
4. HC Kometa Brno 27
81:79 47
5. HC Olomouc
27 80:77 41
6.
HK Mountfield Hradec Králové 27
68:70 40
7. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
26 74:82
39
8.
HC Škoda Plzeň 27 70:64 38
9. Bílí Tygři Liberec
27 72:74
36 10.
BK Mladá Boleslav 27
80:84 36
11. HC Vítkovice Steel 27 68:86
34
12.
PSG Zlín 27
74:92 31
13. HC Energie Karlovy Vary
27 61:80
31
14. HC Slavia Praha 26
58:89 29

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR Viktor Hübl (hokejista) HC Oceláři Třinec

Aktuálně se děje

před 7 minutami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 5 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Vrtulník s Raísím našel turecký dron. Rusko zapojilo do pátrání desítky specialistů

Zdroj tepla pocházejícího z havarovaného vrtulníku, ve kterém zemřeli prezident Ebráhím Raísí a ministr zahraničních věcí Hosejn Amír Abdollahján, identifikoval turecký dron. Turecká strana jeho lokalitu poskytla íránským úřadům. Informovala o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy