Extraliga play-off: Fantom Hlinka. V prodloužení vystřelil Spartě druhou výhru

Praha - Sparta vyhrála i druhý domácí zápas a v semifinálové sérii s Třincem srovnala stav na 2:2. Rozhodl zkušený forvard Hlinka.

Pražská Sparta včera odmítla třízápasový trhák Třince a snížila stav série na 1:2. Na triumfu týmu z Holešovice se nejvíce podíleli dvougóloví střelci Jaroslav Hlinka a Robert Sabolič, ale také individuální chyby Ocelářů. V nervózním zápase si hráči nic nedarovali a podobné vystoupení se dalo očekávat také dnes.

Třinec odstartoval důležitý duel s Peterem Hamerlíkem v brance a v úvodním dějství se hráči střídali spíše na trestné lavici, než ve velkých šancích. První trefu zápasu přinesla až 24. minuta. To Martin Adamský nejprve trefil tyčku, ale dorážka Jiřího Polanského už skončila za zády bezmocného gólmana Novotného - 1:0 pro Třinec.

Vyrovnání přišlo o sedm minut pozděli. Fantom včerejšího zápasu Jaroslav Hlinka zužitkoval akci kapitána Rolinka a zkušeného beka Pilaře. Poslední dějství tak slibovalo velkou podívanou, na kterou opět dohlížela zaplněná holešovická arena.

Psali jsme:
Play-off extraligy: Sparta překvapivě zaměstnala Třinecké favority, vyhrála 4:1 a snížila stav série
 

Závěrem druhé třetiny sice Sparta dominovala, ale v začátku třetí se zbytečnými vyloučeními sama dostala pod tlak. Oceláři ale sérii tří přesilovek, z toho jedné dvanáctivteřinové 5 proti 3, nedokázali zužitkovat. Před koncem základní hrací doby se ještě o vzrušení postarala vysoká hůl třineckého Doudery, která zasáhla domácího Rolinka.

Ovšem ani absence bojovného kapitána nezabránila Spartě v konečném vítězství a srovnání série na 2:2. O veledůležitou branku na 2:1 se opět postaral osmatřicetiletý Jaroslav Hlinka. 

Konečný výsledek 4. semifinále:

Sparta Praha - Oceláři Třinec 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0), stav série 2:2Branky: 31. Hlinka (Rolinek, Pilař), 62. Hlinka – 24. Polanský (Adamský, Galvas)

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha HC Oceláři Třinec

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

včera

včera

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

včera

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Rakušané se v Praze postarali o další senzaci, připsali si historické vítězství nad Finskem. Švédové překvapení nepřipustili

Dívat se na zápas hokejového MS v Česku, ve kterém hrají rakouští hokejisté, se hokejovým fanouškům vyplatí. Poté, co dokázali dostáhnout duel s Kanadou do prodloužení poté, co ve třetí třetině nastříleli pět branek, nyní zaskočili dalšího favorita turnaje a o Finy. Ti sice vedli 2:0, jenže vedení postupem času ztratili a co víc, v poslední vteřině dokázali zápas otočit zásluhou své životní trefy Benjamina Baumgartnera, který se postaral o rakouskou historickou výhru nad tímto severským soupeřem. To Švédové nadále jedou na vítězné vlně a po zdolání Kazachstánu 3:1 už se o nich může pomalu mluvit jako o čtvrtfinalistech.

včera

Proč došlo k atentátu na Fica? Policie zjistí, jestli byl útočník zradikalizovaný

Pokud někdo úmyslně radikalizoval pachatele atentátu na předsedu vlády Roberta Fica (Směr-SD), policie to zjistí stejně, jako to udělala v případě dvojité vraždy na Zámecké ulici v Bratislavě. Řekl to publicista Juraj Hrabko v rozhovoru pro TASR TV.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy