Na Kanadu vyrazí Plekanec ve formaci s Jágrem a Červenkou. Benjamínek Simon bude třináctým útočníkem

Praha - Sotva dorazila nová posila českého národního mužstva Tomáš Plekanec do Česka, vyjel na led pražské O2 Arény, aby se dokázal adaptovat na široké kluziště a mohl být tak připraven na Kanadu. Trvalo to půlhodiny a na společném tréninku pak Plekanec přítomen nebude. Ví se už ale, s kým bude tento hokejista v sobotu proti Javorovým listům hrát. Bude nastupovat ve druhé lajně společně s Jaromírem Jágrem a Romanem Červenkou. A není to jediná změna, kterou kouč Vladimír Růžička a jeho asistenti přichystali.

"Pleky je přesně ten hráč, na kterého jsme čekali do poslední chvíle, protože chceme mít co nejsilnější mužstvo. Rveme se tady teď o medaili a věřím, že nám v tom může hodně pomoct. Věděl jsem, že když to půjde a bude šance, aby přiletěl, získáme kvalitního centra pro Jágra. Pleky sám dobře ví, že příjezd na poslední chvíli do rozehraného turnaje je těžký, ale já mu jasně řekl, že ho tady chci mít," řekl kouč Růžička o Tomáši Plekancovi a skutečně proti Kanadě tento hokejista na v základu nastoupí. Co se týče pravní útočné formace, tak ta zůstává beze změny. I proti Kanadě tak nastoupí společně Voráček-Sobotka-Klepiš.

Samotný Plekanec pak okomentoval novinářům i to, proč nejprve nejprve nechtěl mužstvo na MS posílit, ale po úspěšném čtvrtfinále si to rozmyslel: "Samozřejmě jsem měl chuť si zahrát doma na mistrovství, ale říkal jsem, že nechci přijet do něčeho, co mají kluci postavené celé mistrovství. Nechtěl bych tady rozbourat chemii mužstva."

Třetí útok vypadá následovně: Erat-Kovář-Vondrka, tudíž taktéž žádná změna oproti čtvrtfinálovému duelu s Finy. Změna se už ale nalezne ve čtvrté řadě, kde kromě tradičních hráčů této lajny Zaťoviče a Koukala nastoupí i Jiří Novotný. Nejmladší hráč mužstva Dominik Simon bude na střídačce jako třináctý útočník. Černý Petr tentokráte vyšel na dvojici Tomáš Hertl-Radek Smoleňák, kteří si tak proti Kanadě, která prochází turnaje zatím jako nůž máslem, nezahrají.

Kdo ale bude přítomen na střídačce, tak to Ondřej Němec, jenž čtvrtfinále s Finy nedohrál, ale zítra by měl být tento bek v pořádku. Pro zítřejší zápas je napsán na pozici sedmého obránce. Semifinálový duel a Kanadou se hraje tedy v sobotu od 15:15.

Předpokládaná sestava ČR:

Pavelec - Hejda, Jordán, Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Němec - Voráček, Sobotka, Klepiš - Jágr, Plekanec, Červenka - Erat, Jan Kovář, Vondrka - Koukal, Novotný, Zaťovič - Simon.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Kanada nedopustila překvapení. Po výhře nad Německem dokráčela k 28. titulu mistrů světa

Německá reprezentace si přála navázat na tu lotyšskou, která vybojovala v neděli odpoledne pro svou zemi historicky první medaili z MS a postarala se tak o překvapení turnaje v Tampere a Rize. Finále s favorizovanou Kanadou začala dobře, v zápase dokonce dvakrát vedla, podobně jako v utkání o bronz Lotyši nad Američany. Ale na rozdíl od Lotyšů už Němci postupem času ztráceli síly tak moc, že už ve třetí třetině nedokázali najít odpověď na rozhodující gól kanadského hrdiny Blaise a Toffoli s Laughtonem se pak postarali odskočení ve skóre na konečných 5:2. 
Ilustrační foto

Lotyši se dočkali zasloužené odměny. Po výhře nad Američany v prodloužení získali historický bronz

Malý, ale odhodlaný lotyšský národ zažívá v těchto dnech asi nejšťastnější období v historii. Postarali se o to jeho novodobí hrdinové, tedy hokejisté. Právě lotyšští reprezentanti v této hře se dočkali tolik kýženého historického úspěchu, když na letošním mistrovství světa došli až k medaili. Přestože má bronzovou hodnotu, pro Lotyše je jako zlatá. Největším národním hrdinou se stal Kristians Rubins, jenž nejprve zařídil prodloužení v duelu s Američany a v něm pak svou další přesnou trefou na 4:3 rozradostnil celé Lotyšsko. 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS CZE Tým Tomáš Plekanec

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy