Vladimír Růžička skončil jako kouč reprezentace

Praha - V úterý večer skončil ve své funkci kouče české hokejové reprezentace Vladimír Růžička. Stalo se tak poté, co během dneška zveřejnil Radiožurnál informace o tom, že existují další rodiče, kterým si měl právě Růžička o úplatek za to, že jejich potomci budou hrát hokej. Zítra dopoledne ještě zasedne mimořádně výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje.

„S ohledem na pokračování mediální kampaně, která je proti mé osobě již od doby před domácím hokejovým šampionátem soustavně a účelově vedena, jsem se rozhodl odstoupit z funkce trenéra českého hokejového národního mužstva. Prezidenta Českého svazu ledního hokeje jsem o svém rozhodnutí již informoval," uvedl konkrétně v úterý večer odstupující kouč Vladimír Růžička a pokračoval: „Veškerá obvinění odmítám a budu se jim bránit tak, abych dosáhl úplného očištění svého jména. Rozhodl jsem se však, že nebudu členy výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje vystavovat nepříjemné povinnosti rozhodovat o mém setrvání u národního týmu, a proto ze své funkce odstupuji."

Připomeňme, že celá aféra začala v polovině dubna těsně před domácím světovým šampionátem, kdy bylo na internetu zvěřejněno video, na kterém jednal Vladimír Růžička s podnikatelem Miroslavem Palaščákem, kterému si měl říct trenér o půlmiliónu korun, za to, že Palaščákův syn bude hrát za pražskou Slávii. Během mistrovství světa tato aféra utichla, dnes ale - jak je výše zmíněno - přišel investigativní tým Radiožurnálu v čele s Jankem Kroupou s rozhovory s dalšími rodiči, kterým si měl taktéž Růžička říct o statisíce.

Související

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 
MS v hokeji

Rakušané předvedli s Kanadou senzaci nejvyšší jakosti, přesto prohráli v prodloužení. Francie porazila Polsko

První dvě třetiny večerního duelu v pražské O2 Areně směřovali k očekávanému jasnému vítězství Kanady nad Rakouskem. Nejprve odskočili zámořští reprezentanti do dvougólového vedení zásluhou Cozense a Guhleho. Přestože pak Nissner snížil na 2:1, do konce druhého dějství navýšili Kanaďané své vedení na 6:1. Třetí třetinu tak hodlali odehrát profesorsky, což se jim ale nakonec vymstilo. Rakušané totiž za mohutné podpory většiny fanoušků v libeňské aréně jako bájný fénix vstali z popela a dopracovali k nevěřitelnému vyrovnání na 6:6. Rozhodlo až prodloužení, ve kterém se krátce po jeho začátku trefil Tavares. Ve druhém večerním duelu MS podle očekávání Francouzi porazili Poláky, kteří ale opět zaujali, především pak jejich gólman narozený v Česku Tomáš Fučík svými zákroky. Nakonec ale i tak Francouzi vyhráli 4:2. 

Více souvisejících

hokej Vladimír Růžička

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy