Plzeňský Kudroč propuštěn z nemocnice, za vše mohl vyčerpaný organismus

Praha - Extraligové play-off napsalo během včerejšího semifinálového duelu mezi Spartou a Plzní další příběh. Tentokrát se v něm stal hlavní postavou plzeňský obránce Kristián Kudroč, který poté, co skončila druhá třetina jinak vynikajícího zápasu se vším všudy, se hráči obou mužstev odebrali do kabin, v tunelu mezi střídačkami zkolaboval a odehrálo se tak mimo led nečekané drama, kde i sparťané volali po zachránařích. Ti pak plzeňského hráče odvezli do vinohradské nemocnice, kterou během čtvrtečního dne již opustil. Zjistilo se, že za kolaps nejspíše mohlo vyčerpání organismu. Jisté je, že dvoumetrový bek už do letošních bojů play-off nezasáhne a sezóna tak pro něj předčasně skončila.

Na oficiálních stránkách plzeňského klubu stojí prohlášení klubového lékaře Martina Blažka: „Kristián byl z důvodu podezření na akutní srdeční potíže hospitalizován ve fakultní nemocnici na Vinohradech. Proběhlá vyšetření však tato akutní postižení vyloučila, a proto byl dnes propuštěn do domácího ošetření. Pravděpodobně došlo k vyčerpání organismu z důvodu nedávno prodělané virózy a zánětu osrdečníku. Zbývající vyšetření nyní bude absolvovat ambulantně."

Dodejme, že poté, co byly povoláni zachránaři ke zkolabovanému hráči, byl tento čtyřiatřicetiletý Slovák odvezen nejprve do ošetřovny v útrobách O2 Areny s kyslíkovou maskou, následně pak byl tedy převezen do nemocnice. Že je zdravotní stav Kudroče stabilizován udělalo pochopitelně radost i samotnému generálnímu manažerovi Plzně Martinu Strakovi. „Všichni jsme moc rádi, že je Kristián v pořádku a byl propuštěn z nemocnice. V takových chvílích jde vše stranou a důležité je pouze zdraví hráče. Celý klub mu drží nyní palce a přeje brzké uzdravení, aby se mohl zase vrátit na plzeňský led. Ve zbytku play off budeme bojovat i za něj," řekl Straka.

Pro Kudroče to nebyl první kolaps, který jeho tělo postihl. Vraťme se do srpna roku 2014, tedy do doby, kdy tento slovenský obránce oblékal dres ruského Omsku. Tehdy tento celek hrál zápas s Nižněkamskem v rámci Poháru prezidenta Kazachstánu a právě v tomto duelu ho tvrdě srazil k zemi protihráč Jaroslav Alševskij. Ze začátku sice nebylo na Kudročovi nic znát, dokonce střídání tehdy dohrál, v kabině ale pak zkolaboval. Důvodem kolapsu byl těžký otřes mozku.

Proto musel celou loňskou sezónu vynechat a až těsně před začátkem tohoto ročníku 2015/2016 se dohodl na angažmá v západočeském klubu. „Stoprocentně nic říct nelze, ale s největší pravděpodobností to žádný vliv nemá. Definitivně to však půjde říct až po všech vyšetřeních," tvrdí plzeňský lékař Blažek.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Plzeň hokej

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 7 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy