Slováci bodují, Francii porazili 5:1. Švédsko rozdrtilo Dánsko 5:2

Moskva - Hokejisté Švédska porazili na mistrovství světa v Moskvě Dánsko 5:2 a po dvou zápasech mají na kontě pět bodů. Hokejisté Slovenska zvládli i druhé utkání na mistrovství světa v Rusku, když porazili Francii 5:1.

Dánsko sice v severském derby vedlo, ale Švédové čtyřmi góly ve druhé třetině otočili vývoj zápasu. Dvěma góly se na výhře favorita podílel Mikael Backlund, tři asistence si připsal Linus Omark. Vítězové se čtyřikrát prosadili v početní výhodě. "Máme před sebou ještě hodně dlouhou cestu a musíme být lepší. Jdeme ale správným směrem. Dáváme hodně gólů v přesilových hrách. Zatím z toho mám dobrý pocit," řekl trenér Švédska Pär Marts.

Švédové v pátek nečekaně ztratili bod za výhru nad Lotyšskem až v prodloužení, další ztrátu ale nedovolili. Dánové sice vyhráli první třetinu, když se prosadil v přesilové hře Ehlers, ve druhé třetině ale favorit duel otočil.

Francouzi soupeře v úvodu dokonale zaskočili, když Perret zakončil samostatný únik střelou a překonal brankáře Júliuse Hudáčka. "Začali jsme zápas dobře, jenže potom jsem se vůbec nedrželi našeho systému. Začali jsme hledat možnost dlouhých přihrávek a všechny možné jiné věci. Když hrajete proti týmu, jako je Slovensko, soupeř váš vytrestá a z podobných věcí něco vytěží," uvedl Jordann Perret.

Již na konci čtvrté minuty bylo vyrovnáno, když na modré čáře napřáhl slovenský kapitán Sekera a trefil se přesně. Ve 14. minutě navíc z mezikruží udeřil další bek Graňák a Slováci vedli.

Krátce po polovině zápasu se dvakrát v krátkém sledu vyznamenal Hudáček, když dokázal uhájit branku před pohromou při šancích, v nichž se ocitli Raux s Bozonem. Galský kohout místo jásotu z vyrovnání brzy zaplakal, neboť Bakoš v 35. minutě využil přesilovku, jen 48 vteřin poté si s Huetem pohrál Libor Hudáček a zvýšil už na 4:1.

Do třetího dějství nahradil Hueta v brance Francouzů Hardy a vyznamenal se při velkých šancích Lušňáka a Bakoše, ale i on ještě inkasoval. Poté co Jaroš nabral sílu na trestné lavici a jeho spoluhráči ubránili oslabení, zakončil v 58. minutě pěkně sehrané přečíslení tří na jednoho a uzavřel účet zápasu.

Související

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS SVK Tým Hokej MS SWE Tým

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Nuda. Nezajímavé. Zelenskyj zesměšnil ruského prezidenta Putina

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil komentáře ruského prezidenta Vladimira Putina, které zpochybňují jeho legitimitu, za nudné a nezajímavé. Naopak za nelegitimního označil ruského prezidenta. Uvedl to v rozhovoru, který dnes publikoval kazachstánský server Vlasť.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Mimořádná zpráva Česká euforie. Národní tým je na MS v hokeji ve finále, zahraje si v Praze

Pokud byl plán svěřenců kouče Radima Rulíka pro semifinále se Švédy nenechat nic náhodě, tak to splnili měrou vrchovatou. Od začátku do konce totiž si šli za jasným cílem, nedat soupeři ani čichnout a dojít tak do vytouženého finále. Svými dvěma brankami režírovali toto neuvěřitelné tažení za vítězstvím jak David Kubalík, tak Lukáš Sedlák, přičemž nejvíc kanadských bodů zaznamenala Nečasova formace, přičemž sám Nečas zaznamenal hned čtyři z nich. A samozřejmě přispěl stále klidně chytající Lukáš Dostál. 

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Nemocnice sdělila nové informace o stavu postřeleného Fica

Slovenský premiér Robert Fico se cítí lépe, uvedla dnes odpoledne nemocnice v Banské Bystrici, kde se léčí ze střelných zranění po atentátu z minulého týdne. Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok v rozhovoru pro RTVS řekl, že premiérův stav je stále vážný, ale stabilizovaný.

včera

včera

včera

včera

včera

Nepravdivé a neslýchané. Izrael se brání obvinění z genocidy v Pásmu Gazy

Úřad izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v pátek označil obvinění z genocidy, které vůči Izraeli vznesla Jihoafrická republika (JAR), za nepravdivé a neslýchané. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy