Americký tisk velebí Matthewse, proti Česku ukázal své kvality

New York - Auston Matthews opět dokázal, proč by se měl stát jedničkou červnového draftu NHL. Chválou na osmnáctiletý americký supertalent uvedl deník USA Today informaci o vítězství hokejistů USA ve čtvrtfinále mistrovství světa v Moskvě nad českou reprezentací. Matthews se postaral ve čtvrtečním utkání o oba góly svého týmu, který vyhrál 2:1 po samostatných nájezdech.

"Nejlepší hráči se předvedou v nejdůležitějších zápasech a Auston byl ve čtvrtfinále rozdílový hráč," uvedl trenér John Hynes v telefonickém rozhovoru pro USA Today. "Předvedl, co umí v momentě, kdy jsme to potřebovali," podotkl Hynes.

USA Today připomínají, že Američané v letech 1963 až 2013 získali na MS jen dvě medaile, ale teď budou usilovat o třetí cenný kov za poslední čtyři roky. Loni na světovém šampionátu v Praze a Ostravě skončili třetí, když v boji o bronz porazili stejně jako ve čtvrtek český tým.

New York Times informují o americkém úspěchu jen zpravodajsky prostřednictvím agentury AP a upozorňují na fakt, že v semifinále na sebe narazí USA a Kanada.

Mnohem více prostoru věnuje zprávě o jednání o případném startu hráčů z NHL na olympijských hrách v Pchjongčchangu za dva roky.

Podobně k hokejovému MS, které tradičně není v zámoří příliš sledované, přistoupil i Washington Post a další americké internetové servery.

Související

Petr Pavel Prohlédněte si galerii

Pavel přijal mistry světa na Hradě. Rusové na MS nebyli právem, zdůraznil

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek před polednem přijal na Pražském hradě hokejové mistry světa. Hlava státu členům národního týmu poděkovala za to, že díky triumfu na šampionátu v Praze a Ostravě alespoň na chvilku spojili národ. Reprezentantům už ve středu pogratuloval také premiér Petr Fiala (ODS). 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS USA Tým Auston Matthews (hokejista)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy