Pasta vymíchal obránce i Luonga v bráně a rozhodl, trefil se i Jágr

Boston/Praha - Góly čtrnáct a patnáct pro českou star! David Pastrňák v noci rozhodl o výhře Bostonu proti Floridě, vstřelil dvě branky. A hlavně ten druhý v prodloužení byl parádní. Popáté v sezoně mířil přesně i Jaromír Jágr.

Z pohledu českého fanouška byl nejzajímavějším zápasem ten Bostonu Bruins s Floridou Panthers. Šlo o souboj Čechů Davida Krejčího a Davida Pastrňáka proti Jaromíru Jágrovi a Jakubu Kindlovi. Radovala se první dvojice, Boston zvítězil v prodloužení.

Ke konci první dvacetiminutovky otevřel skóre zápasu Tim Schaller. Asistoval mu bostonský útočník David Krejčí. V polovině utkání vyrovnal Jaromír Jágr. Šikovně si najel mezi kruhy a přesnou střelou vstřelil svůj pátý gól v sezoně. Celkově už jich má na kontě neuvěřitelných 754. Na výhru Panthers to ale nestačilo, do zbytku souboje promluvil jiný český hráč - David Pastrňák.

"Pasta" ještě před koncem druhé třetiny dostal Boston znovu do vedení, když se nejrychleji zorientoval před brankou Roberta Luonga a uklidil puk do odkryté klece. Florida podruhé dokázala vyrovnat. Bruins šli sedm minut před koncem zápasu do vedení potřetí, ani to ale Panthers nezlomilo. Minutu a půl před vypršením základní hrací doby vyrovnal na 3:3 Jason Demers.

V prodloužení přišla další chvíle Davida Pastrňáka. Havířovský rodák převzal v útočné třetině puk od Davida Krejčího, vykoupal obránce a ocitl se sám před floridským brankářem Luongem. Střelou do horní poloviny branky nedal gólmanovi šanci a rozhodl o bonusovém bodu pro Boston.  

Fantastická patnáctá branka Davida Pastrňáka v sezoně:

Český útočník se tak po dvou brankách posunul na třetí místo v počtu vstřelených branek v sezoně. Má jich už patnáct. Finský mladík Patrik Laine má prozatím gólů šestnáct, Sidney Crosby sedmnáct. Všichni tři vévodí střelecké tabulce NHL. 

Noční zápasy NHL:

Boston Bruins : Florida Panthers  4:3 pp. 

Columbus Blue Jackets : Arizona Coyotes  4:1.

Pittsburgh Penguins : Ottawa Senators  8:5.

Washington Capitals : Buffalo Sabres  3:2 pp.

Související

Třiadvacetiletý bývalý hráč Chomutova a Karlových Varů zveřejnil na sociální síti fotografii, na které je vidět jeho obličej s rozsáhlými podlitinami kolem oka a několika stehy.

Brusle pořezala Laukovi v NHL obličej. Nůž jen těsně minul oko

Jakub Lauko měl obrovské štěstí v neštěstí v zápase NHL, když mu brusle rozřízla obličej. Nůž jen těsně minul oko: Měl jsem štěstí, prohlásil. Chyběly centimetry, následky mohly být fatální. Český hokejista Jakub Lauko utrpěl během úterního zápasu NHL v Chicagu ošklivé zranění. Informuje server Boston.
Hokejista Bostonu Bruins David Pastrňák.

Boston se musí v přípravě obejít bez Pastrňáka. Český reprezentant je v karanténě

Bez nejlepšího kanonýra základní části kanadsko-americké NHL, českého útočníka Davida Pastrňáka se musí v přípravě na restart soutěže jeho Boston. A to proto, že se kvůli tomu, že byl ve styku s nakaženým covidem-19, v současnosti nachází v karanténě. Jak informuje server The Athletic, to, že je David Pastrňák v karanténě, potvrdil jeho agent J. P. Barry.

Více souvisejících

Boston Bruins David Pastrňák (hokejista) Jaromír Jágr

Aktuálně se děje

před 34 minutami

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

před 1 hodinou

Volební štáb hnutí ANO

ANO lže, jako když Rudé právo tiskne. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 14 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

Rusové cílí na ukrajinskou železnici. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy