Sparta uspěla v Liberci, Třinec otočil stav 3:0 a vyhrál v Litvínově

Praha - Sedm zápasů bylo dnes na programu v rámci dalšího kola hokejové Tipsport Extraligy. Liberec na domácí půdě prohrál s pražskou Spartou, Kometa Brno zvítězila v utkání s Mladou Boleslaví. Po třech zápasech zabraly Pardubice, poslední Karlovy Vary prohrály v Hradci Králové.

Litvínov ztratil vedení 3:0, v oslabení rozhodl Kreps

Litvínovská Verva vůbec poprvé v sezoně neuspěla v prodloužení. Na domácí půdě Severočeši přivítali aktuálního lídra tabulky z Třince a tým trenéra Radima Rulíka vedl po gólech Martina Hanzla, Robina Hanzla a Viktora Hübla už 3:0. Oceláři však zápas dokázali zvrátit ve svůj prospěch - dvě branky dali hosté ještě ve druhé třetině. Zkraje poslední dvacetiminutovky vyrovnal Američan Cory Kane a osm sekund před koncem prodloužení rozhodl vítězným gólem v oslabení Kamil Kreps. Třinec má před druhým Brnem tříbodový náskok, Verva zůstává čtvrtá.

HC Verva Litvínov : HC Oceláři Třinec  3:4 pp. (1:0, 2:2, 0:1, 0:1). Branky: 13. M. Hanzl (R. Hanzl), 21. V. Hübl (Kubát, Gula), 25. R. Hanzl (M. Hanzl, T. Pavelka) - 31. M. Doudera (Hrňa, Irgl), 39. Kreps (Irgl), 42. Kane (Nosek, Adamský), 65. Kreps (Rákos).  Diváci: 5 285.

Plzeň přestala střílet góly a ztratila zápas s Chomutovem

Plzeň má v posledních zápasech problém s koncovkou - ze dvou utkání vstřelila jediný gól. Do vedení dostal hosty Dominik Kubalík, který se jako první v zápase s Chomutovem zapsal mezi střelce. A ze svého týmu byl jediný, chomutovští vyrovnali zásluhou Martina Šťovíčka a v prodloužení rozhodl Michal Vondrka, když využil perfektní přihrávky od Ivana Humla. Plzeň je tak díky další ztrátě jedenáctá, Chomutov drží sedmou příčku.

Piráti Chomutov : Indiáni Plzeň  2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0). Branky: 42. Šťovíček (Mrázek), 63. Vondrka (Huml) - 40. D. Kubalík. Diváci: 4 719.

Kometa nedala Mladé Boleslavi šanci 

Jednoznačný průběh měl zápas Komety Brno s Mladou Boleslaví. Domácí vedli už ve druhé minutě 1:0 díky brance Leoše Čermáka a v první třetině náskok zvýšil ještě Vojtěch Němec. Dalšími brankami Haščáka a Vincoura si Kometa vytvořila pohodlné vedení 4:0, Boleslav snížila jen střelou Lukáše Pabišky a v oslabení odehrála osmnáct minut. Z utkání musel odstoupit brněnský brankář Marek Čiliak, Mladá Boleslav prohrála potřetí z posledních čtyř zápasů.

Kometa Brno : BK Mladá Boleslav  4:1 (2:0, 1:0, 1:1). Branky: 2. Čermák (J. Káňa, Štencel), 12. V. Němec (Dočekal, Haščák), 35. Haščák (V. Němec), 41. Vincour (J. Káňa, Čermák) - 42. Pabiška (Urban). Diváci: 7 366.

Tygři jsou z formy, Sparta vyhrála díky přesilovkám

Liberec v Home Credit Aréně nastoupil k zápasu se Spartou. A vstřelil také první gól utkání, tribuny rozjásal Lukáš Vantuch. Ze strany domácích to ale bylo vše, do konce zápasu dávali branky už jen sparťanští hráči. Na 1:1 vyrovnal ještě v první třetině z přesilové hry Jaroslav Hlinka, ve druhé dvacetiminutovce mířil přesně Lukáš Cingel. Šest minut před koncem souboje vstřelil třetí branku z další přesilovky Jiří Černoch, liberečtí už sílu na zvrat najít nemohli a potřetí v řadě prohráli.

Bílí Tygři Liberec : HC Sparta Praha  1:3 (1:1, 0:1, 0:1). Branky: 9. Vantuch (J. Vlach) – 19. J. Hlinka (P. Vrána), 36. Cingel (Uher), 55. Černoch. Diváci: 7 309.

Karlovy Vary znovu nedaly Hradci ani gól

Karlovarská Energie v předchozím kole šokovala výhrou nad Libercem a dnes chtěla tři body potvrdit v zápase s Hradcem Králové. Nepovedlo se - Hradec zvítězil 3:0 a potřetí v sezoně nedovolil ve vzájemném utkání soupeři skórovat. Domácí brankář Rybár pochytal všech osmnáct střel, hosty dlouhodobě trápí nepřesná koncovka. Ve druhé třetině vstřelil první branku Tomáš Knotek, druhým gólem do prázdné branky pojistil tři body Hradci Richard Jarůšek. Na konečných 3:0 upravil skóre Bedřich Köhler.

Mountfield Hradec Králové : Energie Karlovy Vary  3:0 (0:0, 1:0, 2:0). Branky: 25. T. Knotek (Kukumberg, Newton), 59. Jarůšek (Picard, Kukumberg), 60. Köhler (Dietz, Bednář).  Diváci: 4 321.

Pardubičtí po třech zápasech konečně zabrali

Nevydařenou sezonu zatím prožívají hokejisté Pardubic, kteří jsou v tabulce předposlední. V zápase s Olomoucí ale pardubičtí vedli už 4:0 díky gólům Redenbacha, Berana, Hubáčka a Leduce. Zápas Dynamo nakonec zvládlo - zvítězilo 4:2 a po třech prohrách bralo tři body.

HC Olomouc : HC Dynamo Pardubice 2:4 (0:4, 1:0, 1:0). Branky: 36. Skladaný, 58. Herman (Jaroměřský, Vyrůbalík) – 3. Redenbach (Ščotka, Mallet), 8. Beran (Havlík, Schaus), 11. Hubáček (P. Sýkora), 14. Leduc (Johnson). Diváci: 4 110.

Ve Zlíně musely rozhodnout nájezdy

Jako jediný ze sedmi dospěl zápas Zlína s Vítkovicemi až k samostatným nájezdům. V nich byli úspěšnější domácí, kteří se díky dvěma bodům přiblížili k postupové desítce. Mezi střelce se zapsal i obránce Miroslav Blaťák, který skóroval vůbec poprvé po návratu z KHL. Vítkovický Petr Kolouch vyrovnával dvě minuty před koncem utkání, vítězný nájezd proměnil Robert Říčka.

PSG Zlín : HC Vítkovice Ridera  4:3 sn. (2:1, 0:1, 1:1, 0:0). Branky: 9. Blaťák (P. Holík, Žižka), 16. Říčka (Honejsek, Blaťák), 52. Říčka (Bukarts, O. Veselý), rozh. náj. Říčka – 14. Tybor (Kolouch, Hrbas), 36. Stastny (Klok), 58. Kolouch (D. Krenželok). Diváci: 4 433.

Související

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.
Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

Více souvisejících

hokej Extraliga extraliga, hokej ČR

Aktuálně se děje

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

včera

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

včera

včera

Helena Langšádlová

Pavel přijal demisi ministryně Langšádlové, nahradit ji má Tuleja

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

včera

Vladimir Putin

Rána pro Putina: Ukrajinci ničí rafinerie, Rusům došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

včera

Petr Fiala

Fiala uvedl do funkce nového ředitele NBÚ. Je jím Čuřín

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl ve čtvrtek do funkce nového ředitele Národního bezpečnostního úřadu Jana Čuřína, který dosud působil jako bezpečnostní ředitel Úřadu vlády. Vláda rozhodla o jeho jmenování na jednom z březnových zasedání. 

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy