Zpátky na zem! Juniorská reprezentace nestačila na Švýcary a prohrála v prodloužení

Montreal/Praha - Ztratili dva body a po senzaci jsou znovu zpět nohama na zemi. Hokejový národní tým do dvaceti let nedokázal navázat na parádní výhru s Finskem a ve svém druhém utkání na světovém šampionátu podlehl Švýcarsku 4:3 v prodloužení. Češi tak mají po dvou utkáních čtyři body.

Po skvělé a překvapivé výhře nad Finy čekal tým trenéra Jakuba Petra druhý zápas na turnaji, proti nevyzpytatelnému Švýcarsku. A souboj český výběr nezvládl, po mnoha neproměnených šancích prohrál v prodloužení.

Jako první se mezi úspěšné střelce zapsal v polovině utkání švýcarský útočník Loic In-Albon, který prostřelil brankáře Škarka. Ten se trochu nečekaně znovu objevil mezi tyčemi a po střele Thurkaufa lovil puk ze své branky podruhé. Češi ztráceli už 0:2, nemohli najít recept na obranu soupeře, v čele s jistým gólmanem Pottelberghem.

Zkraje poslední dvacetiminutovky snížil Radek Koblížek, ale soupeř znovu odskočil na rozdíl dvou branek, početní výhodu využil Riat. Deset minut před koncem vykřesal naději v přesilovce Filip Chlapík a Češi zaveleli k závěrečnému náporu a hře bez brankáře. Povedlo se - tlak přinesl vyrovnávající trefu šestnáct sekund před poslední sirénou! Podruhé v utkání zachraňoval reprezentaci Filip Chlapík, když využil perfektní přihrávky od Michaela Špačka a poslal zápas do prodloužení.

V nastaveném čase bohužel už po třiadvaceti vteřinách ujížděl sám na Škarka Nico Hischier a rozhodl o bonusovém bodu pro Švýcarsko, které tak do turnaje vstoupilo vítězstvím. I přes prohru a ztrátu dvou bodů má česká dvacítka bod navrch. Ten může hrát v závěrečném součtu výraznou roli, což potvrdil i trenér Petr: ,,Kdyby nám někdo před turnajem řekl, že po dvou zápasech budeme mít čtyři body, asi bychom to vzali. Ten bod má cenu."

Další zápas Češi sehrají ve čtvrtek, od 19:00 s Dánskem.

Česko : Švýcarsko  3:4 pp (0:0, 0:2, 3:1 - 0:1). Branky: 26' Koblížek, 31' a 60' Chlapík - 10' In-Albon, 17' Thurkauf, 49' Riat, 61' Hischier. Vyloučení: 7:4. Diváci: 4 683.

Sestava Česka: Škarek - Hronek, Hrdinka, Zbořil, Kalina, Vála, Krenželok - Stránský, Špaček, Musil, Kurovský, Nečas, Kaše, Jašek, Chlapík, Koblížek, Suchý, Reichel, Šoustal. 

Související

David Jiricek #5 of Team Czech Republic celebrates his game tying goal late in the third period with teammates on the bench against Team Sweden in the semifinal round of the 2023 IIHF World Junior Championship at Scotiabank Centre on January 4, 2023 in Halifax, Nova Scotia, Canada.

Hokej MS 20: Česko otočilo semifinále se Švédy, bude hrát o zlato

Jakkoli už to vypadalo se svěřenci kouče Radima Rulíka bledě, tenhle tým českým fanouškům ukazuje, že se rozhodně nevzdává a bojuje do posledních minut. Právě závěry třetí třetiny i následného prodloužení rozhodly o tom, že čeští mladíci budou hrát v noci ze čtvrtka na pátek ve finále o první zlato od roku 2001. O vyrovnání se postaral obránce David Jiříček a o vítěznou branku pak 50 vteřin před koncem prodloužení Jiří Kulich.
Hokej, ilustrační foto

Rusové stále trvají na opilých Češích. Ti ale mají zastání u Finů a Slováků

Skandál kolem zpožděného odletu juniorských hokejistů z Kanady, kdy musela být z paluby vykázana personálem jak ruská, tak i česká výprava, neutichá. Alespoň v Rusku, kde stále trvají na své verzi o tom, že opilými pasažéry v letadle byli Češi a ne oni, jak o tom hovořily první zprávy a také svědci z českého týmu. Podle něho to totiž byli Rusové, kteří se tehdy posilnili alkoholem a nedodržovali nošení respirátorů a roušek. Personál aerolinek je pak zaměnil kvůli podobným mikinám s Čechy a oba výběry tak musely z letadla.

Více souvisejících

Hokej MS20 Hokej MS CZE Tým Hokej MS

Aktuálně se děje

před 59 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy