Extraliga, play-off: V semifinálovém boji o sever Čech uspěli na úvod liberečtí. Chomutov porazili 4:1

Liberec - Po dvou úvodních semifinálových soubojích mezi Hradcem Králové a Brnem se oči tuzemského hokejového fanouška obrácejí na sever Čech, kde se v souboji o postup do finále letošního extraligového play-off utkávají úřadující šampion z Liberce a Chomutov. A jako první byli v tomto semifinále úspěšnější domácí Bílí tygři. Ti totiž v pátek porazili Chomutov 4:1 a v sériii tak tedy vedou 1:0.

Po roce se v play-off opět setkávají hokejisté Liberce a Chomutova a zatímco loni se tito soupeři utkali už ve čtvrtfinále, které mimochodem suverénním způsobem zvládli pozdější mistři z podještědu, letos se repríza tohoto souboje uskutečňuje v semifinále. A Liberec i tentokrát vstoupil do tohoto souboje s Chomutovem vítězně. Byl to právě Liberec, jenž začal úvodní zápas této série aktivně, vždyť už v první minutě mohli jít Bílí tygři do vedení. Tehdy se ale ukázal hostující gólman Laco, který dokázal vychytat Ordoše, následující dorážka Bližňáka pak postrádala přesnost. Následně šli svěřenci kouče Vladimíra Růžičky do oslabení, které ale přečkali, když ale běžela 11. minuta, byli to oni, kteří nakonec jako první inkasovali. To Radivojevič se rozhodl ke střele, následně se ale kotouč odrazil od brusle jednoho bránících chomutovských hráčů a to pro něj tak nešťastně, že rovnou na hokejku Dernera, jenž tak tedy otevřel skóre a gólem na 1:0 tak oslavil svůj jubliejní 600. start v české nejvyšší hokejové soutěži. Naštěstí pro Piráty to byla jediná přesná trefa, která skončila v chomutovské kleci, protože do konce úvodní části hry mohli inkasovat hned několikrát. Mezi liberecké střelce se mohl ještě do první pauzy zapsat například Jelínek, jenž zakončoval z levé strany a střílel tehdy jen těsně mimo, nebo také Valský, proti němuž se opět zaskvěl svým zákrokem Laco.

Zatímco Derner se v první třetině radoval z gólu, na začátku té druhé na něm radost už tolik znát nebyla a to především proto, že musel odkulhat ze hřiště do šatny po souboji za chomutovskou brankou, který svedl s Poletínem. Netrvalo to však dlouho a jubilant Derner se pak na hřišti mezi mantinely opět objevil. Podobnou anabází si prošel v tomto duelu i chomutovský forvard Růžička, který hrací plochu pro změnu opustil poté, co ho puk trefil do lýtka. Pak přišli na řadu nedovolené zákroky jak Račuka, tak i Flemminga a tak museli hosté do dvojnásobného oslabení. V této přesilovce pěti proti třem nejprve Bílí tygři dvakrát trefili tyč, což se povedlo jednak Krenželokovi a jednak také Radivojevičovi, pak už se ale mohli radovat ze zvýšení na 2:0 a to poté, co Svačinova rána z voleje byla úspěšně doražena Jelínkem.

Až od tohoto momentu se hostující Piráti rozhodli čím dál více tlačit k domácí svatyni, ovšem aby byla některá jejich akce úspěšná, měli by chomutovští zapracovat na finální fázi. Stejně tak by na ni měl do příště zapracovat i Kämpf, jemuž se sice podařilo protáhnout mezi dvěma bránícími beky až před gólmana Lašáka, v momentě zakončení mu ale puk ujel z hole a ohrozit tak slovenského gólmana v libereckých službách už nedokázal. Nedařilo se jim ani v početních výhodách, což byla největští zbraň Pirátů ve čtvrtfinále proti Třinci. Liberecké jkoby uspokojilo dvoubrankové vedení a přestali hrát tak jako doposud a i proto v 51. minutě dokázali hosté nakonec snížit. Tehdy totiž Koblasa sklepnul puk ze vzduchu tak, že se následně radoval z gólu, 2:1. O 46 vteřin později už to ale bylo zase o dvě branky, o což se zařídil Svačina svou střelou mezi Lacovy betony. V závěru zápase se pak pokoušeli chomutovští hrát bez gólmana, nakonec to ale byli liberečtí, konkrétně Lakatoš, jenž svou střelou do prázdné branky potvrdil vítězství Liberce 4:1.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas (31.3.2017):

Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)Branky a nahrávky: 11. Derner (Radivojevič), 24. P. Jelínek (Svačina, Radivojevič), 52. Svačina (Lakatoš), 60. Lakatoš (Mojžíš) - 51. KoblasaStav série: 1:0

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Bílí Tygři Liberec hokej

Aktuálně se děje

před 13 minutami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

před 3 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

před 16 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy