Zacha a pravděpodobně ani Gudas hokejistům na MS nepomohou, neprošli prohlídkou

Chomutov - Trenér národního týmu Josef Jandač musí řešit první potíže před květnovým mistrovstvím světa. Obránce Radko Gudas z Philadelphie a útočník Pavel Zacha z New Jersey neprošli v NHL zdravotním prohlídkou, a tak budou na šampionátu v Německu a Francii chybět. I když v případě řízného beka Gudase existuje ještě malá naděje.

Jandač o zprávě informoval po čtvrteční přípravném zápase s Norskem, které Češi vyhráli 6:3. "U Gudase budeme čekat, jestli se náhodou nezmění situace. Nevím, jak ty prohlídky probíhají. Pavel Zacha dohrával všechny zápasy a nakonec neprošel. Nekomunikuje s námi, nebere telefony. Dozvěděli jsme se to od manažera. Dostali jsme takovou informaci, že neprošel lékařskou prohlídkou," uvedl osmačtyřicetiletý kouč pro web hokej.cz.

Obránce Gudas a útočník Zacha byli v pětici, s níž pro šampionát trenérský tým počítal z NHL. Z prestižní zámořské ligy nakonec dorazí jen brankař Petr Mrázek (Detroit), obránce Jakub Kindl (Florida) a útočník Jakub Voráček (Philadelphie). Všichni by se k týmu měli připojit během příštích dní.

Z mužstev NHL, která nepostoupila do play-off, se z osobních důvodů už dříve omluvili Radim Vrbata z Arizony a David Hemský z Dallasu. Hemského spoluhráč Radek Faksa je bez smlouvy stejně jako dvojice z Tampy Ondřej Palát, Andrej Šustr, proto jejich účast na MS nepřipadá v úvahu.

Češi včera v Chomutově podruhé během 24 hodin deklasovali Norsko a úspěšně zahájili přípravu na šampionát. Ve čtvrtek domácí výběr porazil soupeře 6:3 a navázal na středeční vítězství 4:0. "Hráli jsme od začátku dobře a celý zápas kontrolovali. Jen možná zlepšit efektivitu v zakončení, ale jinak jsme podali solidní výkon," komentoval Jandač výhru 6:3 a vzápětí upřesnil změny v kádru, "mančaft opustí Pavel Musil kvůli zranění. A také brankář Matěj Machovský, už v úterý se totiž k týmu připojí Petr Mrázek. Moc zužovat kádr nechceme, protože už vlastně probíhají jenom finálové zápasy a mohou nás tak posílit pouze hráči Magnitogorsku, Liberce a Komety."

Obě střetnutí s Norskem byla součástí seriálu Euro Hockey Challenge. Čeští hokejisté turnaji vévodí s plným počtem bodů a skórem 10:3, ke zbývajícím dvěma zápasům nastoupí příští víkend na ledě Německa.

Samotné mistrovství v Německu a Francii začne 5. května a bojem o zlato vyvrcholí 21. května. Češi se v základní skupině postupně střetnou s Kanadou, Běloruskem, Finskem, Norskem, Slovinskem, Francií a Švýcarskem.

Euro Hockey Challenge v Chomutově:

Česko - Norsko 4:0 (0:0, 4:0, 0:0) Branky a nahrávky: 28. Kašpar (Klok, P. Holík), 31. Lenc (Hyka, Kundrátek), 34. Kašpar (Kolář), 37. Jeřábek (T. Zohorna, Radil). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 3 862. Česko: Francouz - Jeřábek, Klok, Polášek, Kolář, Kundrátek, Šulák, M. Doudera, D. Sklenička - Radil, Horák, T. Zohorna - Kašpar, P. Holík, Říčka - Hyka, Musil, Lenc - Lev, R. Hanzl, D. Kubalík. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous, Jaroslav Špaček a Václav Prospal. Norsko: Haugen - Holös, Lesund, Espeland, Ström, Sörvik, Bull, Saxrud Danielsen - Reichenberg, K. A. Olimb, Olden - Valkvae Olsen, Trettenes, Stene - Haga, Roest, Karterud - T. Olsen, Brekke Henriksen, Heier. Trenér: Petter Thoresen.

Česko - Norsko 6:3 (2:1, 1:0, 3:2) Branky a nahrávky: 17. Kolář (Birner, Košťálek), 19. Řepík (Lenc), 39. Kundrátek (Holík, Sekáč), 43. Lev (Vrána, Řepík), 49. R. Hanzl (Lev, M. Doudera), 52. Kousal (Polášek, Klok) - 19. Karterud (Haga, Roest), 45. Valkvae Olsen (K. A. Olimb, Reichenberg), 53. Olden (K. A. Olimb, Reichenberg). Rozhodčí: Hradil, Šír - Lederer, Suchánek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 4 112. Česko: Furch - Košťálek, Kolář, Kundrátek, Šulák, Klok, Polášek, D. Sklenička, M. Doudera - Řepík, Vrána, Birner - Kašpar, Holík, Sekáč - Hyka, Horák, Kousal - Lev, R. Hanzl, D. Kubalík - Lenc. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous, Jaroslav Špaček a Václav Prospal. Norsko: Haugen - Holös, Lesund, Sörvik, Ström, Espeland, Saxrud Danielsen, Östby - Reichenberg, K. A. Olimb, Olden - Valkvae Olsen, Trettenes, Stene - Haga, Roest, Karterud - T. Olsen, Brekke Henriksen, Heier. Trenér: Petter Thoresen.

Související

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.
Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

Více souvisejících

hokej Hokej MS Radko Gudas (hokejista) Pavel Zacha (hokejista) Josef Jandač (hokejový trenér)

Aktuálně se děje

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy