Slováci se strachují o záchranu, USA jim nadělily šest branek

Kolín nad Rýnem - Po včerejším debaklu 0:6 od Rusů také dnes slovenští hokejisté inkasovali šest branek. Se Spojenými státy prohráli 1:6 a straší je hrozba sestupu. Američané se díky vítězství posunuli do čela skupiny A, ve srovnání s druhým Ruskem ale odehráli o zápas víc.

Pokud zítra Italové v základní hrací době porazí Dány, kteří nemohou sestoupit, Slovensko bude muset v úterý bodovat proti Švédsku. Jinak se může poroučet o patro níž do divize I.

Za tohoto scénáře by ale v platnost vstoupilo pravidlo chránící před sestupem pořadatele příštího MS, který je na posledním místě (Dánsko). Jestliže ve druhé skupině Bělorusko vyjde naprázdno v závěrečném duelu s Norskem, bude stejně jako Slovensko na sedmé příčce se čtyřmi body. V takovém případě by sestupoval tým s horším skóre (Slovensko nyní 10:24, Bělorusko 11:24).

Američané šli proti Slovákům do vedení v 9. minutě, kdy se zblízka prosadil osmnáctiletý Keller, nejmladší hráč na šampionátu. Favorit zdvojnásobil náskok v 26. minutě. Kevin Hayes si vyměnil přihrávku s Gaudreauem a bezmocný Július Hudáček inkasoval podruhé. Slováci vykřesali naději ve 31. minutě. Obránce Gernát bekhendem doklepl puk do brány, jenže do konce druhé třetiny skórovali Američané Dvorak a Trouba.

Slováci za stavu 1:4 rezignovali a v závěrečném dějství obdrželi další dvě branky. Johnny Gaudreau si trefou do odkryté klece upevnil pozici nejproduktivnějšího hráče svého týmu a chvíli po něm využil přesilovku Anders Lee.

USA zvítězily popáté v řadě a Slovensko může být rádo za prohru 1:6, zámořský totiž zahodil dalších pět, šest velkých šancí.

Mistrovství světa v hokeji 2017

Skupina A (Kolín nad Rýnem):

Slovensko - USA 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 31. Gernát (L. Hudáček, Dravecký) - 9. Keller (A. Lee, Skjei), 26. Gaudreau (Hayes), 37. Dvorak (Gaudreau), 39. Trouba, 43. Gaudreau (Hayes), 48. A. Lee (Eichel, Hanifin). Rozhodčí: Hribik (ČR), Wehrli (Švýc.) - Malmqvist (Švéd.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 13 267.

Slovensko: J. Hudáček - Trška, Čerešňák, Mikuš, Gernát, Sersen, Čajkovský - Miklík, Bližňák, Haščák - Kudrna, Cingel, Hrnka - Dravecký, L. Hudáček, Skalický - Suja, Zigo, Šťastný - Matoušek. Trenér: Zdeno Cíger.

USA: Howard - DeKeyser, Trouba, C. Murphy, Hanifin, McAvoy, Skjei, T. van Riemsdyk - A. Lee, Eichel, Keller - Nelson, D. Larkin, Schmaltz - Bjugstad, Hayes, Gaudreau - Compher, Dvorak, Copp - Greenway. Trenér: Jeff Blashill.

Související

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.
Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

Více souvisejících

hokej Hokej MS Hokej MS SVK Tým Hokej MS USA Tým

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy