Dříve býval miláček tribun, dnes ho nenávidí. O koho jde?

Pardubice - Už tak napjatá atmosféra východočeského derby byla včera vyšponovaná osobou Petra Koukala, pardubického odchovance, který si ale pro návrat do české extraligy vybral kabinu rivala z Hradce Králové.

Pamětník posledního českého triumfu na mistrovství světa před sedmi lety se v létě vrátil do české extraligy po několika letech v ruské KHL, kde hrál za Nižněkamsk, Jokerit a Jekatěrinburg. Svou další kariéru ovšem nespojil s Pardubicemi, se kterými slavil hned tři vítězství v extralize. Podepsal Hradci Králové.

A to fanoušci neodpouštějí.

Na zkušeného forvarda tribuny pokřikovaly všelicos, ten ale nastalou situaci bral s humorem. Po zápase mu ale moc do smíchu nebylo, Hradec prohrál 3:2.

"Fanoušci slyšet byli, nebudu říkat, že ne. Ale ve chvíli, kdy padne puk na led, tak člověk nevnímá nic. Můj hokej to neovlivnilo. Každý si může křičet, co chce. Já tam na ně rozhodně nebudu dělat „pšt“. Člověk s tím prostě nic neudělá a musí se zkoncentrovat na svojí hru, protože jinak by ho to rozhodit mohlo," prozradil Koukal pro klubový web.

Pro fandy, kteří rozvinuli i hanlivý transparent, měl Koukal celkem pochopení a nemyslí si, že by za podobné chování měly padat pokuty.

"Myslím si ale, že už jsem toho odehrál dost na to, aby mě to neovlivnilo. Už jsme s nimi navíc hráli v přípravě a poté v Hradci, takže jsem věděl, že něco budou pokřikovat. Atmosféra v derby byla výborná a já doufám, že se to lidem líbilo. Absolutně nesouhlasím s pokutami, které si odhlasovaly kluby. My jsme byli naštěstí proti, jsem četl. Já to naopak kvituji, protože to potom má grády. Když si lidi chtějí zakřičet, tak kam mají chodit? Do parku? Když to nějak vidí, tak proč by neskandovali. To je můj názor," dodal Koukal.

A co si dlouholetý český reprezentant myslí o šestizápasové šňůře hradeckých výher, kterou Pardubice přerušily?

"Já to nevěděl, ale každá šňůra někdy končí. Do nekonečna to natahovat nejde. Mrzí nás to, ale ve středu máme další zápas. Odfrkneme a půjdeme dál. Soutěž je dlouhá a teď jsme teprve v polovině. Spousta zápasů je před námi a věšet se z toho určitě nebudeme." 

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Hradec Králové HC Pardubice

Aktuálně se děje

před 19 minutami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

před 8 hodinami

Rusko tajně dodává rafinovanou ropu do Severní Koreje, zákazu navzdory

Rusko tajně dodává rafinovanou ropu do Severní Koreje v množství, které pravděpodobně přesahuje limit stanovený Radou bezpečnosti OSN. Uvedl to mluvčí Rady Bílého domu pro národní bezpečnost John Kirby. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy