Čechům střelecký prach zvlhnul. Rusové byli nad jejich síly a prohráli s nimi 0:3

Po vydařeném vstupu do turnaje, ve kterém nejprve vyhrál nad Švédy a pak nad Nory, český tým vedený koučem Milošem Říhou v Batislavě narazil na zatím nejsilnější kalibr a to na Rusy. S nimi to byl boj o průběžné vedoucí místo ve skupině B a tudíž přiblížení se do čtvrtfinále. Tentokrát ale puk od našich hokejek cestu do soupeřovy sítě nenašel, pouze dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci. To Rusové mohou za svou výhru 3:0 děkovat dvojici Gusev-Kučerov.

I když český národní tým měl v úvodu více možností, ke gólu žádná nevedla především proto, že v koncovce svěřenci kouče Miloše Říhy nezvolili zrovna nejšťastnější řešení. Tak například Filiop Hronek mohl v tomto zápase skórovat, kdyby ovšem po Voráčkově přenesení hry nehledal svou přihrávkou ještě Dominika Simona místo toho, aby vystřelil na gólmana Vasilevského. Stejně jako protti Norům právě hronek opět ukázal své umění v ofenzivě, tentokrát ale byl z českých beků vidět respekt ze silného soupeře a moc dopředu se nehrnuli. Protože se nedařilo Čechům dostat tedy puk za záda Vasilevského, musel přijít zakonitý trest. Stalo se tak ve 14. minutě, kdy při chybném střídání zůstal pouze Kovář v obranném pásmu aten sám proti Andronovovi mezi kruhy bezmocný, 0:1 pro Rusko.

Ani vstup do druhé části nebyl z pohledu Čechů nejpovedenější. Po Gusevově přihrávce sepodařilo Kučerovovi už gólmana Bartošáka překonat, díky Hronkovi ale kotouč za brankovou čárou neskončil. Právě duo Gusev-Kučerov zatápělo české defenzivě nejvíce. A byl to Gusev, kterému se podařilo zvýšit na 2:0 pro Rusy, když po jeho zakončení se puk dostal přes Bartošákův beton.

V následujících minutách se přeci jenom Češi rozhodli trochu více potrápit ruskou obranu, do tutovky se například dostal Jan Kovář, na jeho bekhendový blafák ale nakonec góman Vasilevskij dokázal zareagovat. Jetšě nebezpečnější byla pozdější střela Filipa Chytila, která však zamířila jen těsně vedle ruské klece.

Ve třetí třetině se čeští hokejisté snažili ještě vvíce splatit fanouškům jeich neustálé povzbuzování v bratislavské aréně a právě v této části hry byli Češi ke gólu vůbec nejblíž a to hned dvakrát. Nejprve po Vránově dělovce kotouč orazítkoval břevno, tyčku pak trefil i Tomáš Zohorna. Stejně tak pak branková konstrukce pomohla i na druhé straně Čechům, když stejnou smůlu měl i Ilja Kovalčuk, jemuž se na turnaji zatím nedaří úplně podle jeho představ.

Až při závěrečné české hře bez brankáře se ruské sborné ještě podařilo navýšit její vedení na konečných 3:0, když do prázdné sítě puk dopravil Nikita Zajcev.

Konečný výsledek:

SKUPINA B (Bratislava):

Česko - Rusko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)Branky a nahrávky: 14. Andronov (Chafizullin, Něstěrov), 33. Gusev (Kučerov), 60. Zajcev

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Kanada nedopustila překvapení. Po výhře nad Německem dokráčela k 28. titulu mistrů světa

Německá reprezentace si přála navázat na tu lotyšskou, která vybojovala v neděli odpoledne pro svou zemi historicky první medaili z MS a postarala se tak o překvapení turnaje v Tampere a Rize. Finále s favorizovanou Kanadou začala dobře, v zápase dokonce dvakrát vedla, podobně jako v utkání o bronz Lotyši nad Američany. Ale na rozdíl od Lotyšů už Němci postupem času ztráceli síly tak moc, že už ve třetí třetině nedokázali najít odpověď na rozhodující gól kanadského hrdiny Blaise a Toffoli s Laughtonem se pak postarali odskočení ve skóre na konečných 5:2. 
Ilustrační foto

Lotyši se dočkali zasloužené odměny. Po výhře nad Američany v prodloužení získali historický bronz

Malý, ale odhodlaný lotyšský národ zažívá v těchto dnech asi nejšťastnější období v historii. Postarali se o to jeho novodobí hrdinové, tedy hokejisté. Právě lotyšští reprezentanti v této hře se dočkali tolik kýženého historického úspěchu, když na letošním mistrovství světa došli až k medaili. Přestože má bronzovou hodnotu, pro Lotyše je jako zlatá. Největším národním hrdinou se stal Kristians Rubins, jenž nejprve zařídil prodloužení v duelu s Američany a v něm pak svou další přesnou trefou na 4:3 rozradostnil celé Lotyšsko. 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS CZE Tým Hokej MS RUS Tým hokej

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy