Červenka překvapivě zakotvil v první lajně

Calgary – První sezónu v NHL si asi český útočník Roman Červenka představoval jinak. Za velkou louži odcházel jako jeden z nejproduktivnějších centrů v Evropě a odměnou mu byly jen šarády.

Svou kariéru v Americe začínal ve druhé lajně, kde se sešel s krajany Hudlerem a Horákem, jenže rychle následoval sešup až do čtvrtého útoku, stále větší ukrajování z času na ledě a ve finále dokonce jeden zápas proseděl jen na tribuně.

S jeho produktivitou nezvyklá role v týmu samozřejmě nadělala divy a byť se v KHL běžně ucházel o korunu krále střelců, v NHL si v 19 zápasech připsal nijak oslnivých 8 bodů za 3 góly a 5 asistencí.

O to překvapivější proto byl tah trenéra, který Červenku teď naposledy přesunul do první lajny, kde bude nastupovat kupříkladu po boku slavného Iginly. Otázkou ovšem je, zda-li se dostaví taky výsledky.

Červenka se už nicméně nechal slyšet, že tuhle šancí hodlá chytit za pačesy a udělat všechno proto aby dostál své pověsti. Jedním dechem nicméně dodal, že na prvním místě aktuálně stojí úspěch týmu a ne vylepšování osobních statistik.

Související

Roman Červenka, český hokejový útočník. Žurnalista Daniel Sallows z Bleacher Report označil Červenku jako sedmého nejlepšího hokejistu mimo NHL.

Červenka devátý start na MS nepřidá. Hokejistu trápí zdravotní problémy

Praha - Ještě ani neskončil první týden soustředění české hokejové reprezentace na letošní světový šampionát konající se v Bratislavě a už nyní se ví, že ke svým předešlým osmi startům na hokejových MS další nepřidá třiatřicetiletý útočník Roman Červenka. Ten se totiž ve čtvrtek omluvil z přípravy na šampionát kvůli zdravotním potížím, které ho dlouhodobě trápí. Informoval o tom deník Sport. "Mrzí mě to, nároďák pro mě vždycky znamenal nejvíc. Ale teď to nejde. Potřebuju všechno doléčit," oznámil konkrétně Červenka, jenž si v této sezóně zahrál za Curych pouze šestadvacetkrát.
Roman Červenka, český hokejový útočník

Návrat do extraligy se nekoná. Reprezentační kapitán zůstává ve Švýcarsku

Curych - Poté, co se po dvou letech rozhodl ukončit spolupráci s Friburgem, se mluvilo o tom, že by hokejový útočník Roman Červenka, jenž na nedávném světovém šampionátu v Dánsku nosil na reprezentačním dresu kapitánské céčko, mohl c dalších letech být k vidění buď v ruské KH či po pauze zase v české extralize. Ani jedna z těchto variant se ale nakonec nevyplnila, neboť dvaatřicetiletý hráč zůstane nadále ve Švýcarsku. V příští sezóně bude totiž nastupovat za Curych Lions.

Více souvisejících

Roman Červenka

Aktuálně se děje

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy