ROZHOVOR: Smekám před výkonem celého týmu, řekl i přes prohru Azevedo

Praha - V pondělním zápase s vedoucím týmem KHL Petrohradem se hosté dostali do vedení, ale na začátku druhé třetiny se ke střele dostal pětadvacetiletý Kanaďan Justin Azevedo a bylo srovnáno. Lev se pak dostal dvakrát do vedení, nakonec ale padl proti Kovalčukově družině po nájezdech.

Justine, proti Petrohradu jste sice získali jeden bod, přesto ale můžete být na svůj výkon pyšní.

Ano, tím jsem si jistý. Od začátku jsme byli velice silní. Pak jsme měli trochu smůlu. Přišlo několik nešťastných odrazů, pár brejkových situací a soupeř srovnal krok. Nakonec si ale myslím, že jsme předvedli dobrou hru.

Připravovali jste se nějak speciálně na tak silného soupeře, jakým SKA je?

Připravovali jsme se úplně stejně, jako na jakýkoliv jiný tým. Pochopitelně, jsou nejlepším týmem ligy, takže jsme věděli, že je nesmíme nechat hrát jejich hru. Nesnažili jsme se o nic speciálního. Jen jsme hráli tu hru, se kterou jsme byli poslední dobou úspěšní. Naše hra je jednoduchá, nesnažíme se příliš kombinovat. Když se takovéto jednoduché hry držíme, tak vyhráváme.

Sice jste dostali tři góly ze hry, ale pochválil byste i přesto výkon obrany?

Určitě ano. V trénincích jsme na obranné fázi hry hodně tvrdě pracovali a myslím si, že v tomto zápase všichni předvedli směrem dozadu zodpovědný výkon. Ubránili jsme i oslabení ve třech, to pro nás byl velký okamžik. Ubránili jsme Kovalčuka, jednoho z nejzkušenějších hráčů a nejlepších hráčů na světě. Hráli jsme do něj velice tvrdě, ostatně jako do všech ostatních. Přes svým týmem smekám.

V zápase jste dvakrát vedli o gól. Není přeci jen škoda, že jste z toho nedokázali vytěžit víc?

Dva z jejich gólů padly tak, že vystřelili z dálky a vytvořili si tlak před bránou. Kdybychom před brankářem přeci jen byli trochu důraznější, mohli jsme být šťastnějším týmem. I přes to, že dvakrát prohrávali, tak se samozřejmě nevzdali a vrátili se do zápasu. Nejlepší tým KHL se vám jen tak nepodřídí. Byl to ale skvělý a zábavný hokej. Přišla spousta fanoušků a jejich podpora také určitě pomohla.

Aréna byla dnes opravdu zaplněná a přes deset tisíc fanoušků vytvořilo skvělou atmosféru.

Bylo to úžasné. Už jen stát na modré čáře, poslouchat hymnu, koukat se kolem a cítit tu podporu ze všech stran bylo skvělé. Bylo by hezké, kdyby se to dařilo každý zápas. Diváci si to museli užít také. Byl to vyrovnaný zápas, který vyvrcholil rozstřelem. Je škoda, že jsme je neodměnili vítězstvím, ale určitě si to užili.

Pro vás to byl také poměrně úspěšný večer. První brankou jste srovnal na 1:1. Jak jste tu situaci viděl ze svého pohledu?

Nejdřív bych řekl, že naše lajna hraje poslední dobou opravdu dobře. Hrajeme tu jednoduchou hru, kterou chceme, nesnažíme  se o nějakou pestrost a těžíme z těch šancí, které si vypracujeme. Ten vyrovnávací gól byl pro nás určitě důležitý. Použil jsem jednoho z jejich hráčů jako clonu před brankářem. Dostal jsem puk do dobré pozice a z té střely nemohl brankář moc vidět. Možná si na ní sáhl, ale nezastavil ji.

Co byste řekl o penaltovém fenoménu Jakubu Klepišovi? Sledujete ho někdy na tréninku cvičit jeho bleskové kličky?

Nejsem si jistý, jestli budu někdy v životě schopný dělat takové věci, které on předvádí. Jeho ruce jsou dokonale uvolněné. Je zábavné ho sledovat, především při nájezdech. Je velice rychlý a hlavně nepředvídatelný. V jednom z posledních zápasů šel na rozstřel třikrát a dal tři góly. Myslím, že dvakrát udělal kličku a jednou vystřelil. Nečekáte to, je to prostě strašně rychlé. A vypadá to velice jednoduše. Takových kliček asi nebudu nikdy schopný.

Ve středu přivítáte Severstal Čerepovec. Jak moc se bude lišit tento soupeř od Petrohradu?

Bude to určitě odlišný zápas. Budeme se muset znovu vrátit na vítěznou vlnu. V posledním zápase hráli dobře, takže víme, že umí být tvrdým soupeřem. Jsou velice rychlí a mají kvalitní útočníky. Bude to velký boj, vůbec ne jednoduchý zápas.

Zdroj: Kryštof Kousal, Lev Praha

Související

Justin Azevedo

Azevedo jedním ze tří nejlepších mužů finále KHL

Praha - Finále Kontinentální hokejové ligy nabídlo strhující podívanou, o Gagarinův pohár se zápolilo v sedmi zápasech, které přitáhly rekordní počet diváků. Jako každá velká bitva měly i napínavé boje mezi pražským Lvem a Metallurgem Magnitogorsk své hrdiny. Ty tři nejvýraznější vybrala speciální komise KHL.

Více souvisejících

Justin Azevedo (hokejista) LEV Praha SKA Petrohrad

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy