Voráček se v NHL prosadil po dvanácti zápasech

Ottawa - Dlouhých sedmadvacet dnů čekal český útočník Jakub Voráček, než se zase zapíše do listiny střelců. Povedlo se mu to až v zápase na ledě Ottawy, který ale jeho Philadelphie prohrála po samostatných nájezdech.

Nejlepší hokejová soutěž světa měla v pondělním programu připravené jenom čtyři zápasy. V nich se bodově prosadil jediný Čech - Jakub Voráček. Čtyřiadvacetiletý útočník zakončil druhou gólovou akci Flyers, po níž byl stav 2:2, a zaznamenal branku po dlouhých dvanácti zápasech.

Domácí Ottawa ale zápas zlomila ve svůj prospěch v samostatných nájezdech, které rozhodl Jason Spezza. První hvězdou utkání byl vyhlášen dvougólový Senátor Clarke MacArthur.

Vedoucí tým Východní konference Pittsburgh si poradil s Columbusem. Na výhře 2:1 měl jednou brankou podíl i nejlépe bodující hráč celé soutěže Sidney Crosby.  Dva body bral i Anaheim, pro změnu druhý tým západní části soutěže. Výhru 5:2 nad Islanders dirigoval dvěma trefami Corey Perry.

Konečné výsledky zápasů NHL za 9. 12. 2013:

Ottawa - Philadelphia 5:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:2, 2:1, 0:0, 1:0)Branky: 11. a 43. MacArthur, 30. Wiercioch, 49. Turris, rozhodující nájezd Spezza - 9. Raffl, 32. Voráček, 34. L. Schenn, 51. Timonen

Vancouver - Carolina 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)Branky: 4. Tanev, 59. Hansen

Pittsburgh - Columbus 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)Branky: 25. Malkin, 49. Crosby - 60. Calvert

Anaheim - NY Islanders 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)Branky: 40. a 48. Perry, 16. S. Koivu, 33. Cogliano, 40. Fowler - 10. Tavares, 25. Vanek

Související

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.
Jakub Voráček

Jágr povolal do kladenského realizačního týmu novou posilu. Voráček pomůže jako mentor

Přestože se hokejovému Kladnu povedlo po třech kolech konečně bodovat, když nad favoritem z Vítkovic na jeho ledě vyhrálo 3:2 po nájezdech, stále jsou Středočeši pasováni do role největších outsiderů extraligy. I proto se majitel Jaromír Jágr rozhodl k posílení realizačního týmu. Zavolal svému kamarádovi a bývalému reprezentantovi Jakubu Voráčkovi, aby právě on pomohl Kladnu coby mentor. Mistr světa z roku 2010, jenž svou kariéru v NHL musel přerušit kvůli zdravotním problémům, nakonec tuto nabídku přijal.

Více souvisejících

Jakub Voráček Philadelphia Flyers NHL

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 21 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy