Sobotka s Voráčkem skórovali, Plekanec má dvě asistence

Phoenix - Zámořská NHL přinesla další porci zápasů, do kterých výrazně zasáhli čeští hráči. Vladimír Sobotka s Jakubem Voráčkem dali branku a jednou asistovali při výhrách svých celků. Dva body za nahrávky má Tomáš Plekanec, jehož Montreal ale v prodloužení nestačil na Ottawu. Opět prohrálo New Jersey, za které jednou nahrával Marek Židlický.

Až do druhé třetiny se ve Phoenixu čekalo na první branku utkání. Pak se ale spustila gólová lavina, ve které dlouho tahala za kratší konec hostující Philadelphia. K tomu přispěl jednou asistencí také Martin Hanzal, který byl u trefy Korpikoskiho.

Poslední část duelu ale patřila Flyers a Jakubu Voráčkovi, první hvězde utkání. Řízný Čech nejprve nahrával na vyrovnávací trefu Waynu Simmondsovi a pak sám vstřelil rozdílovou branku. Účet zápasu na konečných 5:3 pro Philadelphii završil do prázdné klece Claude Girouxe.

Zápas dvou tváří předvedlo domácí St. Louis s Columbusem. Hosté po první periodě vedli 2:0, ale Bluesmani zápas dokonale otočili a na konci svítilo na tabuli ve vyprodané Scottrade Center skóre 6:2.

V obratu měl prsty také český útočník Vladimír Sobotka (1+1), který nejprve vyrovnával na 2:2 a na začátku třetí třetiny asistoval u branky Berglunda na 4:2. Právě dvougólový Švéd byl vyhrášen první hvězdou zápasu, před bývalým Slávistou Sobotkou.

Dva body má nově zapsané ve statistikách také Tomáš Plekanec. Forvard Montrealu vymyslel branky pro Dannyho Briera a Briana Giontu, kterými Canadiens vyrovnali stav zápasu s Ottawou na 3:3. Souboj tak šel do prodloužení, ve kterém Ottawa domácí přetlačila. Rozhodující trefu měl na svědomí Clarke MacArthur.

Podruhé v řadě bodoval Marek Židlický a podruhé New Jersey prohrálo. Asistence českého beka na jedinou branku Devils, kterou vstřelil Michael Ryder, nic nezměnila na tom, že domácí Buffalo bralo oba body za výhru 2:1. Opět se neprosadil Jaromír Jágr, který tak stále čeká na vyrovnání Maria Lemieuxe na sedmé pozici historické tabulky bodování NHL.

Do akce naskočili také dva čeští brankáři. Po třech zápasech, které strávil na lavičce, si zachytal Ondřej Pavelec. Radost mít ale nemohl, protože jeho Winnipeg podlehl Bostonu 4:1. Chytal také Marek Mazanec z Nashvillu, který ovšem nestačil na Floridu.

Konečné výsledky zápasů NHL za 4. 1. 2014:

Boston - Winnipeg 4:1 (1:1, 2:0, 1:0).Branky: 24. a 28. Krug, 15. Paille, 50. Smith - 11. Byfuglien

Colorado – San Jose 4:3 (1:0, 3:2, 0:1)Branky: 16. a 26. MacKinnon, 25. McGinn, 26. Johnson, – 29. Pavelski, 31. Marleau, 46. Couture

Buffalo - New Jersey 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)Branky: 40. Moulson, 52. D'Agostini - 48. Ryder (Židlický)

Toronto - NY Ranges 1:7 (0:2, 1:3, 0:2)Branky: 38. Lupul - 16. a 37. Moore, 7. Hagelin, 31. Pouliot, 35. Kreider, 50. B. Richards, 57. Boyle

Montreal - Ottawa 3:4 v prodloužení (1:3, 0:0, 2:0, 0:1)Branky: 12. a 42. Briere (na druhou Plekanec), 45. Gionta (Plekanec) - 1. Greening, 14. Stone, 15. Condra, 61. MacArthur

Florida - Nashville 5:4 po samostatných nájezdech (2:1, 1:1, 1:2, 0:0, 1:0)Branky: 18. a rozhodující sam. nájezd Kopecký, 12. Boyes, 38. Bergenheim, 42. Goc - 7. C. Smith, 37. Fisher, 55. Jones, 60. Gaustad

NY Islanders - Carolina 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)Branky: 28. Tavares, 60. Vanek - 27. Malhotra, 34. J. Staal, 35. Sutter

St. Louis - Columbus 6:2 (0:2, 3:0, 3:0)Branky: 28. a 41. Berglund (na druhou Sobotka), 36. Sobotka, 38. Lapierre, 49. Schwartz, 55. Pietrangelo - 4. Anisimov, 12. Letestu

Dallas - Detroit 1:5 (1:3, 0:1, 0:1)Branky: 13. Peverley - 8. a 53. Zetterberg, 19. Andersson, 19. Miller, 32. Tatar

Minnesota - Washington 5:3 (0:2, 4:1, 1:0)Branky: 27., 28. a 48. Suter, 23. Niederreiter, 38. Zucker - 13. a 38. Green, 13. Johansson

Phoenix - Philadelphia 3:5 (0:0, 3:2, 0:3)Branky: 22. Klinkhammer, 23. Korpikoski (Hanzal), 27. Boedker - 24. Hartnell, 38. B. Schenn, 45. Simmonds (Voráček), 52. Voráček, 60. Giroux

Los Angeles - Vancouver 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)Branky: 53. a 60. J. Carter, 42. Brown - 13. Kesler

Související

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.
Jakub Voráček

Jágr povolal do kladenského realizačního týmu novou posilu. Voráček pomůže jako mentor

Přestože se hokejovému Kladnu povedlo po třech kolech konečně bodovat, když nad favoritem z Vítkovic na jeho ledě vyhrálo 3:2 po nájezdech, stále jsou Středočeši pasováni do role největších outsiderů extraligy. I proto se majitel Jaromír Jágr rozhodl k posílení realizačního týmu. Zavolal svému kamarádovi a bývalému reprezentantovi Jakubu Voráčkovi, aby právě on pomohl Kladnu coby mentor. Mistr světa z roku 2010, jenž svou kariéru v NHL musel přerušit kvůli zdravotním problémům, nakonec tuto nabídku přijal.

Více souvisejících

Jakub Voráček Vladimír Sobotka (hokejista) Tomáš Plekanec

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

Policie SR, ilustrační fotografie.

Atentát na Fica: Vyšetřuje se i teorie, že pachatel nebyl osamělým vlkem

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích. 

Aktualizováno včera

Ebráhím Raísí

Írán se obává o prezidenta Raísího. Prezidentský vrtulník havaroval

Nejasný je osud iránského prezidenta Ebráhíma Raísího po havárii jednoho ze tří vrtulníků v konvoji, který politika převážel. Íránská média zprvu podle světových agentur informovala o "tvrdém přistání". Úřady se strojem ztratily kontakt, probíhá rozsáhlé pátrání. Raisí má být v ohrožení života. 

včera

Natálie Grossová ve filmu Společně sami.

RECENZE: Nesoudný produkt Společně sami se neměl dostat do kin

Stává se už jen velmi málo, aby se do českých kin dostal film, jehož kvality jsou k samotnému promítání zkrátka nedostačující. Řemeslnou neschopností počínaje, zcela otupujícím dějem a neexistující pointou konče. Většina těchto projektů je navázaná na jména Evy Toulové a Tomáše Magnuska. Novinka Společně sami do této kategorie bohužel spadá.

včera

Zbyněk Stanjura

Stanjura by uvítal odchod Pavla Novotného z ODS

Ministr financí a místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se Pavel Novotný rozhodl sám ze strany odejít. Stanjura to řekl v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce.

včera

včera

David Pastrňák

Pastrňák se Zachou prošli zdravotní prohlídkou a jsou blízko účasti na domácím MS

Největší česká hokejová hvězda David Pastrňák je blízko tomu, aby mohla být v pondělí přivítána v Praze, kde by se připojila k národnímu týmu na mistrovství světa. Poté, co útočník se svým Bostonem vypadl z play-off kanadsko-americké NHL, měl nyní projít bez problémů nezbytnou zdravotní prohlídkou a na základě toho ho tak jeho zaměstnavatel může uvolnit. Zdravotní prohlídkou pak prošel i další bostonský medvěd Pavel Zacha.

Aktualizováno včera

včera

včera

Peter Pellegrini

Pellegrini: Někteří politici nejsou schopni sebereflexe. Na kulatý stůl nedozrál čas

Na kulatý stůl slovenských politických stran zatím ani po atentátu na Roberta Fica (Smer-SD) nedozrál čas, řekl zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli. Pellegrini se v týdnu sešel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a navrhl jednání politických subjektů. Občany dnes vyzval, aby se nenechali unést negativními emocemi, které může přinést další politický souboj. 

včera

včera

včera

Bouřka, ilustrační fotografie.

Počasí: V Česku dnes udeří bouřky. Meteorologové upřesnili výstrahu

V Česku od dnešní 14. hodiny hrozí silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) aktualizoval výstrahu, která se nově týká severních, severovýchodních a východních Čech a části Moravy až do půlnoci. Nejmenší pravděpodobnost výskytu bouřek je na jižní Moravě a v částech Vysočiny a Zlínského kraje.

včera

Robert Fico

Fico je mimo ohrožení života, oznámili lékaři

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD), který se ve středu stal obětí atentátu, je aktuálně mimo ohrožení života, uvedl v neděli vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Smer-SD). Ficův stav je ale nadále vážný. 

včera

Policie SR, ilustrační fotografie

Slovenská policie obvinila lidi, kteří schvalovali atentát na Fica

Slovenská policie obvinila tři lidi, kteří na sociálních sítích schvalovali středeční atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), uvedla policejní mluvčí Denisa Bárdyová. Obvinění jsou v cele předběžného zadržení, informovala agentura TASR. Fico je hospitalizován v nemocnici v Banské Bystrici ve vážném, nicméně stabilizovaném stavu. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Tornádo na Ústecku se potvrdilo. Pohybovalo se i přes tok Labe

Podezření na sobotní výskyt tornáda na Ústecku se potvrdilo, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Tornádo se pohybovalo i přes říční tok. Experti se chystají na terénní průzkum místa. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy