Olympionik Erat v NHL protrhl střeleckou smůlu, Palát se trefil dvakrát

Washington - Posledních deset zápasů měla v plánu NHL před olympijskou přestávkou. A doslova za pět minut dvanáct se před odletem do Soči poprvé v ročníku trefil forvard Washingtonu Martin Erat. Pomohl tak k výhře Capitals 3:0 nad New Jersey. Hned dvakrát se prosadil Eratům kolega pro olympiádu Ondřej Palát, jehož Tampa zdolala Detroit. Branku slavil také Radim Vrbata, ale Phoenix padl v Dallasu. Naopak David Krejčí bral s Bostonem všechny body proti Ottawě a připsal si navíc dvě asistence.

V čase 58:13 svého jednapadesátého zápasů sezóny se poprvé trefil Martin Erat. Útočník, který pojede do Soči jako náhrada za zraněného Vladimíra Sobotku, tak pomohl k jasné výhře Capitals nad New Jersey 3:0. Ďáblům nepomohly ani dva střelecké pokusy Jaromíra Jágra.

Hráči New Jersey tak ztratili další cenné body ve vyrovnaném boji o postup do play-off a po konci olympiády budou muset výrazně přidat. Martin Erat také o něco přišel. Už není nejlépe bodujícím hráčem bez vstřelené branky v celé NHL.

Spokojenost určitě vládne v Tampě, která 4:2 přehrála Detroit, a vyjímá se na třetím místě Východní konference. Navíc má ve svých řadách Ondřeje Paláta, který stále potvrzuje roli jednoho z nejlépe bodujících nováčků soutěže. Detroit sestřelil dvěma góly, byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, a celkově má na svém kontě už čtrnáct tref.

Prosadil se také Radim Vrbata hájící barvy Phoenixu. Jeho branka byla pro Kojoty ale jedinou v zápase, který Dallas vyhrál 2:1. To Boston se s Ottawou nijak nepáral a rozstřílel ji 7:2. Gólu docílili mimo jiné i Jerome Iginla a Milan Lucic, kterým asistoval David Krejčí. Rodák ze Šternberka se tak posunul do čela bodování našich krajanů v zámoří. Přeskočil Jaromíra Jágra.

Problémem pro nominaci českého hokejového týmu pro hry v Soči může být zatím nespecifikované zranění obránce Ladislava Šmída z Calgary. Flames navíc nestačili na Philadelphii, za kterou jednou asistoval Jakub Voráček.

Konečné výsledky zápasů NHL za 8. 2. 2014:

Philadelphia - Calgary 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)Branky: 29. Schenn, 45. Hartnell (Voráček) - 58. Stajan

St. Louis - Winnipeg 4:3 po samostatných nájezdech (2:1, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0)Branky: 8. Morrow, 18. Roy, 41. Schwartz, rozhodující samostatný nájezd Oshie - 13. a 31. Scheifele, 54. Byfuglien

Boston - Ottawa 7:2 (2:0, 2:1, 3:1)Branky: 12. a 25. Bergeron, 17. Kelly, 39. Iginla (Krejčí), 44. Lucic (Krejčí), 49. Marchand, 57. Söderberg - 38. Ryan, 56. Wiercioch

Toronto - Vancouver 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)Branky: 48. Raymond, 51. Kessel, 53. Van Riemsdyk - 20. Kesler

Dallas - Phoenix 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)Branky: 3. Whitney, 40. Ničuškin - 60. Vrbata

Tampa Bay - Detroit 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)Branky: 22. a 59. Palát, 38. Pyatt, 57. Killorn - 18. Alfredsson, 32. Jurčo

NY Islanders - Colorado 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)Branky: 52. Tavares, 53. Višňovský - 28. a 31. Duchene, 14. MacKinnon, 60. Landeskog, 60. Stastny

Washington - New Jersey 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)Branky: 51. Brouillette, 59. Erat, 59. Brouwer

Nashville - Anaheim 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)Branky: 12. Stalberg, 42. Fisher - 19. 60. Getzlaf, 32. Perry, 45. Etem, 49. Perreault

Carolina - Montreal 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)Branky: 26. Bowman - 38. a 47. Desharnais, 40. White, 58. Gionta

Související

Martin Erat, foto: Sean Russell

Už se rozhodl. Jeden z nejzkušenějších hráčů extraligy Erat ukončuje kariéru

Byl jedním z nejzkušenějších tuzemských hokejistů, kteří mohli být českými fanoušky dosud spatřeni na extraligových stadionech. Nyní svým rozhodnutím útočník se zkušenostmi mimo jiné i z kanadsko-americké NHL, který naposledy oblékal dres Brna, Martin Erat ukončil svou dlouiholetou hráčskou kariéru a ochudil tak tímto odchodem extraligovou scénu. Osmatřicetiletý hokejista ssvůj konec oznámil v pátek v rozhovoru pro server isport.cz.

Více souvisejících

Martin Erat (hokejista) Ondřej Palát (hokejista) David Krejčí

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 11 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

Maďarsko převezme otěže EU. Szijjártó řekl, na co se během předsednictví zaměří

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy