MS v hokeji: Češi závěrečné drama zvládli a zahrají si o medaile. USA porazili 4:3! Sledovali jsme ONLINE

Minsk - Nevybíravý zákrok Justina Abdelkadera na Vladimíra Sobotku byl klíčovou situací čtvrtfinále mezi Českem a USA. Následné vyloučení amerického forvarda potrestali Hertl a Červenka. Vybudovaný náskok už svěřenci kouče Růžičky nepustili a nakonec vyhráli po závěrečném americkém náporu 4:3. Budeme bojovat o medaile!

Zápas, který oddělí úspěšné od zklamaných, to je čtvrtfinále hokejového mistrovství světa. Jágr a spol. důležitý boj zvládli a zařídili, aby se sen o třinácté zlaté medaili ze světových šampionátů zdál v českých domácnostech i nadále.

Kapitán Abdelkader svému týmu vůbec nepomohl

Českému výběru se nepodařilo v úvodu utkání uhlídat největší zbraň USA, kterou jsou přesilové hry. V sedmé minutě se prosadil Brock Nelson. O tři minuty později ale vyrovnal důrazný Tomáš Rolinek. Nerozhodný výsledek následně udržel výborný gólman Salák, který vychytal nájezd po špatné rozehrávce Zámorského během naší přesilovky.

Přestože byli Američané lepším týmem, těsně před přestávkou mohl Česko poslat do vedení Jaromír Jágr. Také s přispěním sekery protihráče se tak ale nestalo.

Druhou třetinu okořenil trest 5 plus do konce utkání pro forvarda Detroitu Justina Abdelkadera, který nesportovně sestřelil Vladimíra Sobotku. Zákrok přišel po Sobotkově střele, která skončila na tyčce, a hned ho potrestal Tomáš Hertl - 2:1. Vzápětí mohl zvýšit Roman Červenka, ale branka nebyla pro kopnutí bruslí uznána.

Johnson přinesl závěrečné drama

Červenka se ale o chvíli později přeci jenom dočkal a dorážkou poslal Česko do dvougólového vedení 3:1, aby už třetí přesilovkovou branku přidal v 37. minutě obránce Ondřej Němec.

Mladý americký tým se ale nevzdal a během závěrečné power-play snížil dvěma brankami Tylera Johnsona na 4:3. Vyrovnání ale naštěstí už nepřišlo. Češi to zvládli a v sobotu vyjedou k semifinálovému duelu proti lepšímu ze zápasu Kanada – Finsko.

USA - Česko 3:4 (1:1, 0:3, 2:0)Branky a nahrávky: 7. Nelson (Mueller, Jones), 59. Johnson (Jones, Mueller), 60. Johnson (Smith) – 10. Rolinek, 27. Hertl (Novotný), 29. Červenka (Zámorský, Kolář), 37. Němec (Jágr, Novotný)

USA: Thomas (Leggio) – Jones, Dekeyser, Gardiner, Murphy, Petry, McCabe, Donovan – Johnson, Nelson, Smith – Stapleton, Gaudreau, Abdelkader (C) – Trocheck, Wingels, Mueller – J. Hayes, K. Hayes, McDonald – Shore

Česko: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc – Červenka, Novotný, Jágr – Sobotka, Klepiš, Hertl – Hudler, Zaťovič, Sekáč – Růžička, Jan Kovář, Rolinek – Vondrka

Související

Petr Pavel Prohlédněte si galerii

Pavel přijal mistry světa na Hradě. Rusové na MS nebyli právem, zdůraznil

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek před polednem přijal na Pražském hradě hokejové mistry světa. Hlava státu členům národního týmu poděkovala za to, že díky triumfu na šampionátu v Praze a Ostravě alespoň na chvilku spojili národ. Reprezentantům už ve středu pogratuloval také premiér Petr Fiala (ODS). 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS CZE Tým Hokej MS USA Tým

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy