MS v hokeji: Česko Finům nevstřelilo ani gól a zahraje si o bronz. Sledovali jsme ONLINE

Minsk - První finále po čtyřech letech si Česká republika v Bělorusku nezahraje. Na takticky vyzrálé Finy Jágr a spol. nestačili a nakonec prohráli jednoznačně 3:0. Česko si zítra zahraje o bronz se Švédskem.

V semifinále světového šampionátu poměřila samostatná Česká republika s Finskem síly počtvrté. Bohužel stejně jako v roce 1995 a 1998 nás Suomi porazili a mohou si dokráčet pro třetí titul mistrů světa v historii. Soupeřem jim zítra bude Rusko. Česko se střetne o bronz se Švédskem.

Špatný úvod předznamenal další vývoj zápasu

Poklidný úvod utkání rozvířily dvě finské šance ve 4. minutě. Puk za záda českého gólmana Saláka putoval ale až o pět minut později, kdy se trefil Lehterä. Z následné příležitosti mohlo srovnat duo Jágr - Červenka, ale kotouč do branky ani jeden z nich neprotlačil.

Další snaha o vyrovnání byla rozmělněna tresty pro Jágra a Hertla. Následně se ve druhé třetině neujaly ani četné pokusy z přesilových her. Z gólu se neradovali ani Jaromír Jágr, ani Tomáš Hertl.

To Finové si s hrou v početní výhodě poradili když v čase 31:02 potrestal vyloučení Zámorského Jarkko Immonen a zmrazil aktivitu výběru Vladimíra Růžičky. Více jak čtrnáct tisíc diváků poté mohlo vidět snížení, ale nahození Kindla Zaťovič do branky nevtěsnal.

Skóre pečetila branka do prázdné klece

Český kouč pak zamíchal sestavou. Do první formace se k Jágrovi posunuli Sobotka a Hertl. Byl to ale Martin Zaťovič, který dobře našel Rolinka, českému kapitánovi ale rána vůbec nesedla.

Ani závěrečné power-play Česku nevyšlo a dokonce inkasovalo třetí branku. Do prázdné klece bez problémů zamířil Lehterä.

Finové zápas zvládli výborně po taktické stránce a zaslouženě si zahrají s Rusy o zlato. Problémy v obranném pásmu, které český výběr provázely celý šampionát, se projevily také dnes. Zítra si naši borci mohou spravit chuť v utkání o bronz proti Švédsku.

Česko - Finsko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)Branky a nahrávky: 9. a 60. Lehterä (Hietanen, Kontiola), 32. Immonen

Česko: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc – Červenka, Novotný, Jágr – Sobotka, Klepiš, Hertl – Hudler, Zaťovič, Sekáč – Vondrka, Jan Kovář, Rolinek (C) – Růžička

Finsko: Rinne (Koskinen) – Mäntylä, Hietanen, Ohtamaa, Karalahti, Kivistö, Lajunen, Marttinen – Lehterä, Kontiola, Pakarinen – Jokinen (C), Haula, Komarov – Jormakka, Immonen, Palola – Solomaki, T. Sallinen, J. Sallinen – Huhtala

Související

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Češi ve třetím zápase na MS poprvé padli. Po bojovném výkonu prohráli se Švýcary až na nájezdy

Podobně jako na úvod v pátek s Finskem také v pondělí večer hrál český národní tým vyrovnaný a tudíž další těžký duel, tentokrát se Švýcarskem. Oproti zmiňovanému zápasu se severským soupeřem se fanoušci gólů ze hry dočkali, přičemž padnul pokaždé jeden na obou stranách. Rozdílovým hráčem duelu se nakonec stal nováček ve švýcarském týmu Kevin Fiala, jenž po příjezdu ze zámoří nejenže otevřel skóre, ale proměnil také první ze švýcarských nájezdů.

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS CZE Tým Hokej MS FIN Tým

Aktuálně se děje

před 38 minutami

Aktualizováno před 46 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy