Podříznu tě! Ruský trenér Znaroks nebude během finálového zápasu na lavičce. Za agresivní chování

Minsk - Ruská hokejová reprezentace se bude muset během finálového duelu obejít bez svého hlavního kouče Olega Znaroka. Ten se totiž během semifinále se Švédskem dostal do konfliktu s asistentem trenéra týmu Tre Kronor Rikardem Grönborgem. Ruský kouč mu gestem naznačil, že ho podřízne. A právě kvůli tomuto gestu jednapadesátiletý kouč nebude v neděli večer na lavičce přítomen.

Bez trestu však nevyvázl ani Švéd Grönborg. I ten nebude moct asistovat kouči Päru Martsovi přímo na střídačce severského mužstva. Jak tedy nakonec ke konfliktu mezi oběma muži došlo? Stalo se to, když už sobotní semifinálový duel mezi Ruskem a Švédskem končil. Švédský forvard Mikael Backlund dost nevybíravým způsobem atakoval ruského protihráče Sergeje Plotnikova, jenž už o hru neměl vůbec zájem. Za tento zákrok tak Švéd dostal od rozhodčích pět minut plus do konce utkání.

Poté došlo k menší roztržce, kterou sudí dokázali včas ukončit. Mezitím se ale také začali hádat na lavičce zmínění Znaroks s Grönborgem. Během této hádky pak ruský kouč tedy ukázal Švédovi, že ho podřízne. Po zápase pak novinářům toto gesto vysvětloval tím, že ho prý bolelo v krku. "Koučujeme tady ve velké zimě, jsme neustále na ledě, ale přitom jsme obdrželi pouze tenké obleky. Sotva mohu mluvit," uvedl konkrétně k této situaci Oleg Znaroks. "Soupeřův útočník se zachoval nesportovně. Je za svou hru zodpovědný. Copak si Švédové mysleli, že to necháme jen tak bez odezvy? Musel jsem své chlapce držet a uklidňovat, jinak by šli na led a mohlo se stát ledacos. Nebylo to pěkné, byla to čistá provokace," pokračoval kouč, jenž v minulosti reprezentoval jako hráč Lotyšsko.

Naopak hlavní švédský stratég Pär Marts řekl, že ruský reprezentant Plotnikov svůj pád po Backlundově ataku přihrál. Nutno ale dodat, že už toho měl Rus dost, neboť byl krátce zasažen kotoučem do nohy.

Kromě toho, že se jak Znaroks, tak Grönborg nebudou moct objevit na lavičce během zápasu, tak ani během slavnostního ceremoniálu po skončení finálového utkání, respektive utkání o bronz, v Areně Minsk nemůžou být oba pánové s ostatními přítomni.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Kanada nedopustila překvapení. Po výhře nad Německem dokráčela k 28. titulu mistrů světa

Německá reprezentace si přála navázat na tu lotyšskou, která vybojovala v neděli odpoledne pro svou zemi historicky první medaili z MS a postarala se tak o překvapení turnaje v Tampere a Rize. Finále s favorizovanou Kanadou začala dobře, v zápase dokonce dvakrát vedla, podobně jako v utkání o bronz Lotyši nad Američany. Ale na rozdíl od Lotyšů už Němci postupem času ztráceli síly tak moc, že už ve třetí třetině nedokázali najít odpověď na rozhodující gól kanadského hrdiny Blaise a Toffoli s Laughtonem se pak postarali odskočení ve skóre na konečných 5:2. 
Ilustrační foto

Lotyši se dočkali zasloužené odměny. Po výhře nad Američany v prodloužení získali historický bronz

Malý, ale odhodlaný lotyšský národ zažívá v těchto dnech asi nejšťastnější období v historii. Postarali se o to jeho novodobí hrdinové, tedy hokejisté. Právě lotyšští reprezentanti v této hře se dočkali tolik kýženého historického úspěchu, když na letošním mistrovství světa došli až k medaili. Přestože má bronzovou hodnotu, pro Lotyše je jako zlatá. Největším národním hrdinou se stal Kristians Rubins, jenž nejprve zařídil prodloužení v duelu s Američany a v něm pak svou další přesnou trefou na 4:3 rozradostnil celé Lotyšsko. 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS RUS Tým Oleg Znaroks (hokejový trenér)

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Rusko navrhlo členům OSN rezoluci o zákazu zbraní ve vesmíru. Samo ji před týdnem vetovalo

Ruská federace předložila členům Rady bezpečnosti OSN návrh rezoluce, který žádá všechny země, aby podnikly opatření s cílem zabránit umístění zbraní ve vesmíru. Tento krok následuje těsně po nedávném vetu, které Rusko udělilo podobné americko-japonské rezoluci. Informuje o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy