Hokejové Pardubice si stěžují na finského soupeře. Kontumace zápasu Ligy mistrů nedosáhly

Hokejovým Pardubicím se v rámci Ligy mistrů nevyvedl vstup do čtvrtfinále, když ve středečním úvodním zápase s finským klubem Lukko Rauma prohrály 4:6. Majitel Východočechů Petr Dědek je ale po tomto zápase rozčílen, soupeř prý podle něj porušil regule soutěže, když včas nenahlásil změnu ve své zápasové soupisce. Proto tak pardubické vedení tlumočilo přímo šéfovi soutěže Martinu Baumannovi, jenž byl na zápase přítomen, že bude na základě toho žádat kontumaci duelu. Ve čtvrtek dostaly Pardubice reakci, ze které spokojeny nebudou. Podle vedení soutěže totiž k žádnému pochybení ze strany finského klubu nedošlo.

"Došlo ke změně v zápise a Lukko ji nenahlásilo na Ligu mistrů, ani nám. My jsme tu věc hledali v řádech soutěže, kde nic takového není. Soutěž se tím musí zabývat, došlo k chybě a my tento krok považujeme za zmatečný. Zápas by měl být kontumovaný," okomentoval Dědek pro server isport.cz, proč žádá o tak radikální krok.

Kromě výše zmíněné údajné administrativní chyby soupeře pak Dědek poukazoval také na dvojici sudích Michaela Tscherriga a Stefana Hürlimanna, kteří podle něj hrubě ovlivnili zápas. "Myslím, že to viděli všichni, jejich výkon byl na čtvrtfinále Ligy mistrů ostudný. Sem tam se stane, že něco přehlédnete. Ale když přijede náš kapitán k rozhodčímu s roztrženým rtem, zeptá se ho, proč nepískl faul, slyší, že tam nic nebylo. Po zápase se přišel omluvit, že udělal chybu, protože jsme měli mít čtyři minuty přesilovku. Jsem z toho rozladěný, ale tam těch nepřesností bylo tolik...," přiblížil Dědek, jakým způsobem duel probíhal.

Pardubický majitel pak prozradil, že výkon rozhodčích se nezamlouval ani šéfovi Ligy mistrů Baumannovi. "Volal od nás do centrály Ligy mistrů, kde mu potvrdili, že chyby tam jsou. Jenže co on s tím udělá, nic. Sám z toho byl nešťastný, spočítal asi sedm hrubých chyb," řekl Dědek. 

Ten ale i tak uznal, že Pardubicím vstup do čtvrtfinále vůbec nevyšel, což dokládá ta skutečnost, že už po 17 minutách Východočeši prohrávali 0:4. "Zaplaťpánbůh se na konci podařilo snížit a kluci si dali šanci i do odvety. Prohrát 4:6 znamená, že jsme pořád ve hře," zakončil Dědek.

O den později, ve čtvrtek, se Petr Dědek a spol. dozvěděli verdikt vedení Ligy mistrů, že se administrativní chyby finský celek nedopustil. „Postupy provedené před středečním utkáním Dynama Pardubice a Lukko Rauma byly plně v souladu s Řádem CHL a byly řádně splněny veškeré povinnosti, které uvádějí, že v případě zvláštních okolností; jako je zranění nebo onemocnění; ke kterým dojde během rozbruslení na ledě a před začátkem utkání, mají kluby povoleno provést výměnu(y) hráče na soupisce před úvodním vhazováním,“ nechala se slyšet ve vyjádření pro sport.cz ředitelka komunikace Ligy mistrů Monika Reinhardová a pokračovala: „Toto pravidlo je ve spojení s pravidlem IIHF 5.1. který v části uvádí ´Hráči mohou být přidáni nebo odstraněni až do úvodního vhazování´.“

Dodejme na závěr, že odveta čtvrtfinále se hraje příští týden v úterý a hosté budou muset v tomto zápase vyhrát alespoň o tři góly, aby mohly pomýšlet na postup v soutěži.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Nečekaný vyhazov u aspiranta na titul. Pardubice ukončily spolupráci s trenérem Varaďou

Navzdory tomu, že se hokejové Pardubice nacházejí na druhém místě extraligové tabulky o pouhý bod za vedoucí pražskou Spartou a souboj s Pražany ve středu zvládly a vyhrály 2:1 po prodloužení, rozhodlo se pardubické vedení před závěrem základní části extraligy a následným play-off nečekaně ukončit spolupráci s trenérem Václavem Varaďou. Toho nahradí jeho dosavadní asistent Marek Zadina.
Hokej. Ilustrační fotografie.

Změny na trenérských postech v extralize. Rulík míří do Pardubic, Čihák do Boleslavi

Tato sezóna extraligy 2021/22 se blží ke svému konci a proto není divu, že řada klubů už myslí na tu sezónu příští, tedy na sezónu 2022/23. Neshánějí nejen posily do kádru, ale i nové hlavní kouče. To byl třeba případ Pardubic, u kterých po sezóně skončil celý realizační tým v čele s Richardem Králem a dlouho se nevědělo, kdo bude jeho nástupcem. Až v úterý přišla zpráva o tom, že na východ Čech přicbhází Radim Rulík, dosavadní kouč Mladé Boleslavi, se kterou se letos dokázal dostat mezi nejlepší čtyři týmy v play-off. Není tak proto divu, že Středočeši taktéž rázem hledali trenéra a taktéž už ho našli. Stal se j ím pro změnu dosavadní královéhradecký asistent Ladislav Čihák.

Více souvisejících

HC Pardubice hokej

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy