Lionel Messi podepsal smlouvu v Inter Miami. Jeho plat přesáhne miliardu korun ročně

Fotbalový klub působící v Major League Soccer (MLS) Inter Miami oficiálně oznámil, že fotbalová ikona Lionel Messi podepsal s klubem v sobotu smlouvu na dva a půl roku s opcí s ročním příjmem ve výši 50 až 60 milionů dolarů (1,3 miliardy korun). Tímto krokem se argentinská superhvězda připojuje k týmu a stává se významnou posilou pro americkou fotbalovou ligu. Informuje server CNN.

"Je to fantastická příležitost, společně budeme pokračovat v budování tohoto krásného projektu," uvedl Messi, který loni vyhrál mistrovství světa s Argentinou. "Cílem je spolupracovat na dosažení cílů, které jsme si stanovili, jsem velmi dychtivý začít pomáhat zde v mém novém domově," dodal.

Po podpisu smlouvy s floridským klubem Inter Miami byla svolána tisková konference na pondělí, kde se Lionel Messi představí ve svém novém dresu. Očekává se, že již v úterý se připojí ke svému novému týmu na tréninku, připravujícím se na nadcházející sezónu.

Sedminásobný držitel ocenění Nejlepší světový fotbalista roku by mohl absolvovat svůj první zápas v dresu Inter Miami již v pátek, kdy se floridský klub utká s mexickým týmem Cruz Azul v rámci soutěže Leagues Cup.

„Před deseti lety, když jsem začal svou cestu k vybudování nového týmu v Miami, jsem řekl, že jsem snil o tom, že do tohoto úžasného města přivedu ty nejlepší hráče světa. Hráči, kteří sdíleli ambice, které jsem měl, když jsem nastoupil do LA Galaxy, pomáhat rozvíjet fotbal v USA a budovat odkaz pro příští generaci v tomto sportu, který tak milujeme,“ uvedla v prohlášení bývalá hvězda Realu Madrid a Manchesteru United David Beckham.

„Dnes se ten sen stal skutečností. Nemohu být hrdější, že se do našeho klubu připojuje hráč Leova kalibru, ale také mě těší, že mohu přivítat dobrého přítele, úžasného člověka a jeho krásnou rodinu, aby se připojili k naší komunitě Inter Miami. Zde začíná další fáze našeho dobrodružství a já se nemůžu dočkat, až uvidím Lea nastoupit na hřiště.“

Po uplynutí dvouleté smlouvy s Paris St. Germain se Lionel Messi rozhodl pro angažmá v zámořské fotbalové lize MLS místo návratu do Barcelony či přijetí lákavé nabídky ze saúdskoarabského klubu Al-Hilal. Podle zpráv měl Al-Hilal nabídnout Messiho smlouvu s ročním platem 400 milionů dolarů (8,5 miliardy korun). Messi se však rozhodl nenásledovat kroky jako Cristiano Ronaldo nebo Karim Benzema, kteří po úspěšných letech v Evropě přijali výhodné nabídky ze Saúdské Arábie.

Podle mnoha informací a zpráv je ve smlouvě Lionela Messiho obsažena zajímavá klauzule, která mu poskytuje možnost stát se spoluvlastníkem klubu. Tímto způsobem se Messi aktivně zapojuje do provozu a rozvoje týmu. Dalším zajímavým prvkem dohody je snížení příjmů od nových předplatitelů streamovací služby Apple TV MLS Season Pass. 

Po oficiálním oznámení Lionela Messiho o přestupu minulý měsíc ceny vstupenek na jeho nadcházející premiérové utkání stouply o 1000 procent. 

Major League Soccer (MLS) Lionel Messi Inter Miami

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 37 minutami

před 46 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy