Sázkařský skandál: Podvádělo se i v házené

Montpellier - Skandál s černými sázkami netrápí jen český fotbal, svoji aféru má i francouzská házená. Hráči mistrovského Montpellieru čelí obvinění, že si prostřednictvím příbuzných vsadili na svou prohru.

Mezi podezřelými je osm hráčů klubu, včetně několika reprezentantů, kteří získali zlato na olympijských hrách v Londýně. V minulém roce oblékal dres Montpellieru i český házenkář David Juříček.

Vyšetřování se týká květnového ligového zápasu proti celku Cesson-Sévigné, který Montpellier překvapivě prohrál 28:31. Na případ upozornila úřady státní sázková společnost Francaise de jeux, jejíž pracovníci v souvislosti se zápasem zaznamenali zvýšenou aktivitu sázek.

Prezident francouzského velkoklubu Remy Levy popřel, že by klub byl do ovlivňování průběhu zápasu zapleten: ,,Důrazně odmítáme, že bychom se podíleli na manipulaci výsledku. Až do vyšetření kauzy platí presumpce neviny a my uděláme všechno pro to, aby byl Montpellier očištěn," uvedl Levy v deníku Le Midi Libre.

Jeho slova podpořil i prezident týmu Cesson-Sevigne Philippe Barberet, podle kterého utkání proběhlo naprosto v pořádku: ,,Nikdo si ničeho nekalého během zápasu nevšiml, nikdo nemůže mít žádné podezření,“ řekl francouzskému radiu RTL.

Montpellier je jeden z nejúspěšnějších klubů ve Francii. Od roku 2008 pokaždé ovládl francouzskou ligu a v roce 2003 vyhrál Ligu mistrů.

Související

Házená (ilustrační foto)

Rezignace dvou členů ve vedení i samotného šéfa. Česká házená provedla noční vyúčtování

Český házenkářský svaz se rozhodl na svém jednání, jež se protáhlo až do hluboké noci, že odvolá oba dosavadní trenéry českého mužského házenkářského národního týmu. A to několik dní poté, co tento tým kvůli vysokému počtu nakažaných covidem-19 nakonec neodcestoval na letošní mistrovství světa v hazéné do Egypta. Kromě toho rezignovali tři členové exekutivy a to včetně samotného předsedy českého házenkářského svazu Jaroslava Chvalného. O těchto svých krocích rozhodl svaz po jednání na svých webových stránkách.
Házená (ilustrační foto)

Rána pro český sport! Kvůli koronaviru házenkáři odřekli účast na MS

Na první velké akci kolektivního sportu tohoto roku to bude bez české účasti, i když tomu tak původně být nemělo. Jedná se o blížící se mistrovství světa v házené, které se od středy uskuteční v Egyptě. Čeští reprezentanti doplatili na stále se objevující koronavirus v týmu, kvůli kterému se hodlali přesunout do dějiště šampionátu až v jeho první hrací den. Nakonec Český házenkářský svaz schválil, že se letošní MS uskuteční bez českých reprezentantů.

Více souvisejících

Házená sázkařský skandál

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

Facebook a Instagram bude vyšetřován EU

Facebook a Instagram budou podrobeny vyšetřování Evropské unie kvůli možnému porušení pravidel pro moderování obsahu, sdělili čtyři lidé deníku Politico.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy