Češi podlehli Finům 1:4 a na MS skončili nejhůř v historii

Curych - Česká florbalová reprezentace nestačila ve čtvrtfinále na výběr Finska a na Mistrovství světa ve Švýcarsku končí. Jediný gól českého týmu vstřelil v přesilové hře Milan Tomašík.

Výběr Tomáše Trnavského neobhájí bronzový úspěch z posledního MS a zahraje si dnes od 16:30 s Norskem o 5 místo.

První třetina zápasu přinesla z obou stran velmi opatrný florbal. Ani jeden z týmů, vědom si důležitosti a síly soupeře, nechtěl udělat chybu, a tak se skóre měnilo poprvé až v čase 14:03, kdy vyloučení Tomáše Sladkého potrestal v přesilovce finský ostrostřelec Tero Tiitu.

Druhá třetina začala zvýšenou aktivitou českého týmu ale tak důležitý gól nepřinesla. Naopak v čase 25:26 Tatu Väänänen nekompromisní střelou nedal českému brankáři Kafkovy šanci a zvýšil tak na 2:0 pro severskou florbalovou velmoc.

Mistři světa drželi otěže zápasu ve svých rukou a v čase 27:59 přidal svůj druhý gól v zápase Tero Tiito a upravil výsledek už na 3:0.

České naděje vzkřísil v čase 38:20 v přesilové hře Tomašík, který se po Suchánkově přihrávce krásnou střelou téměř od půlky hřiště snížil z pohledu českého týmu na 1:3

Třetí třetina přinesla stejný scénář jako třetina druhá. Český tým se snažil dostávat dopředu a vyvíjet tlak na finskou obranu, ta však byla ve většině případů stoprocentní a nedovolovala tak českému týmu snížit na rozdíl jediné branky.

Definitivně utnul české naděje Lauri Kapanen, který v čase 52:10 zvýšil už na 4:1.

Následné power play českého týmu už žádný gól nepřineslo.

Český tým tak na Mistrovství světa končí mezi nejlepší osmičkou a o medaili nezahraje. Naopak Mistry světa z Finska čekají v semifinále v pátek domácí Švýcaři.

Související

Česká florbalová reprezentace (ilustrační foto)

První medaile z MS po sedmi letech. Čeští florbalisté získali v Helsinkách bronz

Čeští florbalisté nechtěli z letošního světového šampionátu odjet s prázdnou, když došli tak daleko, tedy do bojů o medaile, a rozohodně se tak chtěli vrátit s prvním cenným kovem od roku 2014. Během sobotního odpoledne ve finských Helsinkách se tak v boji o bronz postavili proti Švýcarům a rozhodně to jednoduchý souboj pro český výběr nebyl. V duelu sice ztráceli, následně ale dokázali nepříznivý stav srovnat a duel tak muselo rozhodnout až prodloužení. V něm se Čechům podařil vstřelit vítězný gól a po vítězství 4:3 tak mohla radost propuknout naplno.

Více souvisejících

Floorball (florbal)

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy