San Antonio ničí LeBronovy sny. Znovu dobylo Miami a doma může slavit

Miami - Basketbalisté San Antonia zvítězili ve čtvrtém finále play off NBA na hřišti Miami 107:86 a nad šampionem z minulých dvou let v sérii vedou 3:1 na zápasy. Takové vedení ještě ve finále soutěže žádný tým neztratil...

Pátý titul si může San Antonio zajistit už v neděli, kdy bude hostit pátý finálový duel.

Spurs vedl za výhrou stejně jako v předchozím utkání Kawhi Leonard, který zaznamenal 20 bodů a 14 doskoků. Miami nepomohlo ani 28 bodů LeBrona Jamese.

Čtvrteční zápas měl podobný průběh jako předchozí duel. Miami sice vstřelilo první koš, ale to bylo poslední vedení domácích. Spurs předvedli šňůru 13:2, výborně bránili a v poločase měli náskok už 19 bodů.

Od ještě většího výprasku Miami zachránil LeBron James, který se ve třetí čtvrtině postaral o 19 z 21 bodů obhájců titulu. Na rozdíl od třetího finále tentokrát nepřišel ani náznak náporu Heat, a tak se utkání dohrávalo bez hvězd na obou stranách.

"To bylo asi největší překvapení celé série. Všichni dnes očekávali něco úplně jiného," neskrýval zklamání z jasného průběhu trenér Miami Erik Spoelstra. "Smetli nás. V obou domácích zápasech jsme měli otřesný start. Oni byli mnohem lepší, tak to je. Teď musíme zvládnout něco, co se ještě nikomu nepovedlo," řekl James.

Spurs stříleli s úspěšností 57 procent a přehráli soupeře 44:27 na doskoky. Každému ze 13 hráčů San Antonia se povedlo skórovat. Tradiční tahoun Tony Parker dal 19 bodů. Náhradník Patty Mills stihl 14 bodů za 16 minut. Blízko triple-double byl Boris Diaw s osmi body, devíti doskoky i asistencemi.

V dresu Miami zůstal James se svým střeleckým výkonem osamocen. Chris Bosh měl 12 bodů, Dwyane Wade dokonce jen deset, když proměnil pouze tři z 13 pokusů z pole. Rozhodnutého stavu využil náhradník James Jones, jemuž se za 163 vteřin na hřišti povedlo nastřílet 11 bodů. Domácí si dohromady připsali jen 13 asistencí.

Miami prohrálo v play off dvě utkání po sobě poprvé po 48 zápasech, což je třetí nejdelší série v historii.

"Mám radost z toho, jak jsme si tu vedli. Tohle je Miami a líp to ani nešlo. Teď musíme hrát stejně dobře nebo ještě líp doma," řekl kouč Spurs Gregg Popovich. San Antonio pod jeho vedením vyhrálo všech deset sérií, v nichž vedlo 3:1 na zápasy. Popovich s klubem také získal všechny dosavadní tituly v letech 1999, 2003, 2005 a 2007.

Související

Kyrie Irving, autor: Erik Drost

Společnost Nike ukončila spolupráci s basketbalovou hvězdou Irvingem

Společnost Nike definitivně ukončila spolupráci s basketbalovou hvězdou Brooklynu Kyriem Irvingem. Už minulý měsíc americký oděvní gigant v reakci na Irvingovu propagaci filmu obsahujícímu antisemitské názory spolupráci přerušil a zrušil plány na vydání bot z jeho speciální edice.
NBA

Sezona NBA by se měla rozběhnout 30. července

Sezona basketbalové NBA přerušená koronavirovou pandemií by se mohla rozběhnout 30. července, o den dříve, než se očekávalo. Uvedla to americká televizní stanice ESPN, důvod kosmetické úpravy termínu nespecifikovala.

Více souvisejících

NBA LeBron James

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy