Tvrďák Rossi! Se silným otřesem mozku pelášil z nemocnice domu

Alcaňiz - Přestože uběhlo jen pár desítek hodin, na svůj jubilejní osmistý závod v kariéře si Valentino Rossi nepamatuje. Po hrozivém pádu v Aragonii měl silný otřes mozku, v nemocnici ale dlouho nebyl.

V závodě bylo pádů opravdu hodně, v kotrmelcích skončila například Iannoneho motorka. Nejhůř ale dopadl právě Rossi. Devítinásobný světový šampion zůstal po pádu bezvládně ležet.

„Utrpěl silný otřes s podezřením na ztrátu vědomí," uvedl Michele Zasa, lékař Moto GP. I přesto se nejdřív ze všeho zajímal, kdy může znovu závodit. Ani do nemocnice se mu nechtělo.

"Vyšetření neukázala žádné vážné zranění, i tak jsme doporučovali noc v nemocnici. Valentino ale chtěl jet domů," dodal Michele Zasa.

O pilotech Moto GP je známo, že jsou tvrďáci. Rossi si před čtyřmi lety zlomil lýtkovou kost. I když sotva chodil, po pár týdnech znovu vítězil.

"Jsem rád, že se mi podařilo vrátit tak rychle na pódium," hlásil Valentino Rossi v roce 2010. Na stupně vítězů tehdy musel přijít o berlích.

Nedávná historie zná ale i mnohem smutnější konce. Před třemi lety zemřel Rossiho velký kamarád Marco Simoncelli. V roce 2010 zase Japonec Šoja Tomizawa.

Související

Policie ČR, ilustrační foto

Policisté hlídající GP Brno našli kradená elektrokola za 140 tisíc

Policisté dohlížející v Brně na motocyklovou Grand Prix odhalili na dálnici D1 posádku vozu s kradenými elektrokoly za 140.000 korun, která zmizela v Praze. V tiskové zprávě to dnes uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Podle něj posádku tvořili dva cizinci, kteří tvrdili, že si kola pořídili v pražské zastavárně.
MotoGP

MotoGP v Brně bude letos bez diváků. V areálu platí přísná pravidla

Letošní MotoGP v Brně se uskuteční bez diváků. Po dohodě s promotérem nebude na okruh vpuštěn žádný fanoušek motocyklového sportu. Přibližně 22 tisíc prodaných vstupenek budou lidé moct uplatnit příští rok. Na konání plnohodnotného ročníku v roce 2021 se organizátoři dohodli s hlavním pořadatelem šampionátu. První trénink jezdců proběhne na Masarykově okruhu v pátek, kvalifikace se pojedou v sobotu.

Více souvisejících

MotoGP Valentino Rossi

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 33 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy