Spolek kraje a Brna uzavřel s Automotodromem smlouvu o Grand Prix

Brno - Spolek pro Grand Prix ČR dnes podepsal smlouvu se společností Automotodrom Brno. Dohoda upravuje podmínky využití Masarykova okruhu pro pořádání Velké ceny České republiky silničních motocyklů v letech 2016 až 2020.

Smlouva ale začne platit až ve chvíli, kdy spolek podepíše kontrakt s Dornou, která je promotérem seriálu závodů mistrovství světa.

Další podmínkou podpisu smlouvy s Dornou je také garance státu, že se bude na financování závodů podílet. Spolek je garantem, který zajistí zaplacení zalistovacího poplatku Dorně, který by měl činit zhruba čtyři miliony eur (zhruba 108 milionů korun).

Podle ministerstva školství by bylo ideálním řešením dát spolku písemné garance na finanční podporu závodů souběžně s podpisem smlouvy mezi spolkem a Dornou.  V předchozích letech, kdy byl pořadatelem Automotodrom Brno, stál poplatek tři miliony eur. Za letošní a loňský ročník pořadatel část poplatku dosud nezaplatil.

Ministerstvo školství má připravených 30 milionů korun za letošní ročník, které má dostat spolek a přeposlat Dorně. Pošle je až poté, co spolek s Dornou uzavře smlouvu.

Související

Dálnice D1

Kilometrové kolony v Brně. Odjezd tisíců aut z Grand Prix blokují nehody

Nehoda osobního auta a motocyklu zkomplikovala dnes odpoledne odjezd návštěvníků z Masarykova okruhu z hlavního závodního dne Grand Prix Brno. Nehoda se stala na silnici II/602, uvedla policie na twitteru. Podle ní se tvoří u 190. exitu dálnice D1 kolona dlouhá několik kilometrů a alternativní trasu blokuje nehoda.

Více souvisejících

grand prix ministerstvo školství

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy