Velkou cenu MotoGP vyhrál Španěl Lorenzo

Silverstone -Velkou cenu Velké Británie silničních motocyklů ve třídě MotoGP vyhrál v neděli na okruhu Silverstone Španěl Jorge Lorenzo. Podrobnosti zveřejnily internetové stránky šampionátu.

Španěl Pol Espargaro měl v závodě Moto2 jasně navrch a nakonec se mohl těšit ze druhého vítězství v sezoně. O druhé místo se přetahoval do posledních metrů Skot Redding a lídr průběžného hodnocení šampionátu v této kategorii Marc Marquez ze Španělska. Nakonec se na okruhu Silverstone prosadil na stříbrnou pozici Redding.V průběžném hodnocení kategorie Moto 2 je ve vedení Španěl Marquez před svým krajanem Espargarem a Švýcarem Lüthim.

Také v nejslabší kubatuře byl v Silverstone nejrychlejší Španěl. Maverick Viňales porazil o necelou vteřinu svého krajana Luise Saloma a po třetí výhře v sezoně se dostal do čela průběžného pořadí. Český závodník Jakub Kornfeil se postupně propracoval na jedenáctou pozici.Velká cena Velké Británie, závod MS silničních motocyklů (Velká Británie, Silverstone):Moto 3: 1. Viňales (Šp./FTR) 38:55,210, 2. Salom (Šp./Kalex) +0,933, 3. Cortese (Něm./KTM) +1,023, 4. Masbou (Fr./Honda) +8,100, 5. Vazquez (Šp./FTR Honda) +8,414, 6. Kent (KTM/Brit.) +8,637, ...11. KORNFEIL (ČR/FTR) +20,397.Průběžné pořadí MS: 1. Viňales (Šp./FTR) 105 bodů, 2. Cortese (Něm./KTM) 103, 3. Salom (Šp./Kalex) 75, 4. Fenati (It./FTR) 61, 5. L. Rossi (Fr./FTR) 45, 6. Rins (Šp./Suter) 44, ...17. KORNFEIL (ČR/FTR) 17 Moto 2: 1. Espargaro (Šp./Kalex) 38:29,792, 2. Redding (Brit./Kalex) +1,462, 3. Marquez (Šp./Suter) +1,521, 4. Iannone (It./Speed Up) +2,851, 5. Corsi (It./FTR) +3,803, 6. Corti (It./Kalex) +7,109.Průběžné pořadí MS: 1. Marquez (Šp./Suter) 102 body, 2. Espargaro (Šp./Kalex) 96, Lüthi (Švýc./Suter) 96, 4. Iannone (It./Speed Up) 84, 5. Redding (Brit./Kalex) 70, 6. Kallio (Fin./Kalex) 46.MotoGP: 1. Lorenzo (Šp./Yamaha) 41:16,429, 2. Stoner (Aus./Honda) +3,313, 3. Pedrosa (Šp./Honda) +3,599, 4. Bautista (Šp./Honda) +5,196, 5. Spies (USA/Yamaha) +11,531, 6. Crutchlow (Brit./Yamaha) +15,112.Průběžné pořadí MS: 1. Lorenzo (Šp./Yamaha) 140, 2. Stoner (Aus./Honda) 115, 3. Pedrosa (Šp./Honda) 101, 4. Crutchlow (Brit./Yamaha) 66, 5. Dovizioso (It./Yamaha) 60, 6. Bautista (Šp./Honda ) 58, ...17. ABRAHAM (ČR/Ducati) 4.

Související

Policie ČR, ilustrační foto

Policisté hlídající GP Brno našli kradená elektrokola za 140 tisíc

Policisté dohlížející v Brně na motocyklovou Grand Prix odhalili na dálnici D1 posádku vozu s kradenými elektrokoly za 140.000 korun, která zmizela v Praze. V tiskové zprávě to dnes uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Podle něj posádku tvořili dva cizinci, kteří tvrdili, že si kola pořídili v pražské zastavárně.
MotoGP

MotoGP v Brně bude letos bez diváků. V areálu platí přísná pravidla

Letošní MotoGP v Brně se uskuteční bez diváků. Po dohodě s promotérem nebude na okruh vpuštěn žádný fanoušek motocyklového sportu. Přibližně 22 tisíc prodaných vstupenek budou lidé moct uplatnit příští rok. Na konání plnohodnotného ročníku v roce 2021 se organizátoři dohodli s hlavním pořadatelem šampionátu. První trénink jezdců proběhne na Masarykově okruhu v pátek, kvalifikace se pojedou v sobotu.

Více souvisejících

MotoGP

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Filip Turek

Turek by měl Starostům poděkovat za kampaň, kterou pro něj odvedli, říká politický konzultant pro EZ

Politický konzultant a stratég Karel Komínek ze společnosti IPM Consultning a zakladatel Institutu politického marketingu v rozhovoru pro EuroZprávy.cz vysvětlil, proč ve volbách do Evropského parlamentu uspěla koalice Přísahy a Motoristů. Podle něj by měl lídr kandidátky Filip Turek poděkovat hnutí STAN za kampaň, kterou pro něj odvedl. „Tím, že na něj začali reagovat z pozice strany, která sedí ve vládě, legitimizovali pozici pana Turka coby vyzyvatele a dodali mu tolik potřebnou relevanci a dosah,“ říká.

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Dmitrij Peskov

Rusové řeší s Američany možnou výměnu Gershkoviche za jiného vězně

Rusko je v kontaktu se zástupci USA ohledně možné výměny vězňů, která by zahrnovala i zadrženého amerického novináře Evana Gershkovich, uvedl v pondělí mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Soud s Gershkovichem má začít příští týden. První stání je naplánováno na 26. června, případ se bude projednávat za zavřenými dveřmi.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Euro 2024: Angličané si došli pro povinnou výhru nad Srbskem. Přesto měl jejich výkon rezervy

O večerní nedělní duel fotbalového evropského šampionátu v Německu se postarali hráči Srbska a Anglie. Střetnutí začalo už před zápasem, jelikož v ulicích Gelsenkirchenu se mezi sebou střetly fanouškovské tábory obou mužstev a museli zasahovat policisté. Nebylo proto divu, že Evropská fotbalová unie UEFA označila zápas za rizikový a nebyla tak nouze o zvýšená bezpečností opatření. Během samotného duelu k žádnému excesu naštěstí nedošlo. Naopak v něm došlo k jediné brance, kterou v 13. minutě zaznamenal Bellingham. K další změně skóre už nedošlo.

včera

Jason Sudeikis (uprostřed) jako Ted Lasso.

Začalo Euro. Které fotbalové filmy a seriály jsou nejlepší?

Následující měsíc se ponese ve znamení právě započatého mistrovství Evropy ve fotbale. U této příležitosti se podíváme na rozmanitý výběr hraných filmů a seriálů z prostředí nejpopulárnějšího sportu světa. Držíme se čistě osudů ze samotných trávníků a vynecháváme tak snímky tematizující fanouškovské světy, jako například Proč?, Muži v offsidu či Hooligans.

včera

Kim Čong-un se loni setkal s Vladimirem Putinem na kosmodromu Vostočnyj.

Setkání Kima a Putina v KLDR je na spadnutí. Nadšení z toho nejsou ani v Pekingu

Setkání severokorejského vůdce Kim Čong-una a ruského prezidenta Vladimira Putina se nezadržitelně blíží. Dvě nejsilněji sankciované země zakládají spolupráci, která může mít závažné dopady na konflikt na Ukrajině i na zhoršování napětí mezi hlavními světovými mocnostmi. Nejenže s tímto sbližováním není spokojený Washington, nadšením neskáčou ani v Pekingu. 

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

TrollWall AI překročil hranice Česka a Slovenska, před škodlivým obsahem chrání stále více firem

Slovenský startup TrollWall AI na sebe v Česku poprvé upozornil v předvolební kampani prezidenta Petra Pavla, kdy svojí unikátní webovou aplikací chránil profily na sociálních sítích před škodlivým obsahem a mírnil reputační rizika. Nástroj používaný při ochraně před vulgarismy, nenávistnými projevy a spamem už používá česká policie či armáda i velké korporace. A klientů přibývá i mimo evropský kontinent.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy