Tragédie v Macau na MotoGP. Při kvalifikaci zahynul závodník

Macau - Portugalský motocyklový závodník Luis Carreira zahynul ve čtvrtek v kvalifikaci na Velkou cenu Macau. Informaci přinesly webové stránky podniku.

Carreira zahynul jen rok poté, co v závodě MotoGP v Malajsii zemřel Ital Marco Simoncelli.

Pětatřicetiletý Carreira havaroval v kvalifikaci. Podle pořadatelů přiběhli k jezdci dva lékaři, pokusili se ho oživit a zařídili jeho transport do nemocnice, kde ale po dvaceti minutách zemřel.

„Je nám líto, že musíme oznámit, že Luis Filipe de Sousa Carreira, závodník č. 33, zemřel na následky zranění, která utrpěl dnes odpoledne v kvalifikaci," uvedli pořadatelé v prohlášení.

Kvalifikace byla okamžitě zastavena.

Velká cena Macau je motoristický podnik, který se každoročně v listopadu koná v čínském Macau. Je to jediný okruhový podnik, v němž startují auta i motorky různých kategorií.

Související

Policie ČR, ilustrační foto

Policisté hlídající GP Brno našli kradená elektrokola za 140 tisíc

Policisté dohlížející v Brně na motocyklovou Grand Prix odhalili na dálnici D1 posádku vozu s kradenými elektrokoly za 140.000 korun, která zmizela v Praze. V tiskové zprávě to dnes uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Podle něj posádku tvořili dva cizinci, kteří tvrdili, že si kola pořídili v pražské zastavárně.
MotoGP

MotoGP v Brně bude letos bez diváků. V areálu platí přísná pravidla

Letošní MotoGP v Brně se uskuteční bez diváků. Po dohodě s promotérem nebude na okruh vpuštěn žádný fanoušek motocyklového sportu. Přibližně 22 tisíc prodaných vstupenek budou lidé moct uplatnit příští rok. Na konání plnohodnotného ročníku v roce 2021 se organizátoři dohodli s hlavním pořadatelem šampionátu. První trénink jezdců proběhne na Masarykově okruhu v pátek, kvalifikace se pojedou v sobotu.

Více souvisejících

MotoGP

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Anouk Aimée

Ve věku 92 let zemřela Anouk Aimée, legenda francouzského filmu

Ve věku 92 let zemřela v úterý v Paříži francouzská herečka Anouk Aimée, známá především svou rolí ve filmu "Muž a žena" od režiséra Clauda Leloucha z roku 1966, kde hrála po boku Jeana-Louise Trintignanta. Zprávu o její smrti oznámila její dcera Manuela Papatakisová na Instagramu.

před 3 hodinami

Čína, ilustrační fotografie

Čína se ostře ohradila proti kritice Stoltenberga

Čína v úterý ostře reagovala na prohlášení generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga, který ji obvinil z podpory Ruska a z eskalace války na Ukrajině. Peking vyzval NATO, aby se zaměřila na sebereflexi namísto útoků a očerňování. Uvedla to agentura Reuters.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Mark Rutte, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Rutte má zelenou. Na cestě do vedení NATO ho podpořilo Slovensko i Orbán

Maďarsko je ochotno podpořit kandidaturu Marka Rutteho na pozici generálního tajemníka NATO, uvedl v úterý maďarský premiér Viktor Orbán na sociální síti X. Odcházející nizozemský premiér Mark Rutte se setkal s Viktorem Orbánem na okraj neformálního summitu lídrů členských zemí EU v Bruselu.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Cristiano Ronaldo

Euro 2024: Hašek by rád porazil Ronalda, portugalskému kouči Martínezovi se styl Čechů líbí

Očekávaný vstup do fotbalového Eura z pohledu české fotbalové reprezentace se blíží, jelikož už v úterý večer od 21:00 nastoupí v Lipsku do duelu proti Portugalsku. Tedy proti týmu, který je pasován mezi největší favority celého turnaje. Z české strany vyšlo najevo, že jsou všichni hráči zdravotně v pořádku, i kapitán Tomáše Součka, jenž měl problémy s nohou a úlevy na trénincích. Portugalský stratég  Roberto Martínez českou reprezentaci nehodlá nikterak podceňovat.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Palestina míří ke kolapsu. Vznikne druhá Gaza, varují Norové

Palestinská samospráva by se mohla v nadcházejících měsících rozpadnout, uvedl v pondělí norský ministr zahraničí Espen Barth Eide. Důvodem je údajně nedostatek finančních prostředků, pokračující násilí a skutečnost, že půl milionu Palestinců nesmí pracovat v Izraeli, uvedl server CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy